Du skal booke disse samtaler

  • Du skal booke en CV-samtale i a-kassen senest 2 uger efter, at du er blevet ledig.
  • Efter 3 og 6 måneders ledighed skal du booke en rådighedssamtale i a-kassen.
  • Jobcenteret og anden aktør indkalder dig også løbende til samtaler.
  • Undervejs i dit ledighedsforløb skal du booke "Min vej i jobsamtale i a-kassen".

​Min vej i job er en coachende samtale, der tager udgangspunkt i din aktuelle situation. Ved samtalen får vi sammen fastlagt konkrete mål, handleplaner og tiltag, der kan bringe dig tættere på dit mål om job og/eller uddannelse.

Der vil være særlig fokus på dine muligheder, mål, motivation og eventuelle barrierer, som kan være væsentlige for at komme i job eller uddannelse hurtigst muligt.​

​For at sikre en fælles, koordineret og sammenhængende indsats og at du hurtigst muligt kommer i job, bliver du ved 5 og 16 måneders ledighed indkaldt til samtaler, hvor både du, jobcenter og a-kasse deltager.

​Når du har været ledig i 3 måneder, kommer du til rådighedssamtale i din a-kasse. Det gør du hver 3. og 6. måned, så længe du er ledig. Samtalen har særligt fokus på, hvad du har gjort indtil nu, og hvad du kan gøre i den kommende periode for at komme i job.

Krav til jobsøgning er en aftale mellem dig og a-kassen om, hvordan du hurtigst muligt kommer i arbejde. Planen vil derfor være omdrejningspunkt i de samtaler, som du har med a-kassen.

Krav til jobsøgning beskriver bl.a. hvilke faglige og geografiske områder, du skal søge jobs inden for, og hvad du kan og skal gøre for at komme hurtigere i job. 

Se din Krav til jobsøgning

​Dit CV skal som minimum indeholde disse ting for at blive godkendt af a-kassen:
- Kontaktoplysninger, så arbejdsgivere kan få fat i dig.
- Bredt geografisk område, hvor du vil søge job.
- Hvilke fagområder du vil søge job inden for – det skal være områder, hvor der er jobmuligheder.

​Senest 2 uger efter at du er blevet ledig, kommer du til CV-samtale i a-kassen. Her taler vi om dit CV, som du har lavet på jobnet.dk i forvejen. Vi taler også om, hvordan du hurtigst muligt kommer i job, herunder om dine job- og uddannelsesmuligheder.