Samarbejde og knofedt banede vejen for fri pasning, når børnene er sygehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/samarbejde-og-knofedt-banede-vejen-for-fri-boernepasning.aspxSamarbejde og knofedt banede vejen for fri pasning, når børnene er sygeSnotnæser, skoldkopper og influenza er noget, alle børnefamilier frygter. For hvem skal tage barnets sygedage? Og hvordan får man logistikken til at gå op, når man kun har ret til barnets 1. sygedag?
Et løntjek sendte 800.000 i lommerne på Allan og kollegernehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/loentjek-sendte-800.000-i-lommerne-paa-allan-og-kollegerne.aspxEt løntjek sendte 800.000 i lommerne på Allan og kollegerneDet kan være svært at gennemskue en lønseddel, men der er i gennemsnit fejl på hver anden. Industritekniker Allan Falksen fik lavet et løntjek i sin lokalafdeling, og det skulle vise sig at komme både ham og 74 andre kolleger til gode.
Sveder du også på jobbet?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/sveder-du-ogsaa-paa-jobbet.aspxSveder du også på jobbet?Sol og varme kan påvirke dig og dine kolleger på jobbet. Se her, hvad I skal være opmærksomme på, og om I kan få varmefri.
Nyt og toptunet magasin til dighttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/NYT-OG-TOPTUNET-METALMAGASIN-TIL-DIG.aspxNyt og toptunet magasin til digMåske har du lagt mærke til, at Metalmagasinet ser anderledes ud. Vi har nemlig ændret i form, farve og indhold, så du får et nyt og toptunet magasin i postkassen fire gange om året.
7 tips: Sådan tager du godt imod en ny kollega med en diagnose eller et handicaphttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/7-tips-saadan-tager-du-imod-en-ny-kollega-med-en-diagnose.aspx7 tips: Sådan tager du godt imod en ny kollega med en diagnose eller et handicapHvis du har fordomme eller er nervøs for, hvordan du opfører dig over for en person med enten et handicap eller en diagnose, så er du ikke alene. Men hvis du følger de her 7 tips, er du godt på vej til et trygt og respektfuldt møde med din nye kollega.
"Jeg er stolt af, at han er en af vores"https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/jeg-er-stolt-af-mikkel.aspx"Jeg er stolt af, at han er en af vores"Klejnsmedlærling Mikkel Schou Hansen har diagnosen Asperger og har svært ved at tackle, hvis han ikke er forberedt på ting. Men med opbakning fra kollegerne skaber Mikkel nu stor værdi for hele arbejdspladsen.
Grundlovsmøde på Metalskolen https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Grundlovsmoede-paa-Metalskolen.aspxGrundlovsmøde på Metalskolen Dansk Metal inviterer dig og din familie til at deltage i det årlige Grundlovsmøde på Metalskolen. Vi har planlagt en festlig dag for både børn og voksne.
Kom til grundlovsmøde og få benzin i blodethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Grundlovsmoede-i-Holstebro.aspxKom til grundlovsmøde og få benzin i blodetI Holstebro kan du fejre Grundlovsdag den 5. juni med spændende taler, rundvisninger, gratis pølser og stuntbikeriding.
Ferielukket: Sådan er dine rettigheder https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/kollektivt-ferielukket.aspxFerielukket: Sådan er dine rettigheder Nogle virksomheder holder kollektivt lukket i sommerferien. Det kan enten dreje sig om hele virksomheden eller en afgrænset del, fx en produktionsenhed. Læs her, hvad dine rettigheder er.
Vær med til at fejre 1. majhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/foerstemaj_2023.aspxVær med til at fejre 1. majKom og vær med til at fejre 1. maj sammen med os. Her finder du en oversigt over 1. maj-arrangementer, hvor Dansk Metal er til stede.
Syg i længere tid? Se dine rettighederhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/loen-under-sygdom.aspxSyg i længere tid? Se dine rettighederEr du uheldig at være syg i længere tid? Her er dine rettigheder – for dig på en af industriens overenskomster.
Sådan forhandler du din løn uden tillidsrepræsentanthttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/saadan-forhandler-du-din-loen-uden-tillidsrepraesentant.aspxSådan forhandler du din løn uden tillidsrepræsentantLæs her, hvordan du bedst kan forberede dig til en lønforhandling med din chef, hvis du ikke har en tillidsrepræsentant.
Her er 8 råd til dit arbejdsmiljø, hvis du har børn på vejhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/raadtilbarsel.aspxHer er 8 råd til dit arbejdsmiljø, hvis du har børn på vejDine opgaver på job kan betyde noget for din mulighed for at bliver forældre. Se huskelisten over, hvad du skal gøre - både som mor og som far.
Fritvalgskonto på Industriens Overenskomst: Hvad kan du bruge den til? https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Fritvalgskonto-paa-Industriens-Overenskomst-Hvad-kan-du-bruge-den-til.aspxFritvalgskonto på Industriens Overenskomst: Hvad kan du bruge den til? Din Fritvalgskonto kan bruges til ekstra udbetaling i forbindelse med ferie, børneomsorgsdage, seniorfrihed, og ekstra pensionsindbetaling. Vælg, hvad den skal bruges til og giv din arbejdsgiver besked inden 1. august.
Senior i industrien? Her er dine nye fordele i OK23https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Senior-i-industrien-Her-er-dine-nye-fordele-i-OK23.aspxSenior i industrien? Her er dine nye fordele i OK23Er du tæt på din pensionsalder og omfattet af Industriens Overenskomst? Her kan du læse om det ekstra du får glæde af, hvis overenskomsten bliver stemt igennem.
OK23: Fyldt med forbedringer for tillidsrepræsentanternehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/TRfordeleiOK23forliget.aspxOK23: Fyldt med forbedringer for tillidsrepræsentanternePå det private område er der omkring 1.600 Dansk Metal-tillidsrepræsentanter, som hver dag arbejder for at sikre gode løn- og arbejdsvilkår for kollegerne. Og med det nye forlig, har tillidsrepræsentanterne fået nye redskaber i værktøjskassen.
Her er fordelene i OK23 for dig, der er i lære https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/OK23fordeleunderuddannelse.aspxHer er fordelene i OK23 for dig, der er i lære Er du lærling eller voksenlærling i industrien? Så tjek dine fordele i den nye overenskomst. Der er mere til alle – også til dig, der er under uddannelse.
Arbejder du i industrien? Her er dine nye fordele i OK23https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Industrifordeleiok23forliget.aspxArbejder du i industrien? Her er dine nye fordele i OK23Arbejder du under industriens overenskomster? Se her, hvilke forbedringer i OK23 du får glæde af, hvis overenskomsten bliver stemt igennem.
NU BLIVER CO2 PUMPET NED I TOMT OLIEFELThttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/nu-bliver-co2-pumpet-ned-i-tomt-oliefelt.aspxNU BLIVER CO2 PUMPET NED I TOMT OLIEFELTTorben Jespersen har hevet olie og gas op af Nordsøen siden 1997. Nu starter et helt nyt eventyr, der handler om at lagre CO2 sikkert og permanent i de udtjente oliefelter.
Alt om overenskomstforhandlingernehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/alt_om_overenskomstforhandlinger.aspxAlt om overenskomstforhandlingerneLæs alt om Dansk Metals rolle i overenskomsforhandlingerne.
Fælles udtalelse fra forhandlernehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/ok23_faelles_udtalelse_fra_forhandlerne.aspxFælles udtalelse fra forhandlerneFælles udtalelse fra forhandlerne om de aktuelle svære forhandlinger i industrien
Skriv under på, at store bededag skal bevareshttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/xxx.aspxSkriv under på, at store bededag skal bevaresDansk Metal har lavet en underskriftsindsamling sammen med resten af fagbevægelsen.
Indstil din arbejdsplads til Arbejdsmiljøprisenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Indstil-din-virksomhed-til-Arbejdsmiljøprisen.aspxIndstil din arbejdsplads til ArbejdsmiljøprisenKender du en virksomhed, som har styr på arbejdsmiljøet? Så kan du indstille den til Arbejdsmiljøprisen 2023. Fristen er overskredet.
Forhandlingerne til OK23 skudt i ganghttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/OK23_forhandlingerne_er_i_gang.aspxForhandlingerne til OK23 skudt i gangMed et fælles pressemøde onsdag d. 4. januar med CO-Industri og Dansk Industri, blev OK23 officielt skudt i gang.
Forrygende forhandling sætter tiltrængt fokus på IT-branchenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Fokus-paa-IT-branchen.aspxForrygende forhandling sætter tiltrængt fokus på IT-branchenEfter otte intense måneder har Dansk Metal forhandlet sig frem til en overenskomst for næsten 100 IT-supportere i virksomheden IT Relation. Branchen skal have mere opmærksomhed, mener Egon Nykjær, der er afdelingsformand i Metal Herning.
Efteruddannelse frem for arbejdsfordelinghttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/efteruddannelse-frem-for-arbejdsfordeling.aspxEfteruddannelse frem for arbejdsfordelingJacob Holtet er TR på Danish Crown, og han har lige landet en kæmpe sejr ved at få ledelsens øjne op for at sende kollegerne på efteruddannelse i stedet for arbejdsfordeling.
3 myter om støvende arbejdehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/3myteromstøv.aspx3 myter om støvende arbejdeMyte eller fakta? Få styr på, hvordan du sikrer dine lunger mod farlige, mikroskopiske partikler på dit job. Se de tre myter her.
Sådan falder fridagene i 2023https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/saadan-falder-fridagene-i-aar.aspxSådan falder fridagene i 2023I 2023 ligger helligdagene heldigere end de seneste to år. Se datoerne her.
Fastholdelsesaftaler skaber tryghed i en usikker tidhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Fastholdelsesaftaler-skaber-tryghed.aspxFastholdelsesaftaler skaber tryghed i en usikker tidFremtiden for kollegerne på Svendborg Kraftvarmeværk er usikker. Værket har været varslet lukket flere gange over de senere år, og selvom der stadig er gang i kedlerne, er forventningen, at værket skal lukke næste år.
Arbejde på/i højvoltsbatteriet på elbilerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Elbiler-arbejde-paa-hoejvoltsbatteriet.aspxArbejde på/i højvoltsbatteriet på elbilerNår du arbejder på højvoltsbatterier, skal du være specialuddannet og være opmærksom på den særlige risiko ved arbejde under spænding.
Arbejde på en spændingsløs elbilhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Arbejde-paa-en-spaendingsloes-elbil.aspxArbejde på en spændingsløs elbil
Sikkerhedsforanstaltninger ved arbejde på elbilerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Elbiler-sikkerhedsforanstaltninger.aspxSikkerhedsforanstaltninger ved arbejde på elbilerHer kan du læse mere om de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger ved arbejdet på elbiler.
Arbejde på en elbil under spændinghttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Elbiler-arbejde-under-spaending.aspxArbejde på en elbil under spænding
Arbejde på trafikskadede elbilerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Arbejde-paa-trafikskadede-elbiler.aspxArbejde på trafikskadede elbiler
Ansvarsforsikring der ikke koster ekstrahttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/ansvarsforsikring-18-til-25-aar.aspxAnsvarsforsikring der ikke koster ekstraNår du er medlem af Dansk Metal og er mellem 18-25 år, er en ansvarsforsikring nu automatisk en del af dit medlemskab. Læs mere om hvad det betyder her.
Nu er årets ML-priser blevet uddelthttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/ML-prisen-2022.aspxNu er årets ML-priser blevet uddeltFor 20. gang er Metalindustriens Lærlingepris blevet uddelt til landets dygtigste nyudlærte fra metalindustriens erhvervsuddannelser.
Skriv under på borgerforslaget og støt lærlingenehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Stoet-laerlingeoproeret.aspxSkriv under på borgerforslaget og støt lærlingene​Formand i Metal Ungdom Carl Emil Lind Christensen og andre forbunds ungdomsformænd har stillet et borgerforslag om, at der skal investeres yderligere én promille af Danmarks bruttonationalprodukt i erhvervsuddannelserne.
Bjarne har fået tilkendt Arne-pension – men regner ikke med at bruge den https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Bjarne-har-faaet-tilkendt-Arne-pension.aspxBjarne har fået tilkendt Arne-pension – men regner ikke med at bruge den Bjarne Andreasen er et af de flere tusinde medlemmer af Dansk Metal, der har fået ret til tidlig pension. Men helst vil han arbejde, indtil han bliver folkepensionist.
Nu har du ret til fem årlige omsorgsdagehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Fem-aarlige-omsorgsdage.aspxNu har du ret til fem årlige omsorgsdageHar du somme tider brugt sparsomme feriedage på at følge din mor til læge – eller taget ekstra fridage, fordi dit barn er gået gennem en svær periode?
Ny faglig klub stiftet i Thyborøn Havnhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Havneklubben-Thyboroen.aspxNy faglig klub stiftet i Thyborøn HavnI Thyborøn Havn har tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter på tværs af virksomheder slået sig sammen om en faglig klub. Den lokale Metalafdeling har været med hvert et skridt på vejen.
"Jeg vil gøre det komplekse simpelt"https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Jeg-vil-goere-det-komplekse-simpelt.aspx"Jeg vil gøre det komplekse simpelt"Benjamin Mejnertz er vild med alt, der er i luften. Fra fjernstyrede helikoptere til droner, der bl.a. kan flytte værktøj mellem land og havvindmøller. Hans erfaring som rustfast klejnsmed har vist sig som en kæmpe fordel i karrieren som selvstændig.
Det, mænd ikke taler omhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Det-mænd-ikke-taler-om.aspxDet, mænd ikke taler omNy podcast gør os klogere på, hvorfor vi skal gribe fat i en kollega, der ser ud til at have det skidt. Og den giver tips til, hvordan du starter den svære snak.
Giv erhvervsuddannelserne et tiltrængt løft NU!https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Loeft-erhvervsuddannelserne.aspxGiv erhvervsuddannelserne et tiltrængt løft NU!De danske erhvervsuddannelser skal forbedres, så vi kan få flere faglærte til at løfte den grønne omstilling.
Dansk Metal med 9 anbefalingerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Dansk-Metal-med-9-anbefalinger.aspxDansk Metal med 9 anbefalingerDansk Metal med 9 anbefalinger: Erhvervsskolerne skal have 2 mia. kr. – finansiering kommer fra SU
Ny guide: Løn under barselhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/oekonomi-under-barsel-med-nye-barselsregler.aspxNy guide: Løn under barselDen 2. august 2022 træder nye barselsregler i kraft. Få her et overblik over, hvor mange uger I hver især kan få dagpenge – eller fuld løn, hvis du eller I er på en af industriens overenskomster.
SAS-ledelsen tager danskerne som gidslerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/sas-ledelsen-tager-danskerne-som-gidsler.aspxSAS-ledelsen tager danskerne som gidslerPå trods af mere end syv måneders forhandlinger er det ikke lykkedes ledelsen i SAS at blive enige med piloterne om en ny overenskomst. Derfor er piloternes strejke netop trådt i kraft
Billeder fra tredje etape af Tour de Francehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Billeder-fra-tredje-etape.aspxBilleder fra tredje etape af Tour de FranceDansk Metal er landesponsor for Tour de France i Danmark 2022, og var til stede i alle danske start- og målbyer. Her kan du se billeder fra tredje etape, der løb fra Vejle til Sønderborg.
Billeder fra anden etapehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Billeder-fra-anden-etape.aspxBilleder fra anden etapeDansk Metal er landesponsor for Tour de France i Danmark 2022, og var til stede i alle danske start- og målbyer. Her kan du se billeder fra anden etape, der løb fra Roskilde til Nyborg.