Dansk Metal sikrede medlem over 1,5 millioner

Et restaurantbesøg førte til en langstrakt strid mellem et medlem og hans arbejdsgiver. Til sidst vandt Dansk Metal sagen i retten.

På en almindelig hverdagsaften valgte et medlem af Dansk Metal sammen med en kollega at tage på restaurant efter en lang dag med overarbejde. Til maden fik de en kvart liter øl hver, og bagefter kørte de hjem. Regningen sendte de videre til deres chef. Ifølge deres lokalaftale skulle arbejdsgiveren betale for forplejning i forbindelse med overarbejde, men beslutningen om at sende regningen videre skulle vise sig at få skæbnesvangre konsekvenser. Deres arbejdsplads havde nemlig nultolerance overfor indtagelse af alkohol, mens man var på arbejde.

– Da vores chef fik regningen og så, vi havde drukket øl til maden, blev vi bortvist og senere fyret. Vi havde ikke forestillet os, at det ville blive et problem, for vi tog jo hjem lige bagefter. Og jeg har aldrig fået en advarsel eller noget lignende i mine knap 30 år på arbejdspladsen, fortæller medlemmet til Dansk Metal, som ikke forstår, hvorfor de ikke fik en advarsel i stedet for en bortvisning.

Det gav Dansk Metal ham ret i. Og da han havde været ansat ved virksomheden i mange år og havde ret til tjenestemandspension, havde han krav på såkaldt løbende pension. Det var arbejdsgiveren dog uenig i. Derfor tog fagforeningen sagen op. I sidste ende skulle byretten tage stilling til, hvem der havde ret.

– Hele forløbet var meget ubehageligt, og jeg var vred. Jeg havde jo været på arbejdspladsen i mange år, så det var voldsomt pludselig at blive bortvist, fortæller medlemmet.

Arbejdsgiveren overreagerede
Byretten gav medlemmet og Dansk Metal ret i, at arbejdsgiveren havde overreageret. I stedet burde medlemmet have fået en advarsel. Han skulle også have sin løbende pension. Det betyder, at han får udbetalt over halvanden million kroner løbende over en årrække, også selvom han får et nyt job. Arbejdsgiveren ankede ikke sagen.

I dag arbejder medlemmet for en anden virksomhed, hvor han føler, at der er en bedre arbejdskultur.

– Jeg har fået et rigtig godt job, og i dag kan jeg ikke lade være med at grine af den sag. Det blev jo kørt helt vildt op til noget, det ikke var.

Husk, at du altid kan kontakte din Metalafdeling, hvis du skulle få brug for juridisk hjælp.

Medlemmet af Dansk Metal, der optræder i denne artikel, er anonymt. Det samme er virksomheden, som medlemmet arbejdede på, men deres navne er redaktionen bekendt. Vi har valgt at anonymisere dem af hensyn til medlemmet. Vi har fået lov af medlemmet til at omtale hans sag.