Dansk Metal skaffer millioner af pensionskroner tilbage til medlemmernehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/dansk-metal-skaffer-millioner-af-pensionskroner-tilbage-til-medlemmerne.aspxDansk Metal skaffer millioner af pensionskroner tilbage til medlemmerneDer er hyppigt fejl i pensionsindbetalingerne på medlemmernes lønsedler. Men det faglige system står klar til at hjælpe de medlemmer, som kommer i klemme i forhold til deres arbejdsgiver.
Pas på klausuler i din kontrakthttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Kontrakterstavnsbinderansatte.aspxPas på klausuler i din kontraktNogle arbejdsgivere er glade for at binde ansatte med klausuler. Se, hvad du skal holde øje med, inden du skriver under på din kontrakt.
Haaukins – en træningsplatform til cybersikkerhed [Webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Haaukins-en-traeningsplatform-til-cybersikkerhed-Webinar.aspxHaaukins – en træningsplatform til cybersikkerhed [Webinar]Bliv introduceret til træningsplatformen Haaukins, der kan bruges til at sætte fokus på cybersikkerhed.
Enterprise Migrering til Cloud med Microsofts CAF [Webinar] https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Enterprise-Migrering-til-Cloud-med-Microsofts-CAF-Webinar.aspxEnterprise Migrering til Cloud med Microsofts CAF [Webinar] Webinaret vil gennemgå Microsoft CAF, og hvordan det kan benyttes som rammeværk for migrering af et Enterprise on-premise setup til Cloud.
Ferielukket: Sådan er dine rettigheder https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/kollektivt-ferielukket.aspxFerielukket: Sådan er dine rettigheder Nogle virksomheder holder kollektivt lukket i sommerferien. Det kan enten dreje sig om hele virksomheden eller en afgrænset del, fx en produktionsenhed. Læs her, hvad dine rettigheder er.
Dansk Metals it-konference - en dag, du ikke vil missehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/it-konference-2021.aspxDansk Metals it-konference - en dag, du ikke vil misseArbejder du med it, er denne konference noget for dig. Sammen med Dansk IT afholder Dansk Metal den 30. september 2021 en konference, hvor vi dykker ned i nogle af de helt store temaer inden for it: Cloud, sikkerhed og AI i praksis.
IoT Hackinghttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Meet-Inspire-IoT-Hacking.aspxIoT HackingKom til Meet & Inspire-arrangement den 18. august 2021 online og hos Dansk Metal i København.
Robotic Process Automation (RPA) – hvad er det, og hvad kan det?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Meet-Inspire-Robotic-Process-Automation.aspxRobotic Process Automation (RPA) – hvad er det, og hvad kan det?Kom til Meet & Inspire-arrangement den 11. august 2021 online og hos Dansk Metal i Odense.
Skatteminister: Faglært arbejdskraft er et af esserne i grøn omstillinghttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Skatteminister-Morten-Boedskov-kalder-den-faglaerte-arbejdskraft-et-af-esserne-i-den-groenne-omstilling.aspxSkatteminister: Faglært arbejdskraft er et af esserne i grøn omstillingClaus Jensen var for nyligt på virksomhedsbesøg med skatteminister Morten Bødskov. Her fik Dansk Metal mulighed for at stille ministeren nogle spørgsmål om corona-håndteringen og faglærtes rolle i den grønne omstilling.
Snart kan du kode uden at kunne kodehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Snart-kan-du-kode-uden-at-kunne-kode.aspxSnart kan du kode uden at kunne kodeHvis du drømmer om at kunne programmere, men aldrig har fået det lært, er der håb forude. Microsoft vil gøre det muligt at udvikle en app, selvom man ikke kan skrive en eneste linje kode.
Fritidsjobbere tilbage i industrienhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Fritidsjobbere-tilbage-i-industrien.aspxFritidsjobbere tilbage i industrienDet bliver nu igen tilladt virksomheder indenfor industrien at ansætte skolepligtige unge i fritidsjob.
Seksuel chikane - også hos os https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/38-procent-udsat-for-chikane.aspxSeksuel chikane - også hos os En ny undersøgelse lavet af Dansk Metal afdækker, at ubehagelig og uønsket seksuel opmærksomhed også er en udfordring på de arbejdspladser, hvor Dansk Metal organiserer de ansatte.
"De jokede med at jeg havde en pik"https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/malenes-historie-med-seksuel-chikane.aspx"De jokede med at jeg havde en pik"På Malenes arbejdsplads spredte kollegerne rygter om hendes køn og seksualitet og om, at hun havde sex med andre kolleger. Hun sagde fra. Flere gange. Først efter et år skete der noget.
Kollegerne rager på Mette https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/mettes-historie-med-seksuel-chikane.aspxKollegerne rager på Mette Mette er blevet taget på over 40 gange og blevet kaldt for luder, kælling og so. Hun står frem med sin historie, fordi oplevelser med seksuel chikane skal frem i lyset og stoppes.
5 dilemmaer som it-professionelle tit står i: Brug vores tipshttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/5-dilemmaer-som-it-professionelle-tit-staar-i.aspx5 dilemmaer som it-professionelle tit står i: Brug vores tipsFuld adgang til virksomhedens og kollegernes data som it-professionel kan give svære dilemmaer. Få svar på, hvordan du håndterer 5 typiske dilemmaer her.
Industriens tillidsfolk har tårnhøje forventninger til ordreindgangenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/taarnhoeje-forventninger-til-ordreindgangen.aspxIndustriens tillidsfolk har tårnhøje forventninger til ordreindgangenIndustrien oplever virkelig fremgang efter corona. To ud af tre TR'ere forventer en stigning i ordreindgangen i det kommende år, viser Dansk Metals undersøgelse. Det er det højest målte de seneste syv år.
Sådan bliver du værkførerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Saadan-bliver-du-vaerkfoerer.aspxSådan bliver du værkførerGår du med en værkfører i maven? En drøm om ikke at være den der skruer, men den der bestemmer, hvem der skruer? Så læs med her, når vi guider dig mod jobbet som værkfører.
Her er techgiganternes nyeste kampplads https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/techgiganternes-nyeste-kampplads.aspxHer er techgiganternes nyeste kampplads Nåede du med på Clubhouse-bølgen, da den bragede igennem lydmuren i starten af 2021? Ellers kan du måske nå med på en af de andre nye lydbølger, der lige nu og i den kommende tid vil blive lanceret. Tech-journalist Nicolai Franck fortæller.
Nye trends i AI [webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/-Nye-trends-i-AI-webinar.aspx Nye trends i AI [webinar]Kunstig intelligens udvikler sig med lynets hast og nye muligheder opstår hele tiden. Men hvordan og hvornår kan du bruge de muligheder i din forretning, og hvad kommer det til at betyde? Få svaret i dette webinar.
Mulighederne med Augmented og Virtual Reality [webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Mulighederne-med-Augmented-og-Virtual-Reality-webinar.aspxMulighederne med Augmented og Virtual Reality [webinar]Bliv inspireret af de nyeste VR- og AR-løsninger og få indblik i, hvordan de fremadstormende teknologier kan sende din virksomhed ind i den næste digitale tidsalder. Se webinar her.
Etiske data i arbejde [webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Etiske-data-i-arbejde-webinar.aspxEtiske data i arbejde [webinar]Hvordan udnytter du værdien af data, samtidig med at du undgår dataetiske problemer? Hent inspiration hos tre meget forskellige virksomheder, der har ambitioner om ansvarlig brug af data – med styrket konkurrenceevne til følge.
4 pro-tips fra ekspert: Sådan sikrer du den gode kundesamtalehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/4-pro-tips-fra-ekspert-Saadan-sikrer-du-den-gode-kundesamtale.aspx4 pro-tips fra ekspert: Sådan sikrer du den gode kundesamtaleBrug disse 4 enkle tips fra en erfaren Commertial Trainer i Yousee til at sikre den gode kundesamtale, når du yder service via telefonen. Se også, hvordan du bedst servicerer de forskellige kunde-typer.
8 tips: Brug dem til at håndtere den utilfredse kundehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/8-tips-Brug-dem-til-at-haandtere-den-utilfredse-kunde.aspx8 tips: Brug dem til at håndtere den utilfredse kundeFå en eksperts gode tips til samtalen med den vrede eller utilfredse kunde. Du skal selvfølgelig ikke finde dig i alt, når du arbejder med kundeservice.
Den største luftmængde med det laveste energiforbrug https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/stoerste-luftmaengde-med-det-laveste-energiforbrug.aspxDen største luftmængde med det laveste energiforbrug Industritekniker Bo Palle har i 41 år været med til at producere energieffektive ventilatorer hos NOVENCO Building & Industry i Næstved. Han kan godt lide at blive inddraget allerede i udviklingsfasen.
Forbrænding af affald giver grøn energi https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/forbraending-af-affald-giver-groen-energi.aspxForbrænding af affald giver grøn energi B&W Vølund producerer avancerede anlæg til energiproduktion gennem forbrænding af affald og biomasse. For medarbejderne giver det et ekstra kick til den faglige stolthed at være en del af en grøn omstilling.
Sådan sikrede Eurel og Tobias sig job, efter de deltog i workshopshttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/saadan-sikrede-Eurel-og-Tobias-sig-job-efter-de-deltog-i-workshops.aspxSådan sikrede Eurel og Tobias sig job, efter de deltog i workshopsEurel og Tobias stod begge uden job, men med hjælp fra Metal A-kasses workshops fik de værktøjer til at komme i job igen. Læs her, hvad Eurel og Tobias lærte, da de var på workshops.
Michaels idé sparer arbejdspladsen for 100.000 kr. om årethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Michaels-ide-sparer-arbejdspladsen-for-100000-kr-om-aaret.aspxMichaels idé sparer arbejdspladsen for 100.000 kr. om åretMichael Bang Jacobsen er smed og arbejder på KLAR Forsynings rensningsanlæg i Køge. Her er der ikke langt fra tanke til handling. Michael fik en god idé, der nu sparer arbejdspladsen ca. 100.000 kr. om året.
Metal mener… om uddannelsessnobberihttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Metal-mener-om-uddannelsessnobberi.aspxMetal mener… om uddannelsessnobberiDansk Metal har sammen med YouGov spurgt danskerne om, hvilke ungdomsuddannelser de mener, der har størst prestige. Det afslørede, at uddannelsessnobberiet i den grad lever. Læs med i denne udgave af ’Metal mener’.
Tech-skribent: Sådan gør jeg mig mindre sårbar overfor datalækhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Tech-skribent-Saadan-goer-jeg-mig-mindre-saarbar-overfor-datalaek-.aspxTech-skribent: Sådan gør jeg mig mindre sårbar overfor datalækNogle gange er det stort set umuligt at sikre sine personlige oplysninger på nettet, uanset hvad man har gjort for at beskytte dem. Læs klummeskribent Nicolai Francks 5 råd til, hvordan du gør dig mindre sårbar online.
Få deres råd: Sådan kom Jonas, Frederich og Hans i jobhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Faa-deres-raad-saadan-kom-Jonas-Frederich-og-Hans-i-job.aspxFå deres råd: Sådan kom Jonas, Frederich og Hans i job26-årige Jonas, 21-årige Frederich og 58-årige Hans manglede et job. Med hjælp fra Dansk Metal er de alle nu i job igen. Få deres råd her.
Power BI #3: Power BI and Machine Learning [webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Power-BI-3-Power-BI-and-Machine-Learning-webinar.aspxPower BI #3: Power BI and Machine Learning [webinar]1. juni – På Dansk IT's tredje webinar om Power BI kan du blive klogere på, hvordan Machine Learning-tjenester er blevet en integreret del af Power BI.
Power BI #1: Getting started with Power BI [webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Power-BI-1-Getting-started-with-Power-BI-webinar.aspxPower BI #1: Getting started with Power BI [webinar]18. maj – Følg med i Dansk IT’s nye webinarserie om Power BI. Første webinar har fokus på analyse af salgs- og kundedata.
Power BI #2: Power BI and Cognitive Services [webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Power-BI-2-Power-BI-and-Cognitive-Services-webinar.aspxPower BI #2: Power BI and Cognitive Services [webinar]25. maj – Dansk IT's andet webinar om Power BI har fokus på samarbejdet med Microsoft Cognitive-tjenester.
Det eftertragtede sprog: Python [webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Det-eftertragtede-sprog-Python-webinar.aspxDet eftertragtede sprog: Python [webinar]Sådan kommer du i gang med at programmere i Python.
5 ting du skal vide, når headhunteren ringerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/5-ting-du-skal-vide-naar-headhunteren-ringer.aspx5 ting du skal vide, når headhunteren ringerDu har for længst opdateret din LinkedIn-profil, så den står knivskarpt. Imens er du fortsat med at passe dit nuværende job eller med at søge nyt. Men en dag sker det. Du får et opkald, og det er en headhunter, der vil tale med dig. Hvad gør du så?
AI er fremtiden - især for dig, som arbejder med ithttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/ai-er-fremtiden.aspxAI er fremtiden - især for dig, som arbejder med itSelvom du måske ikke i dag arbejder med kunstig intelligens, bliver det i fremtiden nødvendigt, at du som minimum kender og forstår teknologien - og kan skelne skidt fra kanel. Læs dette indlæg fra Innovation Lab og tilmeld dig webinar.
Få tilskud til at forebygge nedslidning og arbejdsulykkerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Faa-tilskud-til-at-forebygge-nedslidning-og-arbejdsulykker.aspxFå tilskud til at forebygge nedslidning og arbejdsulykkerNu kan private virksomheder med op til 50 ansatte få tilskud til bedre arbejdsmiljø.
Tips fra cykelmekanikeren: Sådan får du gang i din cykelhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/tips-fra-cykelmekanikeren-saadan-faar-du-gang-i-din-cykel.aspxTips fra cykelmekanikeren: Sådan får du gang i din cykelSkal du fræse kilometer på jerndyret eller bare trille en lille tur? Få tips fra cykelmekaniker Jakob Devantier til, hvordan du gør din cykel klar.
Overvejer du at ordne din cykel selv? Sådan gør duhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/overvejer-du-at-ordne-din-cykel-selv-saadan-goer-du.aspxOvervejer du at ordne din cykel selv? Sådan gør duHvad kan du selv kan ordne på din cykel, og hvad er bedst at overlade til din lokale cykelmekaniker? Det kan du få tips til her af Jakob Devantier, som er udlært cykelmekaniker.
Hvad sker der med din løn, når vi skifter til sommertid og vintertid?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Hvad-sker-der-med-din-loen-naar-vi-skifter-til-sommertid-og-vintertid.aspxHvad sker der med din løn, når vi skifter til sommertid og vintertid?Din løn bliver påvirket, når vi skifter fra sommertid til vintertid og omvendt. Se her, hvad det betyder for dig, hvis du er på arbejde, når tiden skifter.
Deepfake teknologi vækker de døde til live. Men er det etisk forsvarligt? https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/deepfake-teknologi-vaekker-doede-til-live.aspxDeepfake teknologi vækker de døde til live. Men er det etisk forsvarligt? Klummeskribent Nicolai Franck zoomer denne gang ind på deepfake-teknologien. Nicolai tror, at den falske virkelighed er en, vi i stigende grad kommer til at leve med - hvis vi da altså kan få øje på den. Hvorfor? Læs med og få forklaringen.
Tag med til Danmarks største konference om offentlig digitaliseringhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Tag-med-til-Danmarks-stoerste-konference-om-offentlig-digitalisering.aspxTag med til Danmarks største konference om offentlig digitaliseringDansk IT holder igen OffDig-konference. Husk, at du som medlem af Dansk Metal kan blive gratis medlem af Dansk IT.
Hyper Automation [Webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Hyper-Automation-Webinar.aspxHyper Automation [Webinar]Bliv klogere på, hvordan vi kan sammensætte avancerede teknologier – såsom RPA, Machine Learning, NLP og Text Analytics – til at forbedre procesforløb for virksomheden og den enkelte kunde.
Machine Learning til forbedring af datakvalitet [Webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Machine-Learning-til-forbedring-af-datakvalitet-Webinar.aspxMachine Learning til forbedring af datakvalitet [Webinar]Få indsigt i, hvordan du kan bruge Artificial Intelligence og Machine Learning til at forbedre din datakvalitet.
Data-drevne beslutninger [Webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/-Data-drevne-beslutninger-Webinar.aspxData-drevne beslutninger [Webinar]Hvordan omsætter man den ekstra indsigt som data og Machine Learning giver til bedre beslutninger? Se webinaret her.
Coronapas, vaccination og dit arbejde: Her er reglernehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Coronapas-vaccination-og-dit-arbejde-Her-er-reglerne.aspxCoronapas, vaccination og dit arbejde: Her er reglerneFå overblik over reglerne om Coronapas og COVID-19-vaccination. Hvad må din chef kræve, og hvad er dine rettigheder, hvis du arbejder i udlandet?
5 gode råd til dig, der er ved at få pip af hjemmearbejdet https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/5-gode-rad-til-hjemmearbejdet.aspx5 gode råd til dig, der er ved at få pip af hjemmearbejdet Sidder du også i joggingbukserne og savner at komme ud ad døren? Du er langt fra den eneste. Men der er hjælp at hente.
Rådgivning fra Dansk Metal sikrede medlem 34.000 kr.https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/medlem-faar-godtgoerelse.aspxRådgivning fra Dansk Metal sikrede medlem 34.000 kr.Et medlem blev snydt for fratrædelsesgodtgørelse. Dansk Metal rådgav medlemmet, som derefter fik sine penge. Kontakt os, hvis du får brug for rådgivning eller juridisk hjælp.