5 tips til en god hjemmearbejdspladshttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/5-tips-til-en-god-hjemmearbejdsplads.aspx5 tips til en god hjemmearbejdspladsDansk Metal har samlet en række gode råd til hjemmearbejdspladsen. Se dem her.
Ny aftale om arbejdsfordeling skal holde hånden under arbejdsmarkedethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/nyarbejdsfordeling.aspxNy aftale om arbejdsfordeling skal holde hånden under arbejdsmarkedetDer er lavet en ny aftale om arbejdsfordeling på grund af coronapandemien. Se hvordan du får fuld løn, når du arbejder og en forhøjet dagpengesats, når du går hjemme.
Sådan hjælper vi dig under covid-19https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Saadan-hjaelper-vi-dig-under-covid-19.aspxSådan hjælper vi dig under covid-19Vi har flere redskaber, vi tager i brug for at hjælpe dig, hvis du mister dit job eller din arbejdssituation bliver påvirket af covid-19 på anden vis. I Dansk Metal vejleder vi dig videre i job i stedet for til ledighed.
Sådan får du udbetalt dine indefrosne feriepengehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/saadan-faar-du-udbetalt-dine-feriepenge.aspxSådan får du udbetalt dine indefrosne feriepengeMen kan det betale sig for dig at få dine feriepenge udbetalt? Cheføkonom i Dansk Metal, Thomas Søby, forklarer, hvad du skal være opmærksom på.
Dansk Metal: Vi skal kæmpe for danske arbejdspladser lige nuhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/tidefterloenkompensation.aspxDansk Metal: Vi skal kæmpe for danske arbejdspladser lige nuAugust bliver en afgørende måned for danske arbejdspladser på det private marked. Særligt industrien, der eksporterer til hele verden og skaber vækst i Danmark, skal have hjælp til at ride stormen under corona-krisen af.
Er du ledig? Så har du også ret til feriehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Er-du-ledig-saa-har-du-ogsaa-ret-til-ferie.aspxEr du ledig? Så har du også ret til ferieSelvom du er ledig, har du stadig ret til ferie. Læs mere om dine rettigheder som ledig og den nye ferielov.
3 gode råd til at koble af i ferienhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/3-gode-raad-til-at-koble-af-i-ferien.aspx3 gode råd til at koble af i ferienI sommerferien skal batterierne lades op, men det kan være svært at gå fra en travl hverdag til ren afslapning. Her kommer tre gode råd til at komme hurtigere ned i gear, når kalenderen siger ferie.
Alle ved det. Men det betyder ikke nogethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/alle-ved-det-men-det-betyder-ikke-noget.aspxAlle ved det. Men det betyder ikke nogetPå bilværkstedet på Langeland, hvor Pedro Ploug Raluy har arbejdet næsten hele sit voksenliv, oplever han, at det fylder meget minimalt, at han er gift med en mand. De ældre kolleger har dog flere spørgsmål, end de yngre.
Homo-hockey og bøsseknappenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Homo-hockey-og-bosseknappen.aspxHomo-hockey og bøsseknappenHvis fagbevægelsen vil have alle til at stå sammen, så skal alle også inkluderes i fællesskabet. Sådan ser fællestillidsmand Anders Reiners på det.
Da Viggos kone døde, blev han gift igen. Med en mandhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/da-viggos-kone-dode-blev-han-gift-igen-med-en-mand.aspxDa Viggos kone døde, blev han gift igen. Med en mandDet kostede relationer i den nære familie, da Viggo Grønne sprang ud. Men ikke på arbejds­pladsen, hvor alt er, som det plejer.
Rejsen mod at blive Rebeccahttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Rejsen-mod-at-blive-Rebecca.aspxRejsen mod at blive RebeccaRebecca Medgyesi har fortsat en årelange rejse, der begyndte allerede, da hun var barn og kunne mærke, at hun burde have været født som pige og ikke som dreng.
Sådan undgår du hedeslaghttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Saadan-undgaar-du-hedeslag.aspxSådan undgår du hedeslagVed hedebølge skal jeres arbejdsgiver sikre, at I får passende pauser udendørs i skygge eller i lokaler med lavere temperaturer.
Sveder du også på jobbet?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/sveder-du-ogsaa-paa-jobbet.aspxSveder du også på jobbet?Sol og varme kan påvirke dig og dine kolleger på jobbet. Se her, hvad I skal være opmærksomme på, og om I kan få varmefri.
Se dine ferierettighederhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Se-dine-ferierettigheder.aspxSe dine ferierettighederFå overblik over dine rettigheder med ferie her. Se, hvad du får med ferieloven, og hvad du får ekstra med overenskomsten.
Syg i ferien eller sygt fed ferie?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Syg-i-ferien.aspxSyg i ferien eller sygt fed ferie?Hvis du bliver syg før eller under ferien, kan du have ret til at udskyde ferien eller få erstatningsferie. Så du behøver ikke at gå glip af ferie, hvis der er sygdom på spil. Se dine rettigheder og muligheder her.
5 gode råd til at undgå ensomhed i ferienhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/5-gode-raad-til-at-undgaa-ensomhed-i-ferien.aspx5 gode råd til at undgå ensomhed i ferienFrygter du at blive ensom i din ferie? Læs vores 5 gode råd til, hvordan du undgår ensomhed.
Matematik på højt niveauhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/matematik-paa-hoejt-niveau.aspxMatematik på højt niveauSander Hem Münchow begyndte som fejedreng hos Nymann Teknik, og undervejs fik han snuset så meget til branchen, at han gerne ville være lærling i firmaet. Til hverdag fræser og drejer han alle typer af stumper og dele til industrien.
Styrk din sundhed med små ændringerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Styrk-din-sundhed-med-smaa-aendringer.aspxStyrk din sundhed med små ændringerHer får du nogle små og lette tips til at styrke din sundhed og få mere overskud i hverdagen. En halv times bevægelse om dagen kan gøre en forskel.
Applied AI – AI in practice [Webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Applied-AI-–-AI-in-practice-[Webinar].aspxApplied AI – AI in practice [Webinar]18. juni 2020 – webinar – The seminar will provide insights into specific cases on how AI can improve revenue potential, increase productivity, and reduce risks within organizations.
Derfor har Dansk Metal fokus på LGBT+https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Derfor-har-Dansk-Metal-fokus-paa-LGBT+.aspxDerfor har Dansk Metal fokus på LGBT+Ofte kan seksuelle minoriteter og kønsminoriteter ikke være åbne om deres seksualitet og kønsidentitet på arbejdspladsen, men Dansk Metal ønsker et godt arbejdsliv for alle.
Få styr på din kontrakthttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Faa-styr-paa-din-kontrakt.aspxFå styr på din kontraktDansk Metal tilbyder at gennemgå medlemmernes ansættelseskontrakter. Tendensen er nemlig, at kontrakter hele tiden bliver længere og sværere at forstå. Men det er der faktisk ingen grund til, så længe kontrakten blot indeholder en række væsentlige ting.
Luftfartsteknik på radarenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/luftfartsteknik-paa-radaren.aspxLuftfartsteknik på radarenAllan Dybdahl arbejder hos Naviair i Kastrup Lufthavn, hvor han holder styr på de radarer, som er datakilde til koordinering af flytrafikken. Et job, han betegner som højteknologisk og uforudsigeligt.
Christianiacykler kræver styrke og snildehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/christianiacykler-kraever-styrke-og-snilde.aspxChristianiacykler kræver styrke og snildeAne Højer Nielsen er voksenlærling hos Christiania Cykler, der sælger og reparerer Christianiacykler. De tunge ladcykler kræver mere vedligeholdelse, og det udfordrer hende fagligt.
9 gode LGBT+ råd til arbejdspladsenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/9-gode-lgbt-raad-til-arbejdspladsen.aspx9 gode LGBT+ råd til arbejdspladsenMange LGBT+ personer kan ikke være åbne om deres seksualitet eller kønsidentitet på arbejdspladsen. Her får du en række tips til, hvad du kan gøre for at være en god kollega.
Vigtigt at vide om arbejdsmiljø under COVID-19https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Vigtigt-at-vide-om-arbejdsmiljoe-under-COVID-19.aspxVigtigt at vide om arbejdsmiljø under COVID-19Få tips til at undgå COVID-19 på jobbet, og se hvad der er arbejdsgiverens ansvar.
De bygger fremtidens digitale fundament [webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Debyggerfremtidensdigitalefundament.aspxDe bygger fremtidens digitale fundament [webinar]12. maj 2020 - webinar - Kom og få løftet sløret for det roadmap for det digitale Danmark, som kommer til at ændre den digitale dagligdag for alle danskere, uanset om du er digital aktør, som borger, medarbejder, stor eller lille organisation.
Tech Talk: Githttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/techtalkgit.aspxTech Talk: Git6. maj 2020 - webinar - Vi dykker ned i Git, som er alle udvikleres go-to versionsstyrringsværktøj, når der udvikles kode.
DevOps og Cloud i praksis [Webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/devopscloud.aspxDevOps og Cloud i praksis [Webinar]26. maj 2020 - webinar - Hvad virker? Hvad er svært? Hvad skal der til, for at man får DevOps til i praksis, så det skaber reel forretningsmæssig værdi? Og hvordan kan du udnytte de nye Cloud-teknologier?
Sikkerhed i skyen - Office 365 [webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/sikkerhediskyen.aspxSikkerhed i skyen - Office 365 [webinar]8. juni 2020 - webinar - Hvad nu med sikkerhed og privacy? Få gode råd til, hvad din organisation skal være særligt opmærksom på, når valget falder på Office 365.
Projekter i praksis - 7 fantastiske fortællinger [Webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/7fantastiske-projekter.aspxProjekter i praksis - 7 fantastiske fortællinger [Webinar]20. maj 2020 - webinar - Interesserer du dig for projektledelse, og ønsker du at lykkes som projektleder? Bliv klogere på hvordan, når vi deler ud af andres erfaringer.
Møder i praksis - Genveje til mere effektive møder [Webinar]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/moederipraksis.aspxMøder i praksis - Genveje til mere effektive møder [Webinar]2. juni 2020 - webinar - Effektive møder? Hvem vil ikke gerne holde mere effektive og udbytterige møder? På dette webinar får du gode råd til, hvordan du kan opnå dette. Tilmeld dig og bliv klogere.
Du viser samfundssind, når du er medlem af Dansk Metalhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/samfundssind.aspxDu viser samfundssind, når du er medlem af Dansk MetalSom fagforening kæmper Dansk Metal hver dag for at sikre bedre forhold på dit arbejde. Coronasmitten hæmmer arbejdet for mange, men ikke vores kamp for dig og dit fag. Slet ikke.
Fri 1. maj og grundlovsdag?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Fri-1-maj-og-grundlovsdag.aspxFri 1. maj og grundlovsdag?Er du fane-svinger, solidaritetssøster eller bare frihedselsker? Tjek her, om du har fri 1. maj og grundlovsdag (5. juni). Det kommer nemlig an på, hvor du er ansat, og om du har overenskomst.
COVID-19 kan anerkendes som arbejdsskade https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/COVID-19-kan-anerkendes-som-arbejdsskade.aspxCOVID-19 kan anerkendes som arbejdsskade Får du COVID-19 på jobbet, kan du få anerkendt det som en arbejdsskade. Dansk Metal kan hjælpe dig med sagen.
Her er de ting, der får dig hurtigt i job igenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/jobklar.aspxHer er de ting, der får dig hurtigt i job igenDansk Metal A-kasse har samlet en række af de materialer, der gør dig som medlem til det oplagte valg, når en virksomhed skal ansætte en ny medarbejder.
Bedre vilkår for TR og AMR i OK20https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Bedre-vilkaar-for-TR-og-AMR-i-OK20.aspxBedre vilkår for TR og AMR i OK20Se hvilke nye rettigheder du får som tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant, hvis den nye overenskomst bliver stemt igennem.
8 råd til at minimere risikoen for at få coronavirus, når du skifter vinterdækhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/coronavinterdæk.aspx8 råd til at minimere risikoen for at få coronavirus, når du skifter vinterdæk
Har du fået erstatning for en arbejdsskade? Ny afgørelse kan måske sikre dig merehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/erstatningefterloensbidrag.aspxHar du fået erstatning for en arbejdsskade? Ny afgørelse kan måske sikre dig mereHar du fået erstatning for en arbejdsskade og mistet efterlønspræmie? Ny afgørelse kan sikre dig erstatning
Nye muligheder for efter- og videreuddannelse i overenskomstenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Nye-muligheder-for-efter--og-videreuddannelse-i-overenskomsten.aspxNye muligheder for efter- og videreuddannelse i overenskomstenVed du, hvad den nye industri-overenskomst giver af muligheder for efter- og videreuddannelse? Her kan du læse om, hvilke forbedrede muligheder du får, hvis overenskomsten bliver stemt igennem.
Flere uger med løn under sygdomhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Flere-uger-med-loen-under-sygdom-.aspxFlere uger med løn under sygdomDu får fem uger ekstra med løn under sygdom i den nye overenskomst i OK20. Se også dine rettigheder, hvis du bliver syg.
Senior i industrien? Her er dine nye fordele i OK20https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Senior-i-industrien-Her-er-dine-nye-fordele-i-OK20.aspxSenior i industrien? Her er dine nye fordele i OK20Er du i slutningen af dit arbejdsliv og omfattet af Industriens Overenskomst? Her kan du læse om de tiltag, du får glæde af, hvis overenskomsten bliver stemt igennem.
Guide: Sådan bruger du dine seniordagehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Guide-Saadan-bruger-du-dine-seniordage.aspxGuide: Sådan bruger du dine seniordageHar du fem år tilbage til pension, kan du bruge seniordage til at holde fri for. Læs mere om, hvordan du kommer i gang.
Dansk Metal: Enormt positivt med ny trepartsaftale til gavn for lønmodtagernehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/coronakompensationtilprivate.aspxDansk Metal: Enormt positivt med ny trepartsaftale til gavn for lønmodtagerneDansk Metal er glade for den trepartsaftale, der netop er blevet præsenteret i statsministeriet. Den vil hjælpe almindelige lønmodtagere og understøtte samfundsøkonomien.
Carlos og kollegerne er tre gange så effektive som i Kina og USA https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Carlos-og-kollegerne-er-tre-gange-saa-effektive-som-i-Kina-og-USA-.aspxCarlos og kollegerne er tre gange så effektive som i Kina og USA PPC Denmark i Præstø producerer jumpere, konnektorer og filtre til dit kabel-tv. Det kræver præcision i my-størrelsen at sikre perfekt tv-signal uden støj og flimmer – og det er medarbejderne så gode til, at de slår både Kina og USA.
Fra maler i Syrien til mekaniker i Danmarkhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Fra-maler-i-Syrien-til-mekaniker-i-Danmark.aspxFra maler i Syrien til mekaniker i DanmarkReber Morshed flygtede fra Syrien til Danmark – og troede aldrig, at han ville klare sig her i landet. Så blev han personvognsmekaniker og lærte dansk. Det har givet ham mod på livet.
DevOps og Cloud i praksishttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/devopsipraksis.aspxDevOps og Cloud i praksisMeet & Inspire d. 26. maj 2020 i København - Hvad virker? Hvad er svært? Og hvad skal der til, for at man får DevOps til i praksis, så det skaber reel forretningsmæssig værdi? Hør mere om, hvordan du kan udnytte de nye Cloud teknologier
Meet & Inspire - få overblik over krav og risici med AIhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/kontraktstyringgennemai.aspxMeet & Inspire - få overblik over krav og risici med AIMeet & Inspire - d. 16. april 2020*UDSKUDT GRUNDET CORONA-PANDEMI* - Sådan kan AI og Software hjælpe dig med at få overblik over krav og risici samt styre kontrakterne [København]
Fra BI til AI - gå fra Business Intelligence til Artificial Intelligence [København]https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/frabitilai.aspxFra BI til AI - gå fra Business Intelligence til Artificial Intelligence [København]Meet & Inspire - d. 28 april 2020 i København. Vi giver dig en introduktion til teknologien bag fænomenet Machine Learning & AI, hvordan disse kan anvendes i din virksomhed samt hvilke muligheder det åbner op for.