Anders er en digital blæksprutte

Anders Cramer Nielsen er udlært som både webintegrator og multimediedesigner. I et år har han brugt sine kompetencer hos ITAGIL i København, hvor han som digital blæksprutte både arbejder som it-konsulent og med salg og marketing.

– Utroligt nok blev jeg ansat midt i coronaen. Og det var lidt på et wildcard, for normalt kan man kun blive ansat hos ITAGIL, hvis man er udlært it-supporter, datatekniker eller udvikler.

Sådan lyder det fra 32-årige Anders Cramer Nielsen, som vi møder på ITAGILs kontor på Østerbro i København. Anders blev opsagt fra sit tidligere arbejde på grund af situationen med corona. Han nåede dog ikke at blive bekymret over sin ledighed, for snart skulle et nyt it-eventyr åbenbare sig.

Inkarneret Mac-bruger

Anders har nu arbejdet som itkonsulent hos it-virksomheden ITAGIL i et år, hvor han ud over at lave it-support sidder med fingrene nede i salgs- og marketingmaskinen – og det passer ham fint, fortæller han:

– Mine konsulentkolleger er meganørdede og har specialiseret sig i forskellige retninger inden for it, fx it-sikkerhed, Microsoft 365 og it-infrastruktur. Så er der mig, der kan lidt af det hele, og som fungerer som en slags frontend i supportteamet. Når mine kompetencer stopper, kan mine kolleger dykke ned i materien og løse de mere komplekse problemer. Generelt består mit arbejde i at løse daglige it-problemer for kunder, samtidig med at jeg optimerer arbejdsgange ved at automatisere og digitalisere. Derudover laver jeg marketingkampagner på sociale medier og en masse spændende salgsarbejde.

En af kunderne er produktionen på ’Natholdet’, der bliver sendt på TV 2. De skal bruge support til Mac-computere, som ITAGIL supporterer ud over Windows. Mac-fronten er Anders’ hjemmebane. Som ung blev han fascineret af æble-imperiets æstetiske supercomputere med det brugervenlige interface, og interessen er kun blevet større, siden Anders i 2011 fik sin første Mac – en MacBook Pro.

Fra jeg fik min første Mac i 2011 og til nu, har jeg kun oplevet fed og innovativ udvikling af Apples computere.

– Der har i mange år været en rivalisering mellem Windows- og Mac-brugere, og jeg troede egentlig, at det var et overstået kapital. Men da jeg blev ansat hos ITAGIL, opdagede jeg, at den rivalisering slet ikke er slut endnu, siger Anders med et glimt i øjet og hentyder til, at Windows-teamet og Mac-teamet godt kan lide at drille hinanden lidt.

Webintegrator og multimediedesigner

De forskellige it-kompetencer, Anders har tillært sig, kommer fra to forskellige uddannelser. I 2013 blev han udlært webintegrator, og i 2017 blev han udlært multimediedesigner.

– Da jeg læste til webintegrator med speciale i php, som er ren webprogrammering, kunne jeg hurtigt mærke, at jeg ikke var supernørdet. Men jeg fandt ud af, at jeg var god til at formidle og mægle mellem udviklere og designere. De to verdener skal mødes, når man laver hjemmesider, fortæller Anders.

Det gav ham mod på at arbejde mere i retning af at blive et bindeled mellem de to verdener. Derfor valgte han efterfølgende at læse til multimediedesigner, som er en meget bred uddannelse, hvor han lærte en masse forskelligt.

– I dag bruger jeg min erfaring fra multimediedesign, når jeg arbejder med salg og marketing for ITAGIL. Jeg føler, jeg er havnet på den rigtige hylde. Det giver mig en god følelse at være blæksprutte mellem specialister.