5 ting du ikke vidste om 5G

Her får du fem facts, som du ikke nødvendigvis vidste om 5G.

 • 1,9 gigabit per sekund
  TDC-tests har vist 5G-hastigheder på 1,9 gigabit per sekund med 100 MHz-frekvensen. Det er cirka 65 gange hurtigere end gennemsnitshastigheden i TDC’s nuværende 4G-net. Med 5G-internet kan du downloade en 4K-film på 100 GB på 7,4 minutter. Over 4G tager det 7,4 timer.
 • Mere effektiv udnyttelse af spektrum
  Pladsen i luften, også kaldet spektrum, definerer, hvor bred den digitale motorvej kan blive. 5G-teknologien udnytter spektrum mere effektivt. Dermed kan flere være på nettet samtidig, uden det bliver langsomt.
 • 15-20 procent flere mobilmaster
  I dag findes der 3.250 mobilmaster i Danmark, men der er behov for 15-20 procent flere, når 5G-nettet rulles ud. TDC forvententer, at dataforbruget i 2025 vil være på 250 petabyte om måneden. Til sammenligning bliver der i dag brugt 15 petabyte.
 • Nyt udstyr på gamle master
  På mastepositionerne sidder der udstyr, som både giver 2G, 3G og 4G-net – og fremtidens 5G. Med andre ord: TDC bruger eksisterende master og monterer nyt udstyr. Til at starte med bliver det 700 MHz- og 3,5 GHz-frekvensbåndet, som er allokeret til 5G-netværket.
 • Netværk-slicing målretter servicen
  5G-internet giver mulighed for netværk slicing, hvor teleselskaberne levere løsninger rettet mod en et specifikt kundebehov. Eksempelvis høj sikkerhed til eksempelvis beredskabsnet eller lav latenstid til at styre robotter.

Og HUSK: Din smartphone kan ikke bruge 5G-servicen Telefonerne skal først udvikles med chip-sæt, som understøtter 5G. TDC regner med, at de kommer til at være til rådighed i 2019.

Kilde: Martin Nielsen, underdirektør i TDC Mobility og Communication Services. I 2024 skal 5G-teknologien være det bærende netværk hos TDC Group.