Pensionen er opdelt i 4 forskellige udbetalinger

  • Aldersforsikring: Udbetales som et engangsbeløb. Ordningen afløser den tidligere alderssum.
  • Ratepension: Udbetales hver måned i 10 år. Du kan vælge at få pengene udbetalt over en længere periode.
  • Alderspension: Løbende livsvarig pension, der udbetales hver måned resten af livet.
  • Ekstrapension: Eventuelle ekstra indbetalinger, der udbetales sammen med enten aldersforsikring, ratepension eller alderspension.

​Industriens Pension er stiftet og ejet af Dansk Industri samt Dansk Metal og de andre fagforbund i CO-industri. Af samme grund har Industriens Pension ikke nogen aktionærer, der skal tjene på pensionsordningen.

Hele overskuddet går med andre ord til medlemmerne, og med ca. 400.000 medlemmer er Industriens Pension i stand til at holde omkostningerne pr. medlem så langt nede, at selskabet er blandt landets absolut billigste.

Læs mere om Industriens Pension

​Du får et skattefrit engangsbeløb ved visse kritiske sygdomme på 100.000 kr. Forsikringen gælder indtil du fylder 67 år. Tjek din pensionsoversigt, for at se om du er forsikret ved kritisk sygdom.

Læs mere om forsikring ved kritiske sygdomme

​Dine pårørende vil typisk få en skattefri udbetaling på 300.000 kr., kaldet dødsfaldssum, hvis du dør før du går på pension, eller inden du er fyldt 67 år. Dødsfaldssummens størrelse kan ændres.

Herudover får de aldersforsikring, hvis du dør, før du selv har fået pengene udbetalt samt rateforsikring, hvis du dør før udbetalingen af din ratepension er påbegyndt.

Læs mere om forsikring ved dødsfald

​Du kan vælge at indbetale ekstra for egen regning eller via din Fritvalgs Lønkonto. Dermed får du mere at leve for som pensionist, og du har mulighed for at spare penge i skat.

Når du begynder opsparingen vælger du, om den ekstra pension skal udbetales som en engangsudbetaling, som ratepension eller som livsvarige udbetalinger.

Læs mere om ekstrapension

​Nej. På grund af ændringer i skattereformen blev der den 1. januar 2013 lukket for indbetalinger til den gamle alderssum. Du kan dog stadig spare op til en engangsudbetaling, hvis du vælger den nye aldersforsikring.

Læs mere om aldersforsikring