Arbejde på/i højvoltsbatteriet på elbilerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Elbiler-arbejde-paa-hoejvoltsbatteriet.aspxArbejde på/i højvoltsbatteriet på elbilerNår du arbejder på højvoltsbatterier, skal du være specialuddannet og være opmærksom på den særlige risiko ved arbejde under spænding.
Sikkerhedsforanstaltninger ved arbejde på elbilerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Elbiler-sikkerhedsforanstaltninger.aspxSikkerhedsforanstaltninger ved arbejde på elbilerHer kan du læse mere om de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger ved arbejdet på elbiler.
Deltag i årets adventskalender og vind flotte præmierhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/adventskalender-2022.aspxDeltag i årets adventskalender og vind flotte præmierGæt med hver uge i december og vær med i lodtrækningen om flotte adventsgaver. Hver uge kan du vinde LuksusGavekort på 1000 kroner eller 1 kilo slik og chokolade.
Ansvarsforsikring der ikke koster ekstrahttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/ansvarsforsikring-18-til-25-aar.aspxAnsvarsforsikring der ikke koster ekstraNår du er medlem af Dansk Metal og er mellem 18-25 år, er en ansvarsforsikring nu automatisk en del af dit medlemskab. Læs mere om hvad det betyder her.
Nu er årets ML-priser blevet uddelthttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/ML-prisen-2022.aspxNu er årets ML-priser blevet uddeltFor 20. gang er Metalindustriens Lærlingepris blevet uddelt til landets dygtigste nyudlærte fra metalindustriens erhvervsuddannelser.
Skriv under på borgerforslaget og støt lærlingenehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Stoet-laerlingeoproeret.aspxSkriv under på borgerforslaget og støt lærlingene​Formand i Metal Ungdom Carl Emil Lind Christensen og andre forbunds ungdomsformænd har stillet et borgerforslag om, at der skal investeres yderligere én promille af Danmarks bruttonationalprodukt i erhvervsuddannelserne.
Bjarne har fået tilkendt Arne-pension – men regner ikke med at bruge den https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Bjarne-har-faaet-tilkendt-Arne-pension.aspxBjarne har fået tilkendt Arne-pension – men regner ikke med at bruge den Bjarne Andreasen er et af de flere tusinde medlemmer af Dansk Metal, der har fået ret til tidlig pension. Men helst vil han arbejde, indtil han bliver folkepensionist.
Nu har du ret til fem årlige omsorgsdagehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Fem-aarlige-omsorgsdage.aspxNu har du ret til fem årlige omsorgsdageHar du somme tider brugt sparsomme feriedage på at følge din mor til læge – eller taget ekstra fridage, fordi dit barn er gået gennem en svær periode?
Ny faglig klub stiftet i Thyborøn Havnhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Havneklubben-Thyboroen.aspxNy faglig klub stiftet i Thyborøn HavnI Thyborøn Havn har tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter på tværs af virksomheder slået sig sammen om en faglig klub. Den lokale Metalafdeling har været med hvert et skridt på vejen.
"Jeg vil gøre det komplekse simpelt"https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Jeg-vil-goere-det-komplekse-simpelt.aspx"Jeg vil gøre det komplekse simpelt"Benjamin Mejnertz er vild med alt, der er i luften. Fra fjernstyrede helikoptere til droner, der bl.a. kan flytte værktøj mellem land og havvindmøller. Hans erfaring som rustfast klejnsmed har vist sig som en kæmpe fordel i karrieren som selvstændig.
Det, mænd ikke taler omhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Det-mænd-ikke-taler-om.aspxDet, mænd ikke taler omNy podcast gør os klogere på, hvorfor vi skal gribe fat i en kollega, der ser ud til at have det skidt. Og den giver tips til, hvordan du starter den svære snak.
Giv erhvervsuddannelserne et tiltrængt løft NU!https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Loeft-erhvervsuddannelserne.aspxGiv erhvervsuddannelserne et tiltrængt løft NU!De danske erhvervsuddannelser skal forbedres, så vi kan få flere faglærte til at løfte den grønne omstilling.
Dansk Metal med 9 anbefalingerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Dansk-Metal-med-9-anbefalinger.aspxDansk Metal med 9 anbefalingerDansk Metal med 9 anbefalinger: Erhvervsskolerne skal have 2 mia. kr. – finansiering kommer fra SU
Ny guide: Løn under barselhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/oekonomi-under-barsel-med-nye-barselsregler.aspxNy guide: Løn under barselDen 2. august 2022 træder nye barselsregler i kraft. Få her et overblik over, hvor mange uger I hver især kan få dagpenge – eller fuld løn, hvis du eller I er på en af industriens overenskomster.
SAS-ledelsen tager danskerne som gidslerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/sas-ledelsen-tager-danskerne-som-gidsler.aspxSAS-ledelsen tager danskerne som gidslerPå trods af mere end syv måneders forhandlinger er det ikke lykkedes ledelsen i SAS at blive enige med piloterne om en ny overenskomst. Derfor er piloternes strejke netop trådt i kraft
Billeder fra tredje etape af Tour de Francehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Billeder-fra-tredje-etape.aspxBilleder fra tredje etape af Tour de FranceDansk Metal er landesponsor for Tour de France i Danmark 2022, og var til stede i alle danske start- og målbyer. Her kan du se billeder fra tredje etape, der løb fra Vejle til Sønderborg.
Billeder fra anden etapehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Billeder-fra-anden-etape.aspxBilleder fra anden etapeDansk Metal er landesponsor for Tour de France i Danmark 2022, og var til stede i alle danske start- og målbyer. Her kan du se billeder fra anden etape, der løb fra Roskilde til Nyborg.
Billeder fra Tour de Francehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Billeder-fra-Tour-de-France.aspxBilleder fra Tour de FranceDansk Metal er landesponsor for Tour de France i Danmark 2022, og var til stede i alle danske start- og målbyer. Her kan du se billeder fra optakten og første etape i København.
Støtte fra Dansk Metal har sikret bedre overenskomster i Kenyas bilindustrihttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Stoette-fra-Dansk-Metal-har-sikret-bedre-overenskomster-i-Kenyas-bilindustri.aspxStøtte fra Dansk Metal har sikret bedre overenskomster i Kenyas bilindustriKurser i forhandlingsteknik – afholdt af Dansk Metal – har styrket tillidsrepræsentanter fra den kenyanske bilindustris rolle ved forhandlingsbordet. Det har sikret lønforhøjelser, bedre pensionsordninger og flere fridage for arbejderne.
Sådan undgår du hedeslaghttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Saadan-undgaar-du-hedeslag.aspxSådan undgår du hedeslagVed hedebølge skal jeres arbejdsgiver sikre, at I får passende pauser udendørs i skygge eller i lokaler med lavere temperaturer.
Sveder du også på jobbet?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/sveder-du-ogsaa-paa-jobbet.aspxSveder du også på jobbet?Sol og varme kan påvirke dig og dine kolleger på jobbet. Se her, hvad I skal være opmærksomme på, og om I kan få varmefri.
Piloterne varsler konflikt mod SAShttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Piloterne-varsler-konflikt-mod-SAS.aspxPiloterne varsler konflikt mod SASOverenskomsten mellem SAS og deres piloter udløb den 1. april. Parterne har forhandlet i månedsvis uden at kunne blive enige om en ny aftale. Derfor varsler piloterne nu, at de nedlægger arbejdet. Det vil tidligst kunne træde i kraft fra om 14 dage.
Grundlovsmøde på Metalskolenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Grundlovsmoede-paa-Metalskolen.aspxGrundlovsmøde på MetalskolenDet er Grundlovsdag den 5. juni. Deltag i fejringen af det danske demokrati på Metalskolen i Jørlunde.
En forårsdag gik det galthttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/En-foraarsdag-gik-det-galt.aspxEn forårsdag gik det galtEn arbejdsulykke satte en brat stopper for Thomas' arbejdsliv som teknisk opstiller på en metalvirksomhed. Dansk Metal hjalp ham ved at føre en arbejdsskadesag, så han kan komme videre i livet.
Kom til grundlovsmøde og få benzin i blodethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Grundlovsmoede-i-Holstebro.aspxKom til grundlovsmøde og få benzin i blodetI Holstebro kan du fejre Grundlovsdag med spændende taler, gratis pølser og stuntbikeriding. En Dansk Metal-karavane kører fra hovedstaden og tværs over landet på motorcykel.
Derfor anbefaler Dansk Metal et ja til afskaffelse af forsvarsforbeholdethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Dansk-Metal-anbefaler-ja-til-afskaffelse-af-forsvarsforbeholdet.aspxDerfor anbefaler Dansk Metal et ja til afskaffelse af forsvarsforbeholdetDer er en tid til forbehold. Og der er en tid til sammenhold. I Dansk Metal synes vi, at Danmark skal sidde med ved bordet. Så vi kan være med til at bestemme. Også når det gælder forsvar og sikkerhed i Europa.
Bliv en rigere pensionisthttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Bliv-en-rigere-pensionist.aspxBliv en rigere pensionistKan du undvære et par hundrede kroner i dit månedlige budget? En fast aftale om en ekstra indbetaling til din pension kan give dig større økonomisk frihed den dag, du går på pension.
Tid til sammenholdhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Tid-til-sammenhold.aspxTid til sammenholdDansk Metal anbefaler et ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet, når vi skal stemme om det 1. juni. Læs forbundsformand Claus Jensens bevæggrunde her.
EU-chef: Her er fire myter om forsvarsforbeholdethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Fire-myter-om-forsvarsforbeholdet.aspxEU-chef: Her er fire myter om forsvarsforbeholdetDen 1. juni skal vi stemme om forsvars­forbeholdet i Danmark. I Dansk Metal synes vi generelt, det er fornuftigt, når Danmark sidder med ved bordet og træffer beslutninger i Bruxelles.
Er din stilling muskel- og skeletbesværlig?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Er-din-stilling-muskel-og-skeletbesvaerlig.aspxEr din stilling muskel- og skeletbesværlig?Dårlige arbejdsstillinger er i top fem over af de mest alvorlige arbejdsmiljøproblemer blandt medlemmerne af Dansk Metal.
Rasmus blev opsagt, da han ønskede barselhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Rasmus-blev-opsagt-da-han-oenskede-barsel.aspxRasmus blev opsagt, da han ønskede barselSkal du være far, er du særligt beskyttet mod opsigelse. Alligevel fik Rasmus Majlund sparket. Han tog derfor kontakt til sin lokale Metalafdeling – og det gav pote.
Her kan du fejre 1. maj https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/1-maj-2022.aspxHer kan du fejre 1. maj Kom og vær med til at fejre 1. maj sammen med os. Her finder du en oversigt over 1. maj-arrangementer, som Dansk Metal deltager i.
Din lønseddel gemmer på guldhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Din-loenseddel-gemmer-paa-guld.aspxDin lønseddel gemmer på guldSelv om du måske tror, at mester har fuldstændig styr på din lønseddel, er det altid en god idé at kigge den efter i sømmene. Mange lærlinge undlader at gøre det, og risikerer dermed at gå glip af en masse lønkroner.
Svejsere tilbydes gratis vaccination mod pneumokoksygdomhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/tilbud-om-vaccine-til-svejsere.aspxSvejsere tilbydes gratis vaccination mod pneumokoksygdomSvejsere, som bliver smittet med pneumokokker, har mindst fordoblet risiko for at få alvorligt sygdomsforløb. Derfor tilbydes svejsere gratis vaccination mod smitte frem til udgangen af 2022.
Private virksomheder med op til 100 ansatte kan få tilskud til bedre arbejdsmiljøhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Faa-tilskud-til-at-forebygge-nedslidning-og-arbejdsulykker.aspxPrivate virksomheder med op til 100 ansatte kan få tilskud til bedre arbejdsmiljøNu kan flere virksomheder få tilskud til bedre arbejdsmiljø.
Tidlig pension - her er reglerne for ordningenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Soeg-om-tidlig-pension.aspxTidlig pension - her er reglerne for ordningenDen 1. januar 2022 gik de første borgere på tidlig pension, og her kan du se en film om, hvordan du søger om tidlig pension.
Nicolaj løste opgaven på den halve tidhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Nicolaj-loeste-opgaven-paa-den-halve-tid.aspxNicolaj løste opgaven på den halve tidGennem hele sin læretid som skibsmontør har Nicolaj Tronsgård Jensen rodet med medium speed-motorer. Derfor vidste han præcis, hvad han skulle gøre, da den samme slags motor dukkede op til svendeprøven.
Lysgaards lysshowhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Lysgaards-lysshow.aspxLysgaards lysshowTil svendeprøven var det første gang, at eventtekniker Patrick Lysgaard Kristensen skulle prøve kræfter med et asymmetrisk lysdesign. Han var rystende nervøs, men fik alligevel smag for det skæve design.
Sådan falder fridagene i 2022https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/saadan-falder-fridagene-i-aar.aspxSådan falder fridagene i 2022Igen i 2022 ligger helligdagene ikke så godt, som de kunne. Se datoerne her.
Kim fikser militærets milliarddyre udstyrhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Kim-fikser-militaerets-milliarddyre-udstyr.aspxKim fikser militærets milliarddyre udstyrPå Forsvarets Hovedværksteder i Aalborg er klejnsmed Kim Derosche ved at efteruddanne sig til flymekaniker. Kom med på rundtur i hans hverdag, hvor arbejdsopgaverne handler om F-16-fly og 10 tons tunge helikoptere.
Lego-lærling knækkede kodenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Lego-laerling-knaekkede-koden.aspxLego-lærling knækkede kodenMagnus Berg Jacobsen arbejder til daglig med legoklodser. Ofte er de bittesmå. Han var derfor udfordret, da han til sin svendeprøve som værktøjstekniker skulle designe et noget større plastik-element.
Et gigantisk pillefyrhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Et-gigantisk-pillefyr.aspxEt gigantisk pillefyrKenneth Christiansen og de øvrige vedligeholdelsesteknikere på Avedøreværket i København sørger for, at beboerne i hundredtusindvis af huse ikke får kolde fødder i fyringssæsonen.
Anders er en digital blækspruttehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Anders-er-en-digital-blaeksprutte.aspxAnders er en digital blæksprutteAnders Cramer Nielsen er udlært som både webintegrator og multimediedesigner. I et år har han brugt sine kompetencer hos ITAGIL i København, hvor han som digital blæksprutte både arbejder som it-konsulent og med salg og marketing.
Nye satser i industriens overenskomster pr. 1 marts 2022https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/nye-satser-paa-industriens-overenskomster-per-1-marts-2022.aspxNye satser i industriens overenskomster pr. 1 marts 2022Den 1. marts 2022 sker der en række opjusteringer af løn- og betalingssatser i industriens overenskomster. Se ændringerne her.
Erfaren TR: Sådan arbejder jeg med organiseringhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Erfaren-TR-Saadan-arbejder-jeg-med-organisering.aspxErfaren TR: Sådan arbejder jeg med organiseringDet er vigtigt at have en høj organisationsgrad, fordi det styrker fagligheden, fællesskabet og trivslen på arbejdspladsen.
Årets TR: Jeg hører selv til LGBT+, men det betyder ikke, jeg skal have særlige privilegierhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Aarets-TR-Jeg-hoerer-selv-til-LGBTplus.aspxÅrets TR: Jeg hører selv til LGBT+, men det betyder ikke, jeg skal have særlige privilegierRené Bøhm blev i november kåret til årets tillidsrepræsentant bl.a. for sit arbejde med inklusion og ligestilling i DR Byen. Der skal nemlig være plads til alle – også de kække bemærkninger, men kun til en vis grænse.
Styrk din markedsværdi med nye it-kurser og certificeringerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Nye-it-kurser-og-certificeringer.aspxStyrk din markedsværdi med nye it-kurser og certificeringerDansk Metal og Teknologisk Institut har indgået et samarbejde om nye it-kurser og certificeringer, som er relevante for din markedsværdi og inspirerende for din hverdag. Her kan du læse mere om forårets kurser og certificeringer.
Hop i sadlen til #cykeltirsdag og støt sorgramte børn og ungehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/hop-i-sadlen-til-cykeltirsdag-og-stoet-sorgramte-boern-og-unge.aspxHop i sadlen til #cykeltirsdag og støt sorgramte børn og ungeFrem mod Tour de France inviterer Dansk Metal til #cykeltirsdag, hvor du kan støtte sorgramte børn og unge, hvis du hopper i sadlen og deler et billede fra din cykeltur. Se mere i videoen her.