Stil dine krav til OK20

I starten af 2020 skal ny overenskomst forhandles på plads, men vi skal bruge dine krav inden da. Deltag i din lokale generalforsamling.

Næste år skal en ny overenskomst for hele CO-industri forhandles på plads, og topforhandleren for medlemmerne er Dansk Metals forbundsformand, Claus Jensen. Selvom forhandlingerne med Dansk Industri ikke er begyndt endnu, så er forberedelserne allerede i gang.

Man kan ikke brokke sig over resultatet, hvis man ikke gør sin stemme gældende
Claus Jensen

I oktober 2019 tager forhandlerne fra CO-industri rundt i landet og har fyraftensmøder. Her debatterer de kravene med tillidsrepræsentanterne fra de forskellige dele af landet, og de møder gør en stor forskel.

- Den viden, vi får på møderne, tæller meget. Vi har læst alle kravene, men her får vi konkrete historier fra virksomhederne, direkte fra tillidsrepræsentanterne, som arbejder med overenskomsten til hverdag. Når der er problemstillinger, der går igen, gør det et særligt indtryk, siger Claus Jensen.

Alle medlemmer har mulighed for at få deres stemme hørt. Men det kræver, at I møder op til generalforsamling i den lokale Metal-afdeling.

Hvordan bliver jeg hørt?

  • Det bedste, du kan gøre, er at møde op på din lokale generalforsamling og stille dine krav
  • Hvis du er forhindret i at deltage, nævn dine krav til en, du ved deltager i generalforsamlingen.
  • Alternativt tag fat i din tillidsmand, inden de skal til fyraftensmøde i oktober. For her har tillidsrepræsentanterne mulighed for at debattere med forhandlerne.