Bakterierne æder fedtet

Barholt Cykler har fået kontrol over den farlige kemi ved at bruge bakterier, der æder fedt, olie og snavs.

Intet billede valgt

Nye løsninger
Det er besværligt at rense og vaske en cykel. Hvis det skal gøres rigtigt, kan det let tage flere timer. Barholt Cykler, cykelforretning og værksted i København, har ledt længe efter et alternativ til de renseløsninger, der findes på markedet.

- Vi har kun den plads, vi har, og vi har ikke ventilations eller udluftningssystemer. Vi ville have en løsning med rensevæske, der ikke er giftig. Hverken for os eller cyklerne, fortæller Henrik Barholt, ejer af Barholt Cykler.

Vi ville have en løsning, der ikke er giftig. Hverken for os eller cyklerne.
Henrik Barholt, indehaver af Barholt Cykler

Biovask tager det hele
I dag har han valgt et miljøvenligt rensesystem (SmartWasher), der er fyldt med bakterier. De nedbryder kulstof-baserede stoffer (olie og fedt), og gør dem til kuldioxid of vand. Hos Barholt Cykler giver det nemlig mening, at det ikke er kemi, der renser kemi.

- Vi bruger den hver dag i højsæsonen. Vi har en flydende degreaser stående, men jeg personligt aldrig brugt den, fortæller værkstedets 1. mand Tobiasz Laskowski, der på vegne af alles sundhed er tilfreds med de fedtædende bakterier som alternativ.

Vi begrænser mængden af aerosoler. Og skal vi arbejde med produkter som bremserens, så foregår det udenfor.
Henrik Barholt, indehaver af Barholt Cykler

Underkend aldrig kemien
Henrik Barholt ved godt, at farlige kemikalier i arbejdsmiljøet ikke er noget, der hører fortiden til. Og at der hele tiden kommer nye produkter og arbejdsgange til, som kan de udgøre en sundhedsrisiko, hvis de ikke håndteres rigtigt. Lige fra let irriterende til kræftfremkaldende og direkte dødelige.

- Der må ikke være giftige dampe eller ubehagelige lugte, når vi arbejder. Vi begrænser mængden af aerosoler så meget som muligt. Og skal vi arbejde med produkter som bremserens, så foregår det udenfor, understreger indehaver Henrik Barholt.