Jacob Sherson er kvantefysiker. Og så er han ved at bygge en kvantecomputer, der har nærmest ubegrænset computerkraft. For at kunne lave sådan én, skal man have verdens mindste pincet (til at flytte atomer) samt verdens koldeste krystal (til at sætte atomer sammen i en gitterstruktur) - så det har Jacob Sherson og hans forskningsteam da lavet. Men det mest forunderlige er måske, at han via spillet Quantum Moves har fået 200.000 helt almindelige mennesker til at spille et spil, der hjælper kvantefysikerne med at bygge en kvantecomputer. Samtidig er Jacob stifter af Center for Hybrid Intelligence på Aarhus Universitet og projektet ScienceAtHome.org.
Jacob har fået flere priser for at være en fremragende formidler med en evne til at nedbryde murene mellem forskning og samfund og invitere den brede befolkning indenfor.

Nye teknologier og digitale tendenser ændrer vores arbejdsliv
Ved Kim Stensdal, journalist og chef for kommunikation og viden i Dansk IT
En bølge af nye teknologier og digitale tendenser er i disse år med til at ændre måden, vi arbejder på. Fra tech-trends som kunstig intelligens og chatrobotter til virtuelle møder og cloud computing: De danske arbejdspladser er under forandring. Få indblik i en række af de teknologier og tendenser, der er med til at ændre måden, vi arbejder på, og få en grundlæggende forståelse af, hvad digitalisering egentlig betyder.
Kim Escherich er Executive Innovation Architect og AI-Etisk rådgiver i IBM Danmark og interesserer sig for menneskelige, etiske og filosofiske aspekter af teknologi. I 25 år har han fokuseret på innovation, emerging technologies og arbejdet i en lang række projekter på tværs af industrier og vidensdomæner. Han arbejder som rådgiver, innovator og debattør på digitaliseringsområdet og er uden for IBM bl.a. medgrundlægger af folkeoplysningseksperimentariet Fremvirke, tænketanken Nordic Bildung samt sansnings- og naturkoblingsinitiativet Muldiverset.
Han er også underviser på Singularity University som ekspert i Internet of Things, AI og smart cities. De seneste år har han arbejdet med AI- og dataetik og har bl.a. afholdt AI-etiske dilemmaspil for mere end 2000 mennesker fra alle dele af dansk erhvervsliv.
Hans Ravnkjær Larsen har arbejdet med møder i tech-domænet de seneste 10 år, dels som selvstændig mødedesigner, dels i IDA og siden 2018 hos Dansk IT. Faglig viden er bedst når den deles med andre i et åbent, respektfuldt forum, og det er sådan konferencerne hos Dansk IT designes og faciliteres. I Dansk IT er Hans involveret i de udbuddet, planlægningen og afholdelsen af de fleste seminarer, webinarer, konferencer, nonferencer og andre måder at mødes på.
Personligt er Hans optimist til kernen, ikke mindst hvad angår troen på at teknologiudvikling kan bruges med fornuft og begavelse til menneskehedens fordel, så længe vi tænker os om, mødes og drøfter hvad der er op og ned.