Udvikler testudstyr til komponent på toghttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/udvikler-testudstyr-til-komponent-paa-toget.aspxUdvikler testudstyr til komponent på togJakob Sørensen, elektrofagtekniker i DSB, byggede sit eget testudstyr til svendeprøven. Testudstyret tester en eprom med 256 adresser, som viser togets trækkraft i førerrummet via et 7-segment display.
Det rullende værkstedhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Naar-servicevognen-er-dit-andet-hjem.aspxDet rullende værkstedHvordan indretter man lige en servicevogn, der på én gang er værksted, kontor og kantine? Ny vejledning samler regler og tips til dig, der har bilen som arbejdsplads.
Født efter 1. januar 1954? Så læs om den nye skattefri seniorpræmiehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/skattefriseniorpraemie.aspxFødt efter 1. januar 1954? Så læs om den nye skattefri seniorpræmieHvis du fortsætter med at arbejde, når du når pensionsalderen, kan du optjene en skattefri seniorpræmie på 30.000 kroner. Se her hvordan.
Brug for flere faglærte i elevatorbranchenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/brug-for-flere-faglaerte-i-elevatorbranchen.aspxBrug for flere faglærte i elevatorbranchenSelvom der er rigeligt med arbejde for elevatormontører, vil der i fremtiden mangle kvalificerede folk. Elevatormontør Lasse Jack Nielsen forstår det ikke. For han elsker sit arbejde. Også selvom han nogle gange skal ledsages af 14 betjente.
Stort kick-off på AMR2019-kampagne https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/kickoff-amr2019.aspxStort kick-off på AMR2019-kampagne I dag, tirsdag den 8. januar, bliver Arbejdsmiljørepræsentantåret 2019 (AMR2019) skudt i gang på kæmpe-konference i Odense.
Her er de fede ungdomskurser til dig i 2019https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/fede-ungdomskurser-i-2019.aspxHer er de fede ungdomskurser til dig i 2019Går du rundt med en iværksætter i maven? Har du interesse for kost og træning? Økonomi, konflikthåndtering eller 3D-print? Så læs med her.
Sådan falder fridagene i 2019https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/fridage2019.aspxSådan falder fridagene i 2019Der er meget at glæde sig til. 2018 var et gavmildt år, hvor langt de fleste fridage faldt på hverdage. Sådan er det også i 2019. Alt i alt er der op til 13 fridage i 2019, der ikke falder i en weekend.
Bliv skarp til automationhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/udvikling-af-automatiske-styringer.aspxBliv skarp til automationDrømmer du om at arbejde på tværs med at udvikle effektive processer i produktionen, hvor kvalitet og sikkerhed går hånd i hånd? Så er der et modul på KEA til dig.
Hvor meget stiger du?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Hvor-meget-stiger-du.aspxHvor meget stiger du?Faglige seniorer har lavet en smart beregner, hvor du kan beregne, hvor meget du får i pension i 2019 sammenlignet med 2018.
Bliv vinterklarhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/bliv-vinterklar.aspxBliv vinterklarKulde, træk og glatte veje. Når vinteren sætter ind, kan sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen blive udfordret, hvis man arbejder udendørs eller i et råhus. Få overblik over reglerne her.
Guide: Gode løfteregler https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/hjulskifte-gode-loefteregler.aspxGuide: Gode løfteregler Det er koldt udenfor og tid til hjulskift. Tunge løft kan koste sygemeldinger, nedsat arbejdshastighed og nedslidning. Her får du gode råd til det korrekte hjulskift.
Emilie lever drømmen i Formel 1https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/første-kvindelige-f1-mekaniker.aspxEmilie lever drømmen i Formel 1Emilie Rath lever drømmen i motorsportens absolutte kongeklasse hos Force India Formel 1. Hun er Danmarks første kvindelige Formel 1-mekaniker.
Stress rammer også teamethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/stress-rammer-ogsaa-teamet.aspxStress rammer også teametDet er vigtigt at have en handleplan for at få en stressramt kollega godt tilbage på arbejdspladsen. Det samme burde gælde for de tilbageblevne kolleger.
Lær at bygge på Angularhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/anuglar-fundamentals.aspxLær at bygge på AngularEr du udvikler - eller leger du med det i fritiden? Så sæt kryds i kalenderen den 21. februar - her får du muligheden for at komme i gang med at bygge en applikation på agular-platformen. Arrangementet foregår hos Metal Østjylland.
Derfor skal I have en graviditetspolitik https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/graviditetspolitik.aspxDerfor skal I have en graviditetspolitik Graviditet behøver ikke være lig med en sygemelding fra arbejdet. Ofte kan arbejdet planlægges, så den gravide udfører opgaver, hvor der ikke er en sundhedsmæssig risiko.
Kom til arbejdsmiljø-roadshowhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/kom-til-arbejdsmiljø-roadshow.aspxKom til arbejdsmiljø-roadshowHvis du vil indlede det nye år med inspiration til din virksomheds arbejdsmiljøindsats, har du muligheden til Roadshow 2019.
Ronni lever drømmen som landbrugsmaskinmekanikerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Ronni lever droemmen som landbrugsmaskinmekaniker.aspxRonni lever drømmen som landbrugsmaskinmekanikerRonni Larsen dystede til EuroSkills med håb om, at flere unge får øjnene op for uddannelsen.
Kom til udlandet som lærlinghttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Komtiludlandetsomlaerling.aspxKom til udlandet som lærlingGår du med en drøm om at tage en del af din uddannelse i udlandet?
Sune giver os internettethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/sunegiverosinternettet.aspxSune giver os internettet59-årige Sune Virkelyst Nielsen sørger for, at du har internet. Og driftsteknikeren glæder sig til næste generation af superinternettet.
Kampfly på skoleskemaet https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Kampflypaaskoleskemaet.aspxKampfly på skoleskemaet Tre danske lærlinge har været i praktik hos flyproducenten Lockheed Martin i Texas. Mødet med amerikanerne har givet dem selvtillid.
Får sus i maven, når skibet er færdigthttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Faar-sus-i-maven-naar-skibet-er-faerdigt.aspxFår sus i maven, når skibet er færdigtVideo: Sofie elsker den friske havluft. Hun er skibsmontør og får en wauv-følelse, når opgaven er afsluttet, og skibet er klar til havet.
PODCAST: Vigtige tendenser inden for it-sikkerhedhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/vigtige-tendenser-inden-for-it-sikkerhed.aspxPODCAST: Vigtige tendenser inden for it-sikkerhedEkspert i it-sikkerhed Martin Whitworth giver gode råd om, hvordan man tackler de mange udefra kommende trusler. Podcasten er på engelsk
Når chefen holder øjehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Naar-chefen-holder-oeje.aspxNår chefen holder øjeKend dit ret: Overvågning må ikke bruges til hvad som helst, og den skal varsles i tide. Kontakt altid din lokale Metalafdeling, hvis din chef vil indføre overvågning.
Flyt jer med omtankehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Flyt-jer-med-omtanke.aspxFlyt jer med omtankeFusioner. Fyringer. Ny teknologi. Hver gang noget skal laves om kan det give usikkerhed og mistrivsel. Ifølge erhvervspsykolog Tine Grynnerup fra Crecea A/S er løsningen kommunikation, involvering og et godt fællesskab.
Tre ejere på 45 dagehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/tre-ejere.aspxTre ejere på 45 dageTre ejere på halvanden måned skabte stor usikkerhed blandt medarbejderne på det, som i dag er et MAN Truck & Bus-værksted. Men på det mest følsomme tidspunkt besluttede ledelsen at gøre noget klogt.
Her går de varsomt til værkshttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/her-gaar-de-varsomt-til-vaerks.aspxHer går de varsomt til værksMed udgangen af 2018 er det mere eller mindre slut med dieselmotorer hos Toyota, som vil satse på hybrider. Renault vil fordoble antallet af elbiler over de næste fem år. Elektrificeringen betyder nye opgaver for mekanikerne.
1300 km på en opladninghttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/km-paa-en-opladning.aspx1300 km på en opladningElbiler har brug for et superbatteri for at klare de lange ture. Derfor har forskerne sat alt ind for at øge rækkevidden markant.
Sådan finder du en lærepladshttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Saadan-finder-du-en-laereplads.aspxSådan finder du en lærepladsDet er ikke nogen hemmelighed, at det kan være sin sag at finde en læreplads. Her får du fem gode råd, der kan øge dine chancer for at få fingre i en af de eftertragtede pladser.
Turbonet udfordrer fantasienhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/turbonet-udfordrer-fantasien.aspxTurbonet udfordrer fantasien2020’erne står i 5G-nettets tegn, og det baner vejen for at lægen fx kan fjernoperere en patient og at teknikeren kan fjernreparere en maskine. 5G udfordrer fantasien.
Detaljen i fokushttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/detaljen-i-fokus.aspxDetaljen i fokusGrundigt forarbejde, håndværk og præcision er grundstenene i klejnsmedens svendestykke. Helene Nørbye Aarenstrup valgte at lave en postkasse.
Lokalt samarbejde får Thomas i jobhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/lokalt-samarbejde-faar-thomas-i-job.aspxLokalt samarbejde får Thomas i jobThomas Brogaard stod uden kontrakt, da han blev udlært automontør. Metal Sønderjylland og Metal Sønderborg skabte hurtigt kontakt til hans nye arbejdsplads, Kjær Biler A/S.
Frida syr sejl i håndenhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Frida-syr-sejl-i-haanden.aspxFrida syr sejl i håndenFrida Pi Thorsen er i lære som sejlmager. Hun blev forelsket i det traditionsrige håndværk som elev på skoleskibet Georg Stage.
Først analyse - og så reparationhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/foerst-analyse-saa-reperation.aspxFørst analyse - og så reparationTil Glenn Birkedals svendeprøve er det afgørende, at han analyserer problemet ned i detaljen. Glenn Birkedal er entreprenørmaskinmekaniker.
Se dine ferierettighederhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Se-dine-ferierettigheder.aspxSe dine ferierettighederFå overblik over dine rettigheder med ferie her. Se, hvad du får med Ferieloven og hvad får du ekstra med overenskomsten.
Sveder du også på jobbet?https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/sveder-du-ogsaa-paa-jobbet.aspxSveder du også på jobbet?Maj 2018 blev den varmeste maj måned nogensinde, og både sol og varme fortsætter godt ind i juni. Pas på dig selv og dine kolleger med gode råd.
Bliv it-specialist på 6 ugerhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/bliv-it-specialist-på-6-uger.aspxBliv it-specialist på 6 ugerDen bedste måde for ledige at komme i job på, er at skaffe sig de kvalifikationer, som virksomhederne efterspørger. Dansk Metal samarbejder med Itucation, hvor du får optimeret dit CV med it-kompetencer og certificeringer.
Jeg gik til samtale mandag og havde job fredag https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Jeg-gik-til-samtale-mandag-og-havde-job-fredag-.aspxJeg gik til samtale mandag og havde job fredag Philip Rosendal og konen ville hjem til Skanderborg. Tillidsrepræsentanten hos MAN Diesel og Metal Skanderborg-Odder gav hurtig hjælp til at finde et nyt job.
Jeg hedder ikke Anders https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Jeg-hedder-ikke-anders-.aspxJeg hedder ikke Anders Ahsan Shakoor er uddannet værktøjsmager og det havde været nemmere for ham at få job, hvis navnet havde været Anders. Efter 48 forsøg lykkedes det.
Grundfos: 3D-print får produkterne hurtigere på markedethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/grundfos.aspxGrundfos: 3D-print får produkterne hurtigere på markedetGrundfos har indført 3D-print. Det bliver drevet af medarbejdernes nysgerrighed og ledelsesopbakning.
Chatbotten har ikke brug for frokostpause https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Chatbotten-har-ikke-brug-for-frokostpause-.aspxChatbotten har ikke brug for frokostpause Chatbotten er til rådighed døgnet rundt, og den er hurtig på tasterne. Ekspert forudser, at chatbottens indtog vil revolutionere et væld af brancher.
Varo vil bringe 3D-print ud af kaffehjørnethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/varo.aspxVaro vil bringe 3D-print ud af kaffehjørnetVaro knækker koden på den gode gammeldags måde; De prøver sig frem.
Derfor skal du tage efter- og videreuddannelsehttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Derfor-skal-du-tage-efter--og-videreuddannelse.aspxDerfor skal du tage efter- og videreuddannelseHvorfor bør medlemmerne af Dansk Metal tage efter- og videreuddannelse? Hvilken betydning har det for virksomhederne og samfundet? Cheføkonom Thomas Søby svarer.
Fra ingenting til internethttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Fraingentingtilinternet.aspxFra ingenting til internetNiels West Hansen havde 14 dage, en server, to switches og to routere til at opsætte, dimensionere og programmere et netværk til en virksomhed med 80 ansatte fordelt på fem afdelinger.
Industri Danmark er i fare https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Industri-Danmark-er-i-fare-.aspxIndustri Danmark er i fare Manglende praktikpladser vil på sigt skade dansk industri. På trods af det, bliver politikerne ved med lave besparelser på erhvervsskolerne.
Jeg har nøglen til elektronik og mekanik https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Jeg-har-noeglen-til-elektronik-og-mekanik-.aspxJeg har nøglen til elektronik og mekanik Låsesmeden er den moderne altmuligmand. Det afspejler sig i opgaverne til uddannelsens svendeprøve. Rasmus Poulsen lavede alt fra adgangskontrol med kodetastatur til traditionelle mekaniske opgaver.
Lærlinge er et samfundsansvar https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/Laerlinge-er-et-samfundsansvar.aspxLærlinge er et samfundsansvar På Svend Frederiksen Maskinfabrik A/S er seks ud af 23 medarbejdere lærlinge, og de udgør en vigtig ressource.
Smadret bil blir' køreklarhttps://www.danskmetal.dk/feed/Sider/smadretbil.aspxSmadret bil blir' køreklarKarrosseriteknikerens svendeprøve er en trafikskadet Hyundai i10 med smadret bagpanel og bulet bund – viden og godt håndværk gør bilen klar til landevejen.
Nicklas er en af de 15.000 lærlinge, der får pension fra den 1. marts 2018https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/nicklas-er-glad-for-pensionen.aspxNicklas er en af de 15.000 lærlinge, der får pension fra den 1. marts 2018Den 1. marts 2018 trådte nye regler for lærlingepensioner i kraft. 15.000 lærlinge over 20 år skal nu have pension. Små månedlige indbetalinger kan blive til flere hundrede tusinde kroner på sigt, viser beregninger.