Hvis ledelsen har givet plads til en sådan drøftelse, ender de tillidsvalgte ofte med at stå med rollen som facilitator. Sammen med ledelsen kan du i så fald få ansvar for at sætte rammerne og sikre, at en dialog foregår på en ordentlig måde, og i respekt for den enkeltes grænser. Det må aldrig blive flertallet, eller de der råber højeste, der bestemmer, hvad der er chikane eller krænkende. Er der kolleger, der udfordrer eller betvivler andres oplevelser, skal det stoppes for at alle trygt kan komme til orde.

Vær forberedt på modstand som ”Er komplimenter og flirt så forbudt?” Desværre er der ikke noget generelt svar, men en ting er sikkert. For at der kan være tale om en flirt, skal den være gensidig. et vigtigt budskab er, at hvis der ikke er umiddelbar positiv respons på de små antydninger, Så STOP. 

Vær også opmærksom på, at selv de bedste intentioner ikke er nogen 100% garanti for, at ingen vil føle sig stødt, krænket eller såret. Det hjælper til gengæld at tale sammen. Jo bedre I kender hinanden og hinandens grænser, jo mindre er risikoen, og jo nemmere er det at stoppe krænkelser og chikane på et tidspunkt, hvor det stadig er muligt at give og komme videre efter en undskyldning, hvis det bliver nødvendigt.


Nyttige links:

Hent spillet "Over stregen" og se andre materialer. Du kan hente både spillet og spillereglerne i bunden af siden.