Dansk Metal: Enormt positivt med ny trepartsaftale til gavn for lønmodtagerne

Dansk Metal er glade for den trepartsaftale, der netop er blevet præsenteret i statsministeriet. Den vil hjælpe almindelige lønmodtagere og understøtte samfundsøkonomien.

Dansk Metal har været bannerfører for forslaget om en lønkompensation til fyringstruede medarbejdere på grund af coronavirus. Derfor er Claus Jensen, formand i Dansk Metal, også meget positiv over for, at regeringen, arbejdsgiverne og fagbevægelsen er blevet enige om en ny trepartsaftale:

”Jeg kan ikke rose regeringen og arbejdsgiverne nok for at tage samfundsansvar – og for at gøre det hurtigt. Det er en rigtig god aftale, som alle parter kan se sig selv i, og som jeg selvfølgelig håber at resten af folketinget bakker op om. ”

Aftalen, der blev præsenteret i Statsministeriet søndag klokken 12 af statsminister, Mette Frederiksen, indeholder blandt andet en lønkompensation på 26.000 kr. for timelønnede og 23.000 for funktionærer til de virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt.

Ordningen gælder, hvis virksomhederne fravælger eksisterende muligheder for hjemsendelse uden løn. De private virksomheder skal betale fuld løn, og de fyringstruede må ikke arbejde i perioden.

”Vi står i en helt ekstraordinær situation, og derfor er der også brug for ekstraordinære redskaber. Vi kan allerede nu se, at mange virksomheder kraftigt overvejer at sende folk hjem uden løn, fordi de simpelthen mangler reservedele eller fordi ordrerne midlertidigt er stoppet. Trepartsaftalen her betyder, at vi afbøder nogle af konsekvenserne af, at store dele af samfundet er sat i stå. Virksomhederne vil med aftalen forhåbentlig holde skindet på næsen, og de private lønmodtagere vil undgå store økonomiske problemer. Det kan jeg, samfundet og mine medlemmer kun være tilfreds med”, slutter Claus Jensen.