Tidspres er et vilkår til svendeprøven

Jonas Bækbo havde kun 30 timer til at lave et website. Sådan er virkeligheden også ude i branchen, hvor man ikke har tid til at finpudse i det uendelige.

Hvad gik din svendeprøve ud på?
Jeg fik 30 timer over fem dage til at lave et website med artikler, der gør brugerne klogere på biler, både og cykler. Jeg fik at vide, hvordan siderne skulle se ud, og hvad de skulle kunne. Jeg skulle bl.a. programmere et admin-panel, så sidens forskellige redaktører kunne rette og slette i artikler. I den forbindelse skulle jeg også definere forskellige brugerroller. Det handler om, at nogle brugere skal have adgang til noget, som andre ikke har adgang til. Er man for eksempel logget ind som bilredaktør, er det kun bilartiklerne på sitet, man kan redigere i.

Programmeringen bag?
Jeg søgte meget rundt på internettet for at finde en model. Internettet et fantastisk hjælpemiddel, hvis der er noget du ikke ved, hvordan du skal kode. Jeg bruger ofte stackoverflow.com, som er et forum, hvor folk stiller spørgsmål og kommer med svar. Og så bruger jeg bootsnipp.com, hvor man kan se billeder og koder for forskellige webelementer, som man så kan vælge alt efter, hvad man synes ser godt ud.

Jonas Bækbro, 20 år

  • Svendeprøve: Oktober 2018
  • Uddannelse: Webudvikler på Roskilde Tekniske Skole

Nåede du i mål?
Det synes jeg. Men, jeg var samtidig under et tidspres, hvor jeg skulle arbejdet fra kl. 8.00 til 17.00 hver eneste dag for at nå at blive færdig. Jeg sørgede for at kode al back end, så den del fungerede. Resten af tiden brugte jeg på at lave justeringer og finpudse designet. Det er et vilkår i faget og branchen, at man skal nå at være færdig til en deadline, selvom den er urimelig. Du kan sidde og bruge uendelig lang tid på et websites design for at få det til at se helt perfekt ud, men så er det ikke sikkert, at du når at lave databaseudtræk og admin panel.