Efteruddannelse frem for arbejdsfordeling

Jacob Holtet er TR på Danish Crown, og han har lige landet en kæmpe sejr ved at få ledelsens øjne op for at sende kollegerne på efteruddannelse i stedet for arbejdsfordeling.

​- Kollegerne skulle have været på fordeling og gå på 4 dages uge, og det vil jeg jo ikke være med til. Jeg synes, det er en dårlig idé, når vi nu har mulighed for kurser og efteruddannelse via IKUF og AMU, siger Jacob Holtet. 

Jacob er nyvalgt tillidsmand på Danish Crown, og han trådte til i hvervet i håbet om at kunne forbedre kommunikationen mellem medarbejdere og ledelse. Han er engageret, veluddannet og viser allerede nu, at en tillidsrepræsentant kan tage alt fra de små til store kampe for sine kollegaer. 

Under hele forløbet med at få godkendt uddannelsesplanen hos ledelsen har Jacob lænet sig op ad sin lokalafdeling, Metal Vejle-Grindsted. 

- Man kan jo godt være tillidsmand uden at have gang i afdelingen, men det synes jeg bare ikke er rigtigt. Det er min holdning. De kender mig, og jeg kender dem, og jeg taler med dem på ugentlig basis.

Nu vil hans kolleger fra januar have mulighed for at skrive sig op til kurser og efteruddannelser via. IKUF og AMU.

Udnytter mulighederne 

Jacob har været på kurser på Metalskolen, hvor han har lært en masse om, hvordan man er en god tillidsrepræsentant, og hvordan man sørger for at få arbejdspladsen organiseret så meget som muligt. Han var så begejstret for alt det han har lært på kursus, og han vil stærkt opfordre andre tillidsvalgte til at udnytte de muligheder de har for at blive uddannet i tillidshvervet. 

Men Jacob er ikke stoppet efter grundkurserne. 

- Jeg har været på 100% organisationskursus, og det gav mig meget at høre, hvordan man skal kontakte personer, som er kritiske. Jeg kom derfra med konkrete redskaber og teknikker, som har hjulpet mig med at sikre flere organiserede på arbejdspladsen. 

Gennem den stærke relation til lokalafdelingen og al den viden han har tilegnet sig gennem kurser på Metalskolen, er Jacob allerede blevet en stærk og dybt engageret TR, der formår at skabe resultater for kollegerne.