Mød eksperter og vær med i workshops om Internet of Things, Devops, cloud, it-sikkerhed, internet of things, machine learning, kompetenceløft og fremtidens arbejdsmarked og meget mere.

Hvad får du ud af at deltage i IT-konference?

Du møder eksperter og it-branchens førende leverandører. Og mindst ligeså vigtigt møder du andre It-professionelle med samme interesser og udfordringer som dig.
 
Du får:
• Indsigt i forskellige løsninger, som kan hjælpe dig og ledelsen med at træffe de rigtige strategiske valg og investeringer.
• Konferencen giver dig et unikt indblik i den nyeste teknologi og viden om de vigtigste områder, som du bør fokusere på.
• Mulighed for at stille spørgsmål til eksperter på området.

Konferencen er tiltænkt dig, der arbejder med it, data og digitale løsninger - eller beslægtede områder. Overordnet giver vi deltagerne et større netværk til fagligt ligesindede gennem aktiviteter, oplæg, demoer, workshops og cases om en række fagligt relevante temaer.

Emner og indhold er baseret på en spørgeskemaundersøgelse gennemført blandt Dansk Metals it-medlemmer i vinteren 2019-2020. I den spurgte vi netop til emner, oplægsholdere og andet.  

DU KAN SE PROGRAMMET HER!

3 ARGUMENTER TIL DIN CHEF

  • Du får inspiration til, hvordan du kan løse opgaverne indenfor it, data og digitalisering smartere på din arbejdsplads.
  • Du udvider dit faglige netværk og skaber relationer til andre indenfor branchen.
  • Vores keynote-talere og oplægsholdere er eksperter indenfor området og kender dine udfordringer og din arbejdssituation.

 

Hvornår?
30. september 2020, kl. 8:30-16:30.

Hvor?
Konferencecenteret Metalskolen, Jørlunde. Du kan også deltage digitalt, kryds af ved tilmelding.

Konferencespor og oplæg
Ved tilmelding til konferencen har du mulighed for at vælge, hvilket konferencespor, du vil deltage i – men du kan også vente til konferencen nærmer sig 😊

Dagens keynote-taler folder de største, væsentligste og mest aktuelle tech-tendenser ud og viser vej mod en fremtidig arbejdsdag for os, der arbejder digitalt og med it. Sidst på dagen tager vi livtag med en vifte af tidens it-dilemmaer, så vi alle er klogere på hinanden og vores fælles fagområde, når vi skilles.

Jacob Sherson er kvantefysiker. Og så er han ved at bygge en kvantecomputer, der har nærmest ubegrænset computerkraft. For at kunne lave sådan én, skal man have verdens mindste pincet (til at flytte atomer) samt verdens koldeste krystal (til at sætte atomer sammen i en gitterstruktur) - så det har Jacob Sherson og hans forskningsteam da lavet. Men det mest forunderlige er måske, at han via spillet Quantum Moves har fået 200.000 helt almindelige mennesker til at spille et spil, der hjælper kvantefysikerne med at bygge en kvantecomputer. Samtidig er Jacob stifter af Center for Hybrid Intelligence på Aarhus Universitet og projektet ScienceAtHome.org.

Jacob har fået flere priser for at være en fremragende formidler med en evne til at nedbryde murene mellem forskning og samfund og invitere den brede befolkning indenfor.


PLENUM Jacob Sherson_Lars FOTO_840.jpg

Nye teknologier og digitale tendenser ændrer vores arbejdsliv 
Ved Kim Stensdal, journalist og chef for kommunikation og viden i Dansk IT
En bølge af nye teknologier og digitale tendenser er i disse år med til at ændre måden, vi arbejder på. Fra tech-trends som kunstig intelligens og chatrobotter til virtuelle møder og cloud computing: De danske arbejdspladser er under forandring. Få indblik i en række af de teknologier og tendenser, der er med til at ændre måden, vi arbejder på, og få en grundlæggende forståelse af, hvad digitalisering egentlig betyder.

PLENUM Kim Stensdal FOTO_840.jpg

Kim Escherich er Executive Innovation Architect og AI-Etisk rådgiver i IBM Danmark og interesserer sig for menneskelige, etiske og filosofiske aspekter af teknologi. I 25 år har han fokuseret på innovation, emerging technologies og arbejdet i en lang række projekter på tværs af industrier og vidensdomæner. Han arbejder som rådgiver, innovator og debattør på digitaliseringsområdet og er uden for IBM bl.a. medgrundlægger af folkeoplysningseksperimentariet Fremvirke, tænketanken Nordic Bildung samt sansnings- og naturkoblingsinitiativet Muldiverset. 

Han er også underviser på Singularity University som ekspert i Internet of Things, AI og smart cities. De seneste år har han arbejdet med AI- og dataetik og har bl.a. afholdt AI-etiske dilemmaspil for mere end 2000 mennesker fra alle dele af dansk erhvervsliv.
PLENUM Kim Escherich FOTO_840.jpg


Hans Ravnkjær Larsen har arbejdet med møder i tech-domænet de seneste 10 år, dels som selvstændig mødedesigner, dels i IDA og siden 2018 hos Dansk IT. Faglig viden er bedst når den deles med andre i et åbent, respektfuldt forum, og det er sådan konferencerne hos Dansk IT designes og faciliteres. I Dansk IT er Hans involveret i de udbuddet, planlægningen og afholdelsen af de fleste seminarer, webinarer, konferencer, nonferencer og andre måder at mødes på. 

Personligt er Hans optimist til kernen, ikke mindst hvad angår troen på at teknologiudvikling kan bruges med fornuft og begavelse til menneskehedens fordel, så længe vi tænker os om, mødes og drøfter hvad der er op og ned.
PLENUM Hans Ravnkjær Larsen.png
Der er ingen vej udenom det: Kunstig intelligens og afarter af dette fylder meget omkring os, og her stiller vi skarpt på, hvordan det ser ud konkret.

Med et oplæg om AI og Machine Learning i praksis, med cases fra produktion og supply chain, kommer Kristoffer Gordon Clasen fra 2021.ai med sine bud på, hvad AI kommer til at betyde for os der arbejder med it og digitalt.

Også cloud har en central plads i tiden. Direktør Michael Ørnø fra Statens IT fortæller om Cloudrejsen – om IT-drift on premise og i skyen og giver indsigt i de mange forskellige facetter af cloud i forhold til ikke mindst drift og service, sikkerhed og udvikling.
Sådan taler du ’IT’sk’ – bliv klogere på hvem dine it-kollegaer er, hvordan I adskiller jer fra ’alle de andre’, og ikke mindst på, hvordan I får samarbejdet til at flyde lettere i og omkring it-afdelingen.

Innovationsdirektør Ursula Krogsbøl fra Miracle disker op med personlige erfaringer, tricks og videnbaseret hjælp til at forstå dem omkring os.

De taler

Som data scientist fra 2021.AI har Kristoffer Gordon haft stor succes med at udvikle og idriftsætte AI projekter indenfor diverse domæner såsom produktion, logistik og pharma. Derudover sidder Kristoffer også i Neurals bestyrrelse, som arbejder på at styrke Danmarks AI økosystem. 

SPOR 1 Kristoffer Gordon.jpg


Ursula Krogsbøll, direktør for digital strategi og innovation, Miracle A/S, Master i IT-ledelse og strategi. 

Ursula rådgiver til dagligt om IT-strategi og facilitering af innovationsprojekter. Ud over at lede Miracles afdeling for digital strategi og innovation, deltager hun på konferencer og strategidage som oplægsholder og facilitator.
SPOR 1  Ursula Krogsbøl FOTO_840.jpg
I de gode gamle dage vidste man hvor man havde it-afdelingen, og it-afdelingen vidste hvor de havde resten af organisationen. Sådan er det ikke længere. På dette spor hører vi om, hvad det kræver af samarbejde og forståelse for projektor og processer, og vi bliver klogere på hvad de mon mener, ledere, strateger og arkitekter.


Aske Kjærsgaard Jørgensen, kontorchef i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, tager os igennem egne oplevelser med DevOps hvor grænserne mellem it, udvikling og drift i den grad brydes ned, og hvad det kræver af it-afdelingen (og resten af organisationen).


Peter Minet, afdelingsleder i Tjellesen Max Jenne, giver os sin opskrift på succes: Når it-projektet skal lykkes. Peter taler ud af egen erfaring og serverer guldkorn for især projektdeltagere, før han sender deltagerne videre med konkrete opgaver mod de næste succeser.


Michael Folkmann, Folkmann Arkitektur & Data, klæder deltagerne på til at forstå hvad forretnings- og it-arkitekterne taler om, hvad de mener, og hvordan det er værdifuldt at kunne tale med. Bliv klogere både på dig selv og rammearkitekturmodeller – i praksis!


De taler

Aske Kjærsgaard Jørgensen er uddannet Cand. Merc. IB. fra Handelshøjskolen 2011. Efterfølgende blev jeg ansat som ITSM konsulent i Westergaard hvor han arbejdede i 3 år. Efter at have været godt rundt i landet som konsulent og implementer ITIL processer blev han ansat som ITSM projektleder i SKAT og senere Teamleder i SKAT. Senest har han arbejdet i 3,5 år som Kontorchef for DevOps i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

SPOR 2 Aske Kjærsgaard Jørgensen FOTO_750.jpg

Peter Minet er tidligere Logistikofficer fra Forsvaret, med mere end 15 års erfaring som personaleleder og autodidakt projektleder. Uddannet på Danmarks hårdeste lederuddannelse, udsendt til Afghanistan, arbejdet i små som store virksomheder og på alle niveauer, fra mellemleder, til afdelingsleder, som underviser, planlægger og koordinator. 

Peter arbejder ustandseligt med at møde mennesker i øjenhøjde og har en pragmatisk og autentisk ledelsesstil, som bunder i tillid til den enkelte, og motivation til at yde det bedste.
Peter minet_foto.jpg

Med en baggrund i datalogi fra Københavns Universitet har Michael Folkmann i 20+ år udfyldt roller inden for IT, som spænder fra systemadministration, udvikling, løsningsarkitektur og enterprise arkitektur. 
Rollerne har bl.a. været inden for finans- (Fintech / Danske Bank / BEC) og produktionssektoren (Carlsberg / Ørsted/ DSB). 
De sidste 2,5 år har han arbejdet som freelance i både løsnings- og enterprisearkitekt roller, og han er medlem af Dansk IT's fagråd for Business og IT alignment.SPOR 2 Michael Folkmann FOTO_840.jpg
Sikkerhed! Hvem er sikkerhed ikke relevant for? Nej vel – her stiller vi skarpt på hvordan informations- og cybersikkerhed, og du vil kunne møde både hackere og sikkerhedsfolk til oplæg, et kig ned i en (etisk) hackers værktøjskasse og anvisninger til at gøre forsvaret bedre.

Sikkerhedsekspert Tine Tuxen giver os de største historier om it-sikkerhed, som vi endnu ikke har hørt.

De taler

Tine Tuxen Løvstrand har arbejdet professionelt med IT siden hun blev færdig som svagstrømsingeniør i 1996.
I mere end 15 år har hun arbejdet med informationssikkerhed, både på det operationelle, det strategiske og det taktiske niveau.
Tine har indgående erfaring med sikkerhed fra bl.a. BRFkredit, NNIT, NNE, Tryg og som sikkerhedsrådgiver hos PET.

Siden 1. januar 2019 har hun arbejdet som selvstændig konsulent i TineTuxen ApS, hvor hun hjælper større og mindre virksomheder med forskellige opgaver indenfor informationssikkerhed
Tine har en pragmatisk tilgang til tingene og tager altid en risikobaseret tilgang til sikkerhed med det mål at forbedre sikkerheden, der hvor effekten er størst.

Derudover er Tine medlem af bestyrelsen og fagrådet for informationssikkerhed i Dansk It 
SPOR 3 Tine Tuxen Løvstrand FOTO.jpg

Thomas Kristmar har mere end 20 års erfaring inden for cybersikkerhed fra såvel den offentlige som private sektor. Thomas kom til KPMG fra en stilling i Nordea som "Head of Information Security Incident Management", hvor han stod for håndtering af GDPR-sikkerhedsbrud og proces for monitering af sikkerhedshændelser i applikationer. Før det havde Thomas forskellige chefposter i Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste. Han har bl.a. være chef for den afdeling, der udarbejder de nationale cybertrusselsvurderinger, og for den afdeling, der opdager og imødegår cyberangreb fra andre stater mod danske offentlige og private virksomheder. 

Thomas har også arbejdet i Politiets Efterretningstjeneste med cybersikkerhedsrådgivning og akkreditering af systemer, der håndterer klassificeret information. Han er endvidere en hyppigt anvendt taler på danske og udenlandske konferencer. Thomas er endvidere Reviewer i det internationalt anderkendte tidsskrift "Computers and Security", udpeget som sagkyndig dommer v. Østre Landsret, medlem af Regeringens Cybersikkerhedsråd og medlem af fagrådet for informationssikkerhed under Dansk It.
SPOR 3 Thomas Kristmar FOTO.jpg

Christian Dinesen har arbejdet med IT sikkerhed i mere en 15 år. Han er en ofte brugt taler i danske medier, da han besidder en unik kombination af forståelse af cybersecuritys forskellige sider. Christian har arbejdet hos tjenesteudbydere, hvor han var ansvarlig for et Cyber Defense Center (SOC / SAC). Han har tidligere arbejdet hos en softwareproducent for sikkerhedsprodukter. Han har desuden selv været kunde og er nu it-sikkerheds konsulent som Combitech A/S. Christian har en baggrund som sikkerhedsrevisor og giver ham mulighed for at forstå overholdelse og forretningskrav. 

Har arbejdet i adskillige regulerede brancher, herunder den økonomiske- og farmaceutisk industri - både ud fra et overholdelsesperspektiv og et teknisk synspunkt. Christian arbejder tæt sammen med kunder, skaber sikkerhedstjenester ved hjælp af hans dybe tekniske viden. Arbejder også tæt sammen med danske myndigheder for at bekæmpe cybersikkerhedstrusler. Christian har et stor arrangement i Engineering the Future hvor han er ude og undervise børn fra 4-9 klasse i webetik, og hvad det indebærer at arbejde med IT-sikkerhed, som etisk hacker. Christian formår både fra en teknisk og forretningsmæssig side at belyse IT-sikkerhed hvilket giver ham mulighed for at forene ofte forskellige synspunkter.
SPOR 3 Christian Dinesen FOTO_840.jpg


Computere, algoritmer, servere og services – inden for it bliver vi ikke arbejdsløse de næste tider.

Men de kompetencer vi besidder, kommer givetvis til at ændre sig, og de kompetencer vi skal tilegne os, er det ikke altid ligetil at få overblik over. Det ser vi på i kompetenceboden: Hvad betyder digitalisering, AI, automatisering o.a. for dig og din jobsituation?

Bliv klogere på din faglige profil, og på hvad du skal gøre for at forblive relevant i fremtiden. Udviklingschef i Dansk IT Philip Heller-Christensen m.fl. tager os indenfor i et europæisk rammeværk for digitale kompetencer, deltagerne arbejder med egne kompetencer og skills, og i løbet af dagen ved hver især hvor skabet skal stå.

Mød blandt andre Philip Heller-Christensen

Philip Heller-Christensen er som udviklingschef hos Dansk IT altid i gang – tænker altid frem i tæt samarbejde med samarbejdspartnere og professionelle forbindelser, ikke mindst Dansk IT. Philip har en lang og bred faglig karriere fra uddannelsessektoren og har bygget bro mellem fagligheder og mennesker overalt.
SPOR 4  Philip Heller-Christensen2.png
​På dette spor tager Simon Larsen fra Dansk Metal Hovedstaden deltagerne igennem to hovedområder, dels it-overenskomsterne for 2020, dels igangværende, meget spændende tiltag på organisering for og af it-medarbejdere. Bliv klædt på til en hverdag og arbejdsplads der er i forandring – til det bedre.

Simon Larsen er ansat som faglig sekretær i Metal Hovedstaden, hvor han bl.a. organiserer It-medarbejdere. Simon har selv tidligere været i gang med en uddannelse indenfor It-området, og har en særlig organiserende evne til at blive lukket ind på It-virksomheder, hvor ingen fra Dansk Metal tidligere har været. 

Bliv inspireret til hvordan du kan gribe arbejdet med organisering af It-medarbejder an og bliv opdateret på It-overenskomster 2020.

SPOR 5 Simon Larsen FOTO.jpg


Konferencen er gratis for Dansk Metals medlemmer. Der er begrænset antal pladser, og pladserne ryger efter først-til-mølle-princippet.


For deltagere, som ikke er medlem af Dansk Metal er prisen 1200 kr. Deltagere som ikke er medlem af Dansk Metal tilmelder sig ved at skrive til giha@danskmetal.dk

Opkrævning af ”No show-fee: Der vil blive opkrævet et ”No show-fee” på 700 kr. hos alle deltagere, som ikke møder op eller melder afbud senere end d. 28. september 2020.

For Dansk Metals medlemmer dækker Forbundet standard-togbillet med DSB eller km-penge efter statens takster (3,52 kr. pr. km. Det er et krav, at du kører i egen bil).

Til de, der ønsker at ankomme dagen inden konferencen, er der mulighed for at overnatte på Konferencecenter Metalskolen. Aftenen inden konferencen vil du have mulighed for at deltage i  et Mircro:Bit Lab, hvor Peter Carøe og Torben Werner Hansen m.fl. introducerer, og du bagefter selv har mulighed for at bygge (og lege).

Aften-arrangementet er åbent for alle konferencedeltagere, som har lyst. Overnatningen er gratis for Dansk Metals medlemmer.

Der vil være morgenbrød, formiddagssnacks, frokost, eftermiddagskage og kaffe/vand ad libitum under hele konferencen.


Har du allergier eller andet, der skal tages højde for, bedes du angive dette ved tilmeldingen.

Konferencecenteret Metalskolen Jørlunde har stor erfaring med gennemførelse af konferencer og arrangementer, som overholder Covid-19 retningslinjerne i forhold til afstand, afspritning etc. Konferencedeltagerne kan derfor være helt trygge ved at deltage.

​DANSK IT
[Opdateres løbende]