​​​”Jeg var ikke kommet i gang med kurset, hvis ikke jeg havde talt med Dansk Metal og fået en karriereplan”. Så klar er meldingen fra den 49-årige værktøjsmager Jan Christiansen fra Tranekær på Langeland.
Den 1. oktober 2016 lancerede Dansk Metal et nyt tiltag for alle medlemmer: Metal KarrierePlan. Metal KarrierePlan er for dig, der gerne vil uddanne dig til mere spændende opgaver på dit arbejde, til en ny branche, et nyt job eller måske højere løn. Sagt på en anden måde: Metal KarrierePlan er for alle, der ønsker udvikling i arbejdslivet.
Jan Christiansen var i Metal Sydfyn for at høre om muligheden for at komme på kursus. Claus Jørgen Madsen, der er faglig sekretær i Metal Sydfyn, talte med Jan om, hvad han ønskede
sig af sit fremtidige arbejdsliv, og på den baggrund oprettede Claus Jørgen Madsen en -karriereplan.
Jan Christiansen er yderst tilfreds med udbyttet.
”Claus Jørgen kunne ordne det meste med det samme, og da jeg fortalte, at jeg gerne ville lære noget om fejlfinding, gik han i gang med at tilmelde mig de rigtige kurser”, siger Jan Christiansen.

Artikel bragt i Metal Magasinet nr. 4 2016. Her i redigeret form. Foto: Brian Rasmussen.

 

Aldrig for sent
Torben Andresen Lindhardt er sekretær i Dansk Metals uddannelsessekretariat og en af de bærende kræfter bag Metal KarrierePlan. Han er glad for, at Dansk Metal har fået et unikt karrierevejledningstilbud, der tilmed kan benyttes kvit og frit.
”Der er brug for, at man opkvalificerer sig i løbet af sit arbejdsliv, for vi ved, at der bliver større og større efterspørgsel på medarbejdere med unikke kompetencer”, siger Torben Andresen Lindhardt. Han fremhæver en af de helt store fordele ved Metal KarrierePlan:
”Dansk Metal hjælper dig blandt andet med at få et overblik over de mange uddannelsestilbud, der findes, og så ser vi også på, hvordan din økonomi sikres mest muligt, mens du uddanner dig”, siger han.
Jan Christiansen er efter sit besøg i Metal Sydfyn blevet udstyret med en karriereplan, der nemt og overskueligt viser, hvilke kurser han skal på i den kommende tid. Han er derfor allerede begyndt på kurset om fejlfinding, og han er glad for at være i gang.
”Jeg forsøger virkelig at få mest muligt ud af kurset, og jeg synes, det er rigtig spændende. Bare fordi jeg har været vant til at arbejde med én ting i mange år, kan jeg jo godt skifte retning og gå over til noget andet, og det prøver jeg så på”, siger Jan Christiansen.