Fire samtaler, fire jobtilbud

Du kan altid kontakte Dansk Metal, hvis du overvejer at søge job i andre dele af Danmark. De lokale afdelinger har et stort virksomhedsnetværk, som hurtigt kan hjælpe dig i nyt job.

​Jobskift er næsten en nationalsport. Alene i 2017 skiftede mere end 800.00 danskere job. Det svarer til mere end hver fjerde lønmodtager. Én af dem er CNC-operatør Glenn Poulsen. Han kommer fra en god stilling hos vandhaneproducenten VOLA i det midtjyske. Men efter en skilsmisse vil han flytte tilbage til familie og venner i Sønderjylland.

- Jeg har arbejdet der i mere end 10 år, så beslutningen er ikke nem. Men jeg kan mærke, at den er rigtig, siger Glenn Poulsen.

Derfor ringer han til lokalafdelingen i Sønderborg og spørger, om de kender til virksomheder, som mangler en mand med erfaring som CNC-operatør og programmør.

- Der er stor efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft og i særdeleshed på industriteknikere her i området. Så det var ikke svært at lave en liste over potentielle arbejdsgivere, siger afdelingskasserer i Metal Sønderborg Allan Christensen.

Intet billede valgt

Strecon vandt
Glenn Poulsen sender ansøgninger ud og ringer nogle af virksomhederne fra listen op. Han kommer til fire jobsamtaler og får fire jobtilbud.
I afdelingen i Sønderborg hører de gerne fra medlemmer, der overvejer et jobskifte.

- Vi vil meget gerne hjælpe folk videre i et nyt job. Det er det, vi er her for. Vi har et stort lokalkendskab, så vi ved, hvor der er gang i hjulene. Vi kender værkførerne og produktionscheferne, og så har vi mange tillidsrepræsentanter, der kontakter os, når de mangler arbejdskraft, siger Allan Christensen.

Der findes knap 300.000 virksomheder i Danmark. Dansk Metal hjælper dig på vej til den rette.

I Metal JobService kan du se og søge ledige job fra alle danske hjemmesider og jobdatabaser.
Opret et Lyn-CV, så du kan komme i betragtning til job, som endnu ikke er slået op. Mange virksomheder tager fat i Metal, når de mangler medarbejdere. Din afdeling kontakter dig, hvis en virksomhed har brug for dine kompetencer.
Kontakt din lokalafdeling, der kender virksomhederne i området og derfor ved, hvor der er jobåbninger.

Ud af de fire jobtilbud faldt valget på virksomheden Strecon i Sønderborg.

- Jeg har gode kolleger, og så har jeg fået nogle nye faglige udfordringer. Jeg laver en del mere CNC-programmering, end jeg har været vant til. Det er spændende, så selvom det var svært at sige farvel til VOLA, har jeg aldrig fortrudt valget om at flytte hjem, siger Glenn Poulsen.