Brug LinkedIn i din jobsøgning

Kom et skridt nærmere drømmejobbet med en profil på LinkedIn. Med 6 tips fra Metals Jobteam får du en profil, der bliver set.

​​LinkedIn er et effektivt værktøj i jobsøgningen. Det gælder også for ledige Metal-medlemmer. Mange arbejdsgivere bruger LinkedIn til at finde kommende medarbejdere - især i it-branchen.

Metals Jobteam har samlet 6 enkle råd, du kan bruge til at oprette en effektiv profil til din jobsøgning.

6 tips til din LinkedIn-profil

 • Fang læseren med dine overskrifter
  Tænk både over, hvad der kan vække virksomheders interesse, og hvilke ord virksomheder søger på, når de leder efter en som dig. Det kan fx være, at de søger på svejsecertifikater, programmering, fejlfinding, robotter eller noget lignende.
 • Lav et beskrivende resumé
  En god profiltekst fortæller, hvad du kan, og hvad du vil. Fremhæv de ting, du er god til.
 • Brug et vellignende foto
  Brug det samme foto på din profil, som du bruger på dine ansøgninger og CV. Det gør dig nemmere at genkende.
 • Fremhæv din erhvervserfaring
  Ud over dit samlede cv, er det en god idé at fremhæve relevant erhvervserfaring, fx projekter og virksomhedspraktik. Du kan bruge billeder af resultaterne til at understøtte det. Opdatér løbende.
 • Angiv kontaktoplysninger
  Selvom LinkedIn giver mulighed for private samtaler mellem profiler, bør du også oplyse dine almindelige kontaktoplysninger. Det giver flere muligheder for at kontakte dig.
 • Få andres anbefalinger
  Hvis du har gjort noget, som andre har draget nytte af, bør du anmode om at få deres skriftlige anerkendelse på din profil.

​Kilde: Metal A-kasses Jobteam

Bud efter Mathias på LinkedIn

Mathias Erland fik tips til at søge job på LinkedIn, da han var på workshop hos Metal A-kasse. Derfor oprettede han en profil på LinkedIn. Kort tid efter var der bud efter ham.
- Jeg blev kontaktet af et firma, der ville have mig til samtale om et job, de ikke havde slået op endnu, fortæller Mathias Erland.