​Da 30-årige Mads Bo Petersen blev færdig med folkeskolen, kunne han hverken se sig i gymnasiet eller på en universitetsuddannelse. Han ville gerne have et arbejde.
”Min far har også været smed, og jeg syntes, at det lød spændende. Så jeg gik i gang med grundforløbet og faldt godt på plads der”, fortæller Mads Bo Petersen, der blev uddannet klejnsmed i 2005.
Siden var han på flere forskellige virksomheder i Aalborg-området og har blandt andet fremstillet kedler til skibe.
”Jeg var ikke træt af at være smed, men på en tidligere arbejdsplads fik vi en praktikant, der læste til produktionsteknolog. Jeg ville læse lidt mere om uddannelsen på Aalborg Universitets hjemmeside og faldt over en side med overskriften: ’Er du faglært, så bliv klar til ingeniørstudiet på et år’”, siger Mads Bo Petersen.

Artikel bragt i MetalMagasinet maj 2015. Bringes her i redigeret udgave. Foto: Brian Rasmussen.

 

Super start
I sommeren 2013 gik han med nervøsitet i gang med det et år lange forberedelseskursus.
”Jeg tænkte da på, hvordan min selvtillid ville have det, hvis jeg ikke kunne gennemføre det. Jeg var skidegod til at være smed, men kunne jeg også blive en god ingeniør ..?”
Indtil videre burde der ikke herske nogen tvivl. Mads Bo Petersen bestod adgangskurset med et karaktergennemsnit på 9,8, og på ingeniørstudiet var karaktererne til hans første eksaminer 10 og 12.
”Men det har da været hårdt – særligt når man vil gøre sig umage. Men det er til at finde ud af, og i modsætning til folkeskolen kan jeg se en mening med de emner, vi har i fagene”.