3 tips til, hvad du kan bruge din mekanikeruddannelse til

Er du udlært mekaniker, men vil prøve noget andet end at arbejde på værksted? Her får du 3 tips til, hvad du også kan bruge din mekanikeruddannelse til.

1. Efter- og videreuddan dig
En vej, du kan vælge at gå, er ved at læse videre eller tage på kursus. Som mekaniker kan du fx vælge at videreuddanne dig til produktionsteknolog, autoteknolog eller driftsteknolog offshore. Supplerer du med et adgangskursus til uddannelsen som maskinmester, kan du også tage denne uddannelse. Du kan også videreuddanne dig på deltid – altså ved siden af dit job som mekaniker.

Hvis du har lyst til at arbejde som fx reparatør på en virksomhed, kan du fx tage AMU-kurser inden for industriens område. Det er typisk kurser om automatik, fejlfinding og vedligehold, mekanikere vælger at tage. Her kan du læse mere om de forskellige kurser.

 

2. Få et andet job
Der er også udlærte mekanikere, der vælger at få et andet slags job, som dog stadig har noget at gøre med mekanikerfaget. Det kan fx være et job som pedel. Der er bl.a. brug for pedeller på uddannelsesinstitutioner og i kommuner. Som pedel løser man forskellige praktiske opgaver, som man vil være god til som mekaniker, der har hænderne skruet ordentligt på.

3. Bliv selvstændig
Der er mange mekanikere, der vælger at blive selvstændige og åbne deres eget værksted. Det kan du også. I begyndelsen vil der være en del nye ting, du skal forholde dig til. Har du fx helt styr på moms, skat og regnskab? Hvis du fx vil lære noget om regnskab i forbindelse med at blive selvstændig, kan du videreuddanne dig til autoteknolog.