Støtte fra Dansk Metal har sikret bedre overenskomster i Kenyas bilindustrihttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Stoette-fra-Dansk-Metal-har-sikret-bedre-overenskomster-i-Kenyas-bilindustri.aspxStøtte fra Dansk Metal har sikret bedre overenskomster i Kenyas bilindustriKurser i forhandlingsteknik – afholdt af Dansk Metal – har styrket tillidsrepræsentanter fra den kenyanske bilindustris rolle ved forhandlingsbordet. Det har sikret lønforhøjelser, bedre pensionsordninger og flere fridage for arbejderne.
Sådan undgår du hedeslaghttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Saadan-undgaar-du-hedeslag.aspxSådan undgår du hedeslagVed hedebølge skal jeres arbejdsgiver sikre, at I får passende pauser udendørs i skygge eller i lokaler med lavere temperaturer.
Sveder du også på jobbet?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/sveder-du-ogsaa-paa-jobbet.aspxSveder du også på jobbet?Sol og varme kan påvirke dig og dine kolleger på jobbet. Se her, hvad I skal være opmærksomme på, og om I kan få varmefri.
Piloterne varsler konflikt mod SAShttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Piloterne-varsler-konflikt-mod-SAS.aspxPiloterne varsler konflikt mod SASOverenskomsten mellem SAS og deres piloter udløb den 1. april. Parterne har forhandlet i månedsvis uden at kunne blive enige om en ny aftale. Derfor varsler piloterne nu, at de nedlægger arbejdet. Det vil tidligst kunne træde i kraft fra om 14 dage.
Grundlovsmøde på Metalskolenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Grundlovsmoede-paa-Metalskolen.aspxGrundlovsmøde på MetalskolenDet er Grundlovsdag den 5. juni. Deltag i fejringen af det danske demokrati på Metalskolen i Jørlunde.
En forårsdag gik det galthttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/En-foraarsdag-gik-det-galt.aspxEn forårsdag gik det galtEn arbejdsulykke satte en brat stopper for Thomas' arbejdsliv som teknisk opstiller på en metalvirksomhed. Dansk Metal hjalp ham ved at føre en arbejdsskadesag, så han kan komme videre i livet.
Kom til grundlovsmøde og få benzin i blodethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Grundlovsmoede-i-Holstebro.aspxKom til grundlovsmøde og få benzin i blodetI Holstebro kan du fejre Grundlovsdag med spændende taler, gratis pølser og stuntbikeriding. En Dansk Metal-karavane kører fra hovedstaden og tværs over landet på motorcykel.
Derfor anbefaler Dansk Metal et ja til afskaffelse af forsvarsforbeholdethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Dansk-Metal-anbefaler-ja-til-afskaffelse-af-forsvarsforbeholdet.aspxDerfor anbefaler Dansk Metal et ja til afskaffelse af forsvarsforbeholdetDer er en tid til forbehold. Og der er en tid til sammenhold. I Dansk Metal synes vi, at Danmark skal sidde med ved bordet. Så vi kan være med til at bestemme. Også når det gælder forsvar og sikkerhed i Europa.
Bliv en rigere pensionisthttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Bliv-en-rigere-pensionist.aspxBliv en rigere pensionistKan du undvære et par hundrede kroner i dit månedlige budget? En fast aftale om en ekstra indbetaling til din pension kan give dig større økonomisk frihed den dag, du går på pension.
Tid til sammenholdhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Tid-til-sammenhold.aspxTid til sammenholdDansk Metal anbefaler et ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet, når vi skal stemme om det 1. juni. Læs forbundsformand Claus Jensens bevæggrunde her.
EU-chef: Her er fire myter om forsvarsforbeholdethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Fire-myter-om-forsvarsforbeholdet.aspxEU-chef: Her er fire myter om forsvarsforbeholdetDen 1. juni skal vi stemme om forsvars­forbeholdet i Danmark. I Dansk Metal synes vi generelt, det er fornuftigt, når Danmark sidder med ved bordet og træffer beslutninger i Bruxelles.
Er din stilling muskel- og skeletbesværlig?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Er-din-stilling-muskel-og-skeletbesvaerlig.aspxEr din stilling muskel- og skeletbesværlig?Dårlige arbejdsstillinger er i top fem over af de mest alvorlige arbejdsmiljøproblemer blandt medlemmerne af Dansk Metal.
Rasmus blev opsagt, da han ønskede barselhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Rasmus-blev-opsagt-da-han-oenskede-barsel.aspxRasmus blev opsagt, da han ønskede barselSkal du være far, er du særligt beskyttet mod opsigelse. Alligevel fik Rasmus Majlund sparket. Han tog derfor kontakt til sin lokale Metalafdeling – og det gav pote.
Her kan du fejre 1. maj https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/1-maj-2022.aspxHer kan du fejre 1. maj Kom og vær med til at fejre 1. maj sammen med os. Her finder du en oversigt over 1. maj-arrangementer, som Dansk Metal deltager i.
Din lønseddel gemmer på guldhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Din-loenseddel-gemmer-paa-guld.aspxDin lønseddel gemmer på guldSelv om du måske tror, at mester har fuldstændig styr på din lønseddel, er det altid en god idé at kigge den efter i sømmene. Mange lærlinge undlader at gøre det, og risikerer dermed at gå glip af en masse lønkroner.
Svejsere tilbydes gratis vaccination mod pneumokoksygdomhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/tilbud-om-vaccine-til-svejsere.aspxSvejsere tilbydes gratis vaccination mod pneumokoksygdomSvejsere, som bliver smittet med pneumokokker, har mindst fordoblet risiko for at få alvorligt sygdomsforløb. Derfor tilbydes svejsere gratis vaccination mod smitte frem til udgangen af 2022.
Private virksomheder med op til 100 ansatte kan få tilskud til bedre arbejdsmiljøhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Faa-tilskud-til-at-forebygge-nedslidning-og-arbejdsulykker.aspxPrivate virksomheder med op til 100 ansatte kan få tilskud til bedre arbejdsmiljøNu kan flere virksomheder få tilskud til bedre arbejdsmiljø.
Tidlig pension - her er reglerne for ordningenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Soeg-om-tidlig-pension.aspxTidlig pension - her er reglerne for ordningenDen 1. januar 2022 gik de første borgere på tidlig pension, og her kan du se en film om, hvordan du søger om tidlig pension.
Nicolaj løste opgaven på den halve tidhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Nicolaj-loeste-opgaven-paa-den-halve-tid.aspxNicolaj løste opgaven på den halve tidGennem hele sin læretid som skibsmontør har Nicolaj Tronsgård Jensen rodet med medium speed-motorer. Derfor vidste han præcis, hvad han skulle gøre, da den samme slags motor dukkede op til svendeprøven.
Lysgaards lysshowhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Lysgaards-lysshow.aspxLysgaards lysshowTil svendeprøven var det første gang, at eventtekniker Patrick Lysgaard Kristensen skulle prøve kræfter med et asymmetrisk lysdesign. Han var rystende nervøs, men fik alligevel smag for det skæve design.
Sådan falder fridagene i 2022https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/saadan-falder-fridagene-i-aar.aspxSådan falder fridagene i 2022Igen i 2022 ligger helligdagene ikke så godt, som de kunne. Se datoerne her.
Kim fikser militærets milliarddyre udstyrhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Kim-fikser-militaerets-milliarddyre-udstyr.aspxKim fikser militærets milliarddyre udstyrPå Forsvarets Hovedværksteder i Aalborg er klejnsmed Kim Derosche ved at efteruddanne sig til flymekaniker. Kom med på rundtur i hans hverdag, hvor arbejdsopgaverne handler om F-16-fly og 10 tons tunge helikoptere.
Lego-lærling knækkede kodenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Lego-laerling-knaekkede-koden.aspxLego-lærling knækkede kodenMagnus Berg Jacobsen arbejder til daglig med legoklodser. Ofte er de bittesmå. Han var derfor udfordret, da han til sin svendeprøve som værktøjstekniker skulle designe et noget større plastik-element.
Et gigantisk pillefyrhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Et-gigantisk-pillefyr.aspxEt gigantisk pillefyrKenneth Christiansen og de øvrige vedligeholdelsesteknikere på Avedøreværket i København sørger for, at beboerne i hundredtusindvis af huse ikke får kolde fødder i fyringssæsonen.
Anders er en digital blækspruttehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Anders-er-en-digital-blaeksprutte.aspxAnders er en digital blæksprutteAnders Cramer Nielsen er udlært som både webintegrator og multimediedesigner. I et år har han brugt sine kompetencer hos ITAGIL i København, hvor han som digital blæksprutte både arbejder som it-konsulent og med salg og marketing.
Nye satser i industriens overenskomster pr. 1 marts 2022https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/nye-satser-paa-industriens-overenskomster-per-1-marts-2022.aspxNye satser i industriens overenskomster pr. 1 marts 2022Den 1. marts 2022 sker der en række opjusteringer af løn- og betalingssatser i industriens overenskomster. Se ændringerne her.
Erfaren TR: Sådan arbejder jeg med organiseringhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Erfaren-TR-Saadan-arbejder-jeg-med-organisering.aspxErfaren TR: Sådan arbejder jeg med organiseringDet er vigtigt at have en høj organisationsgrad, fordi det styrker fagligheden, fællesskabet og trivslen på arbejdspladsen.
Årets TR: Jeg hører selv til LGBT+, men det betyder ikke, jeg skal have særlige privilegierhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Aarets-TR-Jeg-hoerer-selv-til-LGBTplus.aspxÅrets TR: Jeg hører selv til LGBT+, men det betyder ikke, jeg skal have særlige privilegierRené Bøhm blev i november kåret til årets tillidsrepræsentant bl.a. for sit arbejde med inklusion og ligestilling i DR Byen. Der skal nemlig være plads til alle – også de kække bemærkninger, men kun til en vis grænse.
Styrk din markedsværdi med nye it-kurser og certificeringerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Nye-it-kurser-og-certificeringer.aspxStyrk din markedsværdi med nye it-kurser og certificeringerDansk Metal og Teknologisk Institut har indgået et samarbejde om nye it-kurser og certificeringer, som er relevante for din markedsværdi og inspirerende for din hverdag. Her kan du læse mere om forårets kurser og certificeringer.
Hop i sadlen til #cykeltirsdag og støt sorgramte børn og ungehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/hop-i-sadlen-til-cykeltirsdag-og-stoet-sorgramte-boern-og-unge.aspxHop i sadlen til #cykeltirsdag og støt sorgramte børn og ungeFrem mod Tour de France inviterer Dansk Metal til #cykeltirsdag, hvor du kan støtte sorgramte børn og unge, hvis du hopper i sadlen og deler et billede fra din cykeltur. Se mere i videoen her.
Chris MacDonald følger op på MAN-gutternes motionsvaner: Kommer de op i gear, eller vælger de sofaen?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Chris-MacDonald-foelger-op-paa-MAN-gutternes-motionsvaner-Kommer-de-op-i-gear-eller-vaelger-de-sofaen.aspxChris MacDonald følger op på MAN-gutternes motionsvaner: Kommer de op i gear, eller vælger de sofaen?Motionsguru Chris MacDonald mødes igen med de fire gutter fra MAN Energy Solutions til en cykeltur og en snak om, hvordan det går med at komme fra sofa til cykel. Se videoen her.
Dansk Metal lancerer nye og mere målrettede it-tilbud i 2022https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Nye-og-mere-maalrettede-it-tilbud-i-2022.aspxDansk Metal lancerer nye og mere målrettede it-tilbud i 2022Som medlem af Dansk Metal får du i 2022 adgang til endnu flere og mere målrettede medlemstilbud inden for it og teknologisk udvikling. Læs mere om de nye tilbud nedenfor.
Ny aftale om arbejdsfordeling skal holde hånden under arbejdsmarkedethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/nyarbejdsfordeling.aspxNy aftale om arbejdsfordeling skal holde hånden under arbejdsmarkedetDer er lavet en ny aftale om arbejdsfordeling på grund af coronapandemien. Se hvordan du får fuld løn, når du arbejder og en forhøjet dagpengesats, når du går hjemme.
Kjeld trak stikket og skiftede branchehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Kjeld-trak-stikket-og-skiftede-branche.aspxKjeld trak stikket og skiftede brancheEfter en stress-sygemelding mistede automekaniker Kjeld Krog troen på, at forholdene på arbejdspladsen ville blive bedre.
Abdul har scoret drømmejobbethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Abdul-har-scoret-droemmejobbet.aspxAbdul har scoret drømmejobbetIt-supporter Abdul Ghani Ramo deltog i to workshops hos Metal A-kasse. Her blev han bedre til at skrive ansøgninger og til at præsentere sig selv og sin faglighed. Det resulterede i et vikariat, som Abdul kalder sit drømmejob.
Jes søgte uopfordret – og der var bingohttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Jes-soegte-uopfordret-og-der-var-bingo.aspxJes søgte uopfordret – og der var bingoSom led i sin jobsøgning deltog klejnsmed Jes Møller Sørensen i en workshop hos Metal A-kasse om at søge uopfordret. Da han ringede til en tidligere arbejdsgiver, var der gevinst, for der var brug for Jes til et projekt.
Lyver du for dig selv om de her 5 tegn på stress, mand?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/lyverdufordigselvomstress.aspxLyver du for dig selv om de her 5 tegn på stress, mand?Er du særlig glad for det bløde toiletpapir? Så bør du nok læse med her, hvor du kan få fire andre faresignaler om stress – samt få en effektiv måde til at få lidt ro i hovedet på bare 20 minutter.
Se listen: Her er 7 ting, der forebygger stresshttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Se-listen-Her-er-7-ting-der-forebygger-stress.aspxSe listen: Her er 7 ting, der forebygger stressMange danskere oplever et højt stressniveau på arbejdspladsen. Konsekvenserne kan være meget alvorlige, og derfor er det vigtigt at forebygge. Her får du en liste med syv ting, der forebygger stress.
Stress i familien? Brug disse 5 gode råd og kom godt viderehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Stress-i-familien-Brug-disse-5-gode-raad.aspxStress i familien? Brug disse 5 gode råd og kom godt videreNår far eller mor er ramt af stress, påvirker det også resten af familien. Brug stress-ekspertens 5 gode råd til at komme bedst muligt gennem perioden som familie.
Techklumme: Er du klar til at arbejde inde i internettet?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/klumme-er-du-klar-til-at-arbejde-inde-i-internettet.aspxTechklumme: Er du klar til at arbejde inde i internettet?Digitale briller er nøglen til fremtidens 'metaverse', som både Facebook og Microsoft satser på bliver til virkelighed inden for få år, skriver tech-journalist Nicolai Franck.
Du risikerer at miste optjent feriehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/du-risikerer-at-miste-optjent-ferie.aspxDu risikerer at miste optjent ferieHvis du har feriedage tilbage fra overgangsåret til den nye ferielov, gælder det om at få dem brugt inden nytår i år. Ellers mister du retten til dem.
Morten har lige åbnet fjerde værksted: Corona-året var det bedste år hidtilhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/mortenaabnervaerkstedfire.aspxMorten har lige åbnet fjerde værksted: Corona-året var det bedste år hidtilI 2018 fortalte Morten Anthonsen om sine første tre år som selvstændig til Metalmagasinet. Her fortæller han, hvordan de næste tre år er gået. Og det er ikke så ringe endda. Forretningen er blevet større, og han har nu 14 ansatte på overenskomst.
Jeg er blevet gladere for mine børnhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/jeg-er-blevet-gladere-for-mine-boern.aspxJeg er blevet gladere for mine børnKlejnsmed Tommy Langdahl Nielsen er overrasket over, hvor meget det har betydet for hans relation til børnene, at han gik hjemme med dem, mens de var helt små.
– Vi har fået et tættere båndhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/vi-har-faaet-et-taettere-baand.aspx– Vi har fået et tættere båndNiclas Johansen holdt barsel fra sit job som løsningsarkitekt inden for broadcasting i 11 uger. Det var så fedt, at han gerne havde holdt barsel en måned mere, hvis overenskomsten havde givet mulighed for det.
– Far er sgu lige så godhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/far-er-sgu-lige-saa-god.aspx– Far er sgu lige så godIfølge Christian Emil Ziegler er der mange gevinster ved, at man som far holder forældreorlov. Han valgte at tage lang barsel med sin søn og var vild med det.
Far tager overhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/far-tager-over.aspxFar tager overGunnar Bjerre har taget tre måneders orlov med begge sine børn. Det er for vigtigt til at lade være, mener han.
– Jeg vil uden tvivl holde barsel igen https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/jeg-vil-uden-tvivl-holde-barsel.aspx– Jeg vil uden tvivl holde barsel igen Emil Løvendal Pedersen troede, han kun havde ret til to ugers orlov, da han skulle være far. Heldigvis havde han ret til meget mere via sin overenskomst, og det er kommet hele familien til gode.​
Far på barsel = færre skilsmisserhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/far-paa-barsel-lig-faerre-skilsmisser.aspxFar på barsel = færre skilsmisserSom far kan du styrke dit ægteskab ved at tage barsel. Det giver nemlig færre konflikter med din ægtefælle, lyder det fra mandeekspert Svend Aage Madsen, og du får også en tættere relation til dit barn.