Det, mænd ikke taler om

Ny podcast gør os klogere på, hvorfor vi skal gribe fat i en kollega, der ser ud til at have det skidt. Og den giver tips til, hvordan du starter den svære snak.

Alle kender en kollega, der har eller har haft det svært. Måske vil konen skilles, børnene trives ikke i skolen, eller et elsket familiemedlem dør. Men tager vi selv de private problemer med på arbejde? Og kan vi finde ud af at tale sammen om det? 

Nej. Ifølge en undersøgelse blandt Dansk Metals medlemmer, taler hver tredje aldrig med kollegerne om det, der gør ondt i livet.

For det ér svært at tale om problemer midt i maskinhallen. Og derfor har Dansk Metal i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed produceret en række podcasts, hvor medlemmer fortæller om, hvordan det har hjulpet dem at åbne op til kollegerne om problemer på hjemmefronten.

Du kan også høre mandeforsker Svend Aage Madsen fortælle om, hvorfor problemerne kan blive meget værre, hvis man ikke taler om dem, og han giver tips til at få selv den mest lukkede træmand til at snakke.

Podcasten udgives af Dansk Metal og Forum for Mænds Sundhed. Podcasten er produceret af HearHEAR og støttet af Foreningen Velliv.