Hurtigt i job

I januar stod klejnsmeden Jan Petersen overfor en truende konkurs i den virksomhed, han var ansat i. Da han fik brug for et nyt arbejde, formidlede Metal Sydøst et nyt til ham på få dage.

​Arbejdsgiveren havde sendt en konkursbegæring, og der var risiko for, at medarbejderne kunne blive arbejdsløse.
-Metal Sydøst indkaldte os alle til et møde. Her fortalte de os, at de allerede havde fundet job til de fleste af os, som de ville kunne formidle kontakt til, hvis det blev nødvendigt. Jeg opfattede det som, at der var en bred tiltro til, at de også kunne finde arbejde til resten af os, siger Jan Petersen.
I alt var de ni medlemmer på virksomheden, som stod overfor et muligt og nødvendigt jobskifte, hvis konkursen blev en realitet.

Metal var gode til at finde nye jobmuligheder til os. De sørgede endda også for, at der var fundet job i København til dem, der boede derinde.
Jan Petersen, Klejnsmed.

Ansat med det samme

En uge senere var Jan Petersen til jobsamtale, hvor han blev tilbudt fastansættelse.

-Virksomheden manglede arbejdskraft, så jeg kunne starte, så snart jeg var fri af min tidligere arbejdsplads, siger Jan Petersen.

Han havde været glad for sin tidligere arbejdsplads, men nu måtte han videre.

-Jeg håbede på, at min gamle arbejdsplads kørte videre, men nu hvor den ikke så ud til at gøre det, var det rart, at jeg kunne komme direkte videre i job. Jeg har ikke været ledig siden 2000, så jeg ville bare gerne i gang med at lave noget, siger Jan Petersen.


Virksomheden overlevede
Det lykkedes faktisk Jan Petersens tidligere arbejdsplads at overleve konkursbegæringen, og det var kun Jan og en tidligere kollega, der skiftede job. Resten af kollegerne beholdt jobbet på virksomheden, der til gengæld måtte lukke to af sine fire værksteder på adressen.
-Der ville ikke være plads til os alle nu, og jeg er glad for at virksomheden overlevede, siger
Jan Petersen.
Han har efterfølgende skiftet job igen og arbejder i dag for Novenco, som han tidligere har arbejdet for.