COVID-19 kan anerkendes som arbejdsskade

Får du COVID-19 på jobbet, kan du få anerkendt det som en arbejdsskade. Dansk Metal kan hjælpe dig med sagen.

Hver dag tager medlemmer af Dansk Metal på arbejde og udfører deres opgaver. Men selvom man sørger for at holde afstand, vaske og spritte hænder af og bruge værnemidler, kan man desværre stadig risikere at blive smittet med Coronavirus.

Heldigvis er reglerne sådan, at infektionssygdomme fra mennesker kan anerkendes som arbejdsskader. Men der har alligevel fra forskellige sider været rejst tvivl om, hvorvidt det nu også gælder COVID-19.

Derfor har vi i Dansk Metal presset på for at få en klar melding. Det er nu lykkedes. Dansk Metals advokat, Christian Bentz, er glad for, at vores ønsker er blevet hørt af beskæftigelsesministeren og myndighederne. 

Med den nye vejledning er det slået helt fast, at reglerne er sådan, at sygdommen COVID-19 kan anerkendes som arbejdsskade.

Christian Bentz, advokat i Dansk Metal

- Hvis man tror, man er blevet syg med COVID-19 på jobbet, skal man tage fat i sin Metalafdeling. De kan hjælpe med at få sandsynliggjort, at smitten er sket på arbejdspladsen. Og hvis det kan påvises, kan vi selvfølgelig hjælpe med at køre sagen. Ligesom med alle andre arbejdsskadesager.

Hvordan kan det sandsynliggøres?

  • Hvis du på jobbet har kontakt med mange mennesker, fx kunder.
  • Hvis myndighedernes forholdsregler ikke bliver fulgt godt nok.
  • Hvis du ikke kan undgå fysisk kontakt med andre, når du udfører dit arbejde.

 

 

hvis du tror, du har fået Corona på jobbet

  • Tal med din læge, så du kan bevise, at dine symptomer er COVID-19.
  • Tag kontakt til din Metalafdeling.
  • Overhold alle forholdsregler for at undgå at smitte andre.