Det skal du være opmærksom på

  • I 2018 kan du få udbetalt det, du har indbetalt til din efterløn.
  • Udbetalingen er kontant og skattefri.
  • Ordningen gælder for dig, der har indbetalt til efterløn og ikke har nået folkepensionsalderen eller er overgået til efterløn.
  • Du kan søge om udbetalingen fra 1. januar til 30. juni 2018.
  • Du træder ud af efterlønsordningen, hvis du vælger at få udbetalt dit efterlønsbidrag.
  • Du kan ikke fortryde, hvis du vælger at få udbetalt dit efterlønsbidrag.

 

 

Du vil i starten af januar 2018 modtage brev med information og vejledning fra Metal A-kasse, hvis du er i målgruppen for at søge om udbetaling af efterlønsbidrag. 

- ​Hvis du melder dig ud af efterlønsordningen, skal du være opmærksom på, at du ikke kan fortryde.

- Du giver afkald på at kunne gå på efterløn.

- Du giver afkald på muligheden for at optjene til skattefri præmie. Bliver du i efterlønsordningen, har du mulighed for at optjene op til 159.000 kroner i skattefri præmie. Læs mere om skattefri præmie.

- Du giver afkald på muligheden for at få et seniorjob. Bliver du i efterlønsordningen, og er du ledig med dagpengeret, der udløber inden for fem år før din efterlønsalder, skal din kommune tilbyde dig et seniorjob på fuld tid og på normale løn- og ansættelsesvilkår.

​Udbetaling af efterlønsbidrag sker i perioden fra 1. januar 2018 til og med 31. juli 2018.

Hvor meget du kan få udbetalt afhænger af, hvor længe du har indbetalt til efterlønsordningen. Hvis du fx har betalt til efterlønsordningen siden april 1999, vil du få overført ca. 105.000 kroner kontakt og skattefrit til din NemKonto. ​

​Hvis du opfylder betingelserne, kan du i perioden 1. januar 2018 til 30. juni 2018 søge om at træde ud af efterlønsordningen og få dit efterlønsbidrag udbetalt.

​Ordningen gælder for dig, der har indbetalt til efterlønsordningen, som ikke har nået folkepensionsalderen eller er overgået til efterløn.