Som tillidsvalgt har du en meget vigtig rolle i forhold til både at forebygge og håndtere seksuel chikane.

Du er en rollemodel og med til at sætte standarden for, hvordan I taler sammen og i øvrigt omgås på arbejdspladsen. Du har også både initiativret og pligt til at sætte eventuelle problemer på dagsordenen overfor ledelsen. 

Og endelig er det op til dig som tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant at sikre, at du har opbygget tilstrækkelig tillid blandt kollegerne, til at de vil bede om hjælp, hvis de har behovet. 

Materiale

Dansk Metal har en række materialer om seksuel chikane, men på denne side finder du materiale særligt henvendt til tillidsvalgte. Materiale til ordinære medlemmer finder du via linket nedenfor.

Nedenfor finder du ligeledes forskellige værktøjer, som du som tillidsvalgt kan bruge i arbejdet med seksuel chikane på arbejdspladsen. Der er blandt andet spilllet Over stregen og en samtaleguide, som du kan bruge, hvis en kollega har været udsat for seksuel chikane.

Derudover har BFA Inudstri også lavet en kampagne kaldet 'Hvor går grænsen', som blandt andet indeholder dialogkort, plakater, en kampagnevideo og en pjece, som du kan finde inspiration i. Du finder linket til kampagnen nedenfor.