Bliv it-specialist på 6 uger

Den bedste måde for ledige at komme i job på er at skaffe sig de kvalifikationer, som virksomhederne efterspørger. Dansk Metal samarbejder med Itucation, hvor du får optimeret dit CV med it-kompetencer og certificeringer.

 

 

​Når du som ledig inden for it skal tilbage i arbejde, kan du tage kurser, der bidrager til at "lukke hullet" mellem dine kompetencer og de kompetencer, der kræves til den type jobs, du gerne vil søge. Nyuddannede kan bruge kurserne til at kompensere for manglende erhvervserfaring.

- Vores primære formål er at hjælpe folk i arbejde. Det gør vi ved at give dem kontante kvalifikationer på et højt niveau på områder, som vi ved, virksomhederne efterspørger, siger Søren Metzch, der er uddannelseschef i Itucation, der tilbyder it-specialistkurser med fokus på Microsoft.

Kurserne henvender sig til Dansk Metals uddannede it-folk og dem, der har erhvervserfaring inden for it-branchen.

Få kurset betalt
Som ledig kan du tage kurserne i Itucation via din eventuelle ret til seks ugers jobrettet uddannelse eller via den såkaldte regionale positivliste. Kontakt din lokale Metalafdeling og få mere viden om dine muligheder.

Dansk Metals samarbejde med Itucation er en stor gevinst for it-medlemmerne, siger hovedkasserer Torben Poulsen:
- Samarbejdet giver Metals ledige it-medlemmer mulighed for at få netop de kompetencer og certificeringer, som i den grad er efterspurgt af it-virksomheder, ligesom Itucation kan dokumentere, at kurserne fører til it-job, siger han.

Certificeringer virker
Itucation har målt, at 62 procent ud af 500 ledige kursister kom i arbejde inden for fire måneder. Tal der underbygger, at it-certificeringer virker.

- Som ledig eller nyuddannet er det ekstra vigtigt, at man kan dokumentere sin viden. Vi ser tit ansøgere med en internationalt anerkendt certificering blive favoriseret til en it-stilling, siger Søren Metzch.

- Jeg vil opfordre ledige it-medlemmer til at se nærmere på den folder, vi har udarbejdet i samarbejde med Itucation. Her kan du nemt og enkelt få et overblik over dine muligheder inden for it-området, siger hovedkasserer Torben Poulsen.