Ekstrem vigtig præcision

Sygehusapoteket i Aalborg leverer medicin til alle sygehuse i regionen. Regler og procedurer skal altid overholdes, så den rette patient får den rette medicin i den korrekte dosis.

Hvilke opgaver løser du?
Vi har mere end 270 it-systemer, så der er systemer til alting. Sygehusapoteket indkøber og leverer medicin til alle regionens sygehuse. Men der er også produktion af bl.a. cytostatika, som er kemokure til kræftpatienter. Så det er afgørende, at it-systemerne virker hele døgnet.

Uanset om man er farmaceut eller it-mand, så er det i sidste ende menneskeliv, vi har med at gøre. Derfor er sikkerhed og kontrol afgørende.
John Jensen Bonderup, elektroniktekniker/datatekniker, Region Nordjylland IT
Intet billede valgt
Når man bevæger sig, afgiver man partikler – så jeg skal skynde mig langsomt.
John Jensen Bonderup, elektroniktekniker, datatekniker, Region Nordjylland, IT

Hvad er det vigtigste i dit job?
Jeg bruger rigtig meget tid på at dokumentere, hvad jeg laver. Der skal være sporbarhed i arbejdet, så man altid kan gå tilbage og se præcis, hvad der er lavet hvornår. Uanset om man er farmaceut eller it-mand, så er det i sidste ende menneskeliv, vi har med at gøre. Derfor er sikkerhed og kontrol afgørende.

Hvis jeg skal ind i et produktionsrum, hvor der skal være fuld kontrol med luften for at undgå forurening, så skal jeg følge de samme procedurer som alle andre. Jeg skal også igennem slusesystemet og iføre mig heldragt, hårnet og handsker. Når man bevæger sig, afgiver man partikler – så jeg skal skynde mig langsomt.

Hvad er du særligt stolt af?

Vi er lige kommet i mål med implementeringen af et partikeltællersystem, hvor jeg har været med til at lave review på systemdokumentationen og foreslået de ændringer og tilpasninger, som jeg mener er vigtige for at kunne drifte det.

Jeg ser det lidt som mit svendestykke i forhold til at tegne og beskrive it-systemerne. I apoteksverdenen er det nemlig sådan, at hver gang man kaster sig over en ny opgave, så skal man i oplæring. Det er ekstremt vigtigt, at alting – fra produktion af medicin til udskiftning af it-udstyr– bliver gjort på præcis samme måde hver eneste gang.

Det er ekstremt vigtigt, at alting bliver gjort på præcis samme måde hver eneste gang.
John Jensen Bonderup, elektroniktekniker/datatekniker, Region Nordjylland, IT

Hvordan har dit job ændret sig?
Siden jeg blev ansat i regionen for næsten 20 år siden, er der sket rigtig meget. Et tydeligt eksempel er infrastrukturen. Dengang havde alle sygehuse og sygehusapoteker deres egne systemer og egne teknikrum med servere og krydsfelter.

I dag er der centrale datacentre og regionale it-systemer, og hvor man tidligere havde ansvaret for én matrikel og alle deres systemer, har man i dag i højere grad ansvar for driften af et bestemt system. Systemerne er blevet meget større og mere avancerede, så hvis vi skal sikre driften og sikkerheden, så er det nødvendigt.

John Jensen Bonderup, 55 år

  • Beskæftigelse: Elektroniktekniker/datatekniker

    Arbejdsplads: Region Nordjylland, IT