Hurtigere i job med Dansk Metal – A-kasseforsøget

En målrettet indsats ud over det sædvanlige.

Metal A-kasse er én af ni udvalgte a-kasser, der fra 1. januar 2020 og fire år frem har ansvaret for at hjælpe opsagte og ledige medlemmer - i de første tre måneder af ledighedsperioden - videre i nyt job.
Metals jobrettede indsats er en del af et a-kasseforsøg, der bl.a. skal forenkle beskæftigelsesindsatsen.

Kort fortalt er omdrejningspunktet for det fireårige forsøg en mere intelligent arbejdsdeling med fokus på jobformidling og opkvalificering.

Metal A-kasse vil byde ind med målrettede indsatser, skræddersyede forløb, konkrete værktøjer og fokuserer på den håndholdte og individuelle indsats.

11.000

Så mange medlemmer har Dansk Metal hjulpet i nyt job i de seneste år.

Sådan satser Dansk Metal på at lykkes 


Lokale afdelinger sikrer lokalt kendskab

Alle Metal A-kasses afdelinger har stort kendskab til det lokale arbejdsmarked. De har gode virksomhedskontakter og viden om mulige jobåbninger. De jobformidler og har bred viden om uddannelse og opkvalificering.

De afklarer og vejleder medlemmerne ved CV-samtalen og vurderer, om de har behov for en styrket indsats. De har løbende kontakt med ledige medlemmer bl.a. med telefonisk jobopfølgning og ved rådighedssamtalerne, hvor de hjælper og vejleder om bl.a. jobsøgning og brugen af joblog.

Vidensdeling på tværs af landet

Metal A-kasses jobteam består af syv specialister i motivation og jobsøgning. De afholder workshops, temadage, Min vej i jobsamtaler, som er en coachende samtale, og de er med til 1., 2. og 3. fællessamtale
på jobcenteret.

Metal A-kasses jobteam er klar til at give medlemmerne en håndholdt indsats. De er gode til at motivere, se nye muligheder og give individuel sparring om jobsøgning, opkvalificering og uddannelse.

 

 

Det betyder forsøget for dig som ledig:

  • Hvis du er omfattet af forsøget, skal du fremover KUN have kontakt til din a-kasse i de første 3 mdr. af din samlede ledighed.
  • Forsøget kører fra 1. januar 2020 og 4 år frem.
  • Det er beskæftigelsesministeriet, der har taget initiativ til forsøgsordningen.
  • Ikke alle kommuner er med i forsøget, så din bopæl afgør, om du er omfattet.
  • Formålet er at gøre beskæftigelsesindsatsen enklere for den ledige.
  • Metal A-kasse og 8 andre a-kasser er særligt udvalgte til at være en del af forsøget.
"Det ligger i vores DNA at hjælpe medlemmer hurtigst muligt i job. Det er derfor vi allerede i dag har over 1.000 jobformidlinger årligt for opsagte, beskæftigede og ledige medlemmer."
Torben Poulsen, hovedkasserer og leder af Dansk Metal A-kasse.
Intet billede valgt