Din ret til en Metal JobStarter-samtale

Det er aldrig sjovt at blive opsagt, men det kan ske for enhver. Sker det, er det vigtigt, at du kommer hurtigt videre. Metal Jobstarter er et tilbud til dig, så du hurtigt kan komme videre i job allerede i opsigelsesperioden.

Din mulighed for at styre uden om ledighed og dagpenge er større, jo hurtigere du kommer i gang med at rette fokus mod dit næste job. Med Metal JobStarter kan du skyde din jobjagt i gang med det samme. Her får du en plan for, hvordan du hurtigst muligt kan komme i arbejde igen.

I Metal Aalborg er det afdelingskasserer Jørn Larsen, der er tovholder på Metal JobStarter-samtalerne. Han rådgiver blandt andet opsagte medlemmer om muligheden for uddannelse i opsigelsesperioden. Det er der nemlig mange medlemmer, der har krav på. Og det er måske lige netop et målrettet kursus, inden for medlemmets fag, der gør, at han eller hun står forrest i køen til det næste job.

Udgangspunkt i dig
- Ofte tager vi en snak om, hvad medlemmet godt kunne tænke sig fremadrettet. Vi får også afklaret, om han eller hun mangler nogle kvalifikationer, som vil gøre det lettere at komme videre i nyt job. Ofte kan vi lave kursustilmeldingen med det samme, fortæller Jørn Larsen.

Jørn Larsen har også stillingsannoncer med til samtalen, som han foreslår medlemmet at søge, hvis der er et muligt jobmatch. JobStarter-samtalen tager altid udgangspunkt i den enkeltes behov.

- Derfor hjælper vi også med at få lave et godt cv og få oprettet en jobagent i Metal JobService. Målet med Metal JobStarter-samtalen er, at den opsagte får øje for de mange muligheder, der faktisk er. Mange går derfra med fornyet håb og med tanken om, at det slet ikke er så galt, som man gik og troede, når man lige er blevet sagt op.

Brug Metal JobStarter

Er du blevet afskediget, så book en Metal JobStarter-samtale hurtigst muligt. Vi kan hjælpe med:

Jobsøgning med Metal JobService
Målrettet jobsøgning
Målrettet jobformidling
Dine behov og muligheder for jobrettet uddannelse