Ny faglig klub stiftet i Thyborøn Havn

I Thyborøn Havn har tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter på tværs af virksomheder slået sig sammen om en faglig klub. Den lokale Metalafdeling har været med hvert et skridt på vejen.

I august 2022 blev der afholdt en stiftende generalforsamling for den nye faglige klub Havneklubben Thyborøn til stor begejstring. Dansk Metal har længe ønsket at give medlemmerne på havnen mulighed for at få gavn af alle de fordele, der er ved en faglig klub. Inden for et år skete der en udskiftning af de tillidsvalgte på de tre store Metal-virksomheder på havnen – Kynde & Toft, JJJ, Triple Nine – og idéen om en fælles klub kom på tale.

3 fordele – og flere til

Metal Nordvestjylland var med hele vejen for at hjælpe tillidsrepræsentanterne og arbejdsmiljørepræsentanterne med at skifte klubben.

– Det er et forsøg på at få skabt fællesskab og sammenhold på havnen, og udover de fælles arrangementer, vil de tillidsvalgte få et netværk, som de kan bruge. Et netværk, hvor de kan lære af hinanden og trække på hinandens erfaringer. Det sidste er, at vi skal gøre havnen til et attraktivt sted at arbejde, så at dem, der er der, bliver der, men også så det forhåbentligt bliver nemmere at trække folk til, siger afdelingsformand Dan Mikkelsen, Metal Nordvestjylland.

Mere samarbejde på tværs

Den nyvalgte formand for Havneklubben Thyborøn, Simon Bo Fiskbæk fra Kynde & Toft, er også optimistisk omkring det nye fællesskab.

– Vi er tre tillidsrepræsentanter, som lige er blevet valgt, så vi kan lære sammen, siger han.

Det er på alle måder godt at virksomhederne kan arbejde tættere sammen, da Simon også forventer, det er fremtiden i havnen.

– Høje brændstofpriser, Brexit og alverdens ting og sager giver jo lidt udfordringer. Det kan være at vi skal til at samarbejde noget mere, hvis vi skal ind på nogle nye fagområder.

Vigtigt med høj organisering

Det er også vigtigt at have en stærk tillidsrepræsentant og høj organisering, når der skal forhandles løn. Håbet er, at flere vil tilslutte sig den faglige klub og at organiseringen vil blive dyrket, så man står stærkere sammen. Helt konkret fortalte Dan Mikkelsen det således: ”Det er netop det, som gør at de kan skabe resultater. Hvis det er sådan, at når tillidsrepræsentanten går ind og snakker med mester, at han ved at alle folk står bag ham, så er det alt andet lige nemmere at komme frem til en god aftale, end hvis mesteren godt ved, at halvdelen er ligeglad med hvad tillidsrepræsentanten siger.”


Kontakt afdelingen

Hvis du som tillidsrepræsentant gerne vil have hjælp til at stifte en faglig klub på din arbejdsplads, står din lokale Metalafdeling altid klar til at hjælpe.