DM i Skills: Fejrer fagene

Siden 2011 har DM i Skills fejret erhvervsuddannelserne ved at afholde konkurrencer for at finde de bedste indenfor de udvalgte fag.

De olympiske lege hylder de største atleter inden for sportsgrene, men hvorfor ikke hylde hverdagens helte med medaljer?

DM i Skills løber af stablen fra torsdag d. 4. april til lørdag d. 6. april 2019 i Næstved, og det er de danske mesterskaber for erhvervsuddannelserne. Det er SkillsDenmark, der står for at afholde det. På 43 forskellige erhvervsuddannelser skal der konkurreres i at finde Danmarks bedste.

De danske mesterskaber i Skills er blevet afholdt siden 2011, men allerede tilbage i 1950 afholdt man de første verdensmesterskaber, WorldSkills, i Spanien. Man startede konkurrencen for at få mere fokus på de erhvervsfaglige uddannelser og for at tiltrække unge mennesker til uddannelserne.

Klar til gæster

Dansk Metals stand er ved at være klar. Igen kan man konkurrere i at skifte hjul på tid. DM i Skills afholdes i Arena Næstved fra torsdag d. 4. april til lørdag d. 6. april og der er gratis adgang.

Danmark deltog for første gang i WorldSkills tilbage i 1999 i Montreal i Canada, men det blev ikke til danske medaljer før mange år efter. Det var først efter Danmark etablerede de danske mesterskaber, DM i Skills, at der kom medaljer til verdensmesterskaberne. I 2011 vandt Danmark to guldmedaljer (murer og bygningsmaler) og én sølvmedalje (karrosseritekniker) med hjem fra London.

Der er stadig brug for den øgede opmærksomhed på erhvervsuddannelserne. Ifølge en undersøgelse Arbejdernes Erhvervsråd har lavet, kommer der til at mangle 70.000 faglærte i 2025.

Skills-konkurrencerne har givet et øget fokus på erhvervsuddannelserne, men det har samtidig funktion af at være talentpleje for de bedste elever. De bedste elever får lov at konkurrere imod hinanden og presse hinanden til det yderste for at blive så gode, som de kan.

Hvis du har lyst til at se DM i Skills foregår det i Arena Næstved. Der er gratis adgang!