Med jobloggen kan du

  • Få overblik over din jobsøgning.
  • Oprette opgaver til dig selv og få sms eller mail, når tidsfristen nærmer sig.
  • Uploade ansøgninger og cv.
  • Ønske sparring fra a-kassen til din jobsøgning.
  • Nemt overføre ledige job fra Metal JobService.

​For at have ret til dagpenge skal du bruge din joblog. Den giver dig et overblik over de job, du gerne vil søge og de job, du har søgt. Du kan bede om sparring fra a-kassen i forhold til konkrete dele af din jobsøgning på din joblog.

Med jobloggen på Dansk Metal behøver du kun at registrere dine jobsøgninger ét sted. Den synkroniserer nemlig med jobnet.dk.

Jobloggen er også a-kassens mulighed for at se, hvor aktiv du er i din jobsøgning, og hvordan de kan støtte dig bedst muligt til at finde job.

Det er vigtigt, at du opdaterer din joblog hver uge. For at få dagpenge skal du være aktivt jobsøgende. Når du bliver ledig, aftaler du detaljerne om din jobsøgning med a-kassen.

For at a-kassen kan se, at du er aktiv i din jobsøgning og følger aftalen, er det vigtigt at du registrerer alt, hvad du gør i din jobsøgning. Det inkluderer fx, at du:
- Registrerer hver enkelt job, du gerne vil søge.
- Registrerer datoen for, hvornår du har søgt et job.
- Ændrer status for hver enkelt jobsøgning, når du har søgt jobbet eller fået svar fra arbejdsgiveren.
- Uploader dine skriftlige ansøgninger og dit cv.

Jobloggen er et redskab til ledige, hvor du kan registrere din jobsøgning. Det er et lovkrav, at ledige skal joblogge.

Du har både en joblog på danskmetal.dk/joblog og én på jobnet.dk. Din joblog på Dansk Metal synkroniserer automatisk med jobnet.dk’s, så du behøver kun at bruge din joblog på danskmetal.dk/joblog.

Du får ekstra fordele med din joblog på Dansk Metal. Vi har målrettet vores joblog til dig, så du nemt kan overføre de ledige job til jobloggen, som du finder i Metal JobService. Du kan også ønske konkret sparring til din jobsøgning via din joblog på danskmetal.dk/joblog.