Min karriere er sparket godt i gang

Mathias Erland tog på Metal A-kasses workshops og lærte at bruge LinkedIn i jobsøgningen. Det skaffede ham konkrete jobtilbud.

​21-årige Mathias Erland fik ikke så meget respons på de job, han søgte som nyudlært IT-supporter. Hans ansøgning var stort set den samme, som den han brugte, da han søgte læreplads få år forinden.  

Intet billede valgt

Men efter to workshops i Metal A-kasse tog tingene fart for Mathias Erland.

- I ugen efter den første workshop var jeg til tre jobsamtaler. Jeg fik at vide, at min ansøgning var en af de bedste, de nogensinde havde fået. De sagde, at den var rigtig spændende, og at man virkelig fik et godt indtryk af min person, siger Mathias Erland.

De to workshops var 'Skriv dig i job' og 'Tal dig i job' er bare to af Metal A-kasses mange initiativer for at få ledige videre i job.

Det var nogle gode workshops. Jeg fik råd til, hvordan jeg kunne gøre min ansøgning bedre.
Mathias Erland, nyuddannet it-supporter.

Brug LinkedIn

På workshoppen ’Skriv dig i job’ blev Mathias Erland opmærksom på LinkedIn som et redskab til at finde job. Derfor oprettede han en profil, udfyldte sine kompetencer, fandt et godt billede og skrev, at han var ledig. Kort tid efter var der bud efter ham.

- Jeg blev kontaktet af et firma, der ville have mig til samtale om et job, de ikke havde slået op endnu, fortæller Mathias Erland.

Fire jobtilbud
Den 1. december 2017 startede Mathias Erland som 2nd Level Supporter hos  PICit A/S. Han sagde ja tak til jobbet, men havde faktisk hele fire jobtilbud på hånden.

- Jeg valgte det her firma, fordi vi er ved at udvide, og det giver nogle muligheder på den lange bane. Måske kan jeg få mere ansvar, siger Mathias Erland.