Helle får papir på sin viden

Helle Flohr Koch var klar til et brancheskift. Men hun manglede papirer på sine kompetencer. Det fik hun af seks ugers jobrettet uddannelse i den periode, hvor hun var ledig. Du kan gøre det samme.

​43-årige Helle Flohr Koch tog springet ud i arbejdsløshed efter moden overvejelse. Hun var glad for jobbet hos VUC Syd i Haderslev, hvor hun arbejdede som videoproducer og lavede digitalt undervisningsmateriale. Men den daglige pendling fra Aarhus til Haderslev blev for hård, især fordi Helle Flohr Koch har en lille efternøler derhjemme.

- Jeg siger mit job op i efteråret 2017. Jeg har arbejdet som fotograf, klipper og videoproducer i mange år, og jeg vidste, at jeg var klar til at prøve noget nyt.

Helle Flohr Koch søgte mange kommunikationsstillinger. Desværre uden held.

- Jeg havde ikke papirerne til et karriereskift. Jeg manglede noget teori, så jeg ville gerne opkvalificere mine erfaringer og kompetencer.

Derfor meldte hun sig til seks ugers jobrettet uddannelse i digital markedsføring og sociale medier.

Intet billede valgt

Job sikret
Kort tid før hun startede på uddannelsen, hørte hun om en jobåbning hos Special Minds, en socialøkonomisk virksomhed under Den Sociale Udviklingsfond (SUF).

- Det er en arbejdsplads og en uddannelsesinstitution for folk med autisme. De var på udkig efter en ny kollega til digital markedsføring. Det er et drømmejob for mig, så selvfølgelig søgte jeg stillingen.

Helle Flohr Koch blev kaldt til samtale.

- Jeg gik ind og præsenterede en strategi for, hvordan jeg ville gribe jobbet an. Jeg talte mig i job, så at sige. Jeg havde forinden været på workshop i a-kassen, hvor jeg lærte at sælge mine kompetencer til en arbejdsgiver. Det var de redskaber, der sikrede mig jobbet. Og med de seks ugers uddannelse i ryggen var jeg også på papiret kvalificeret til stillingen.

Få kurset betalt

Du har ret til at tage 6 ugers jobrettet uddannelse, mens du er ledig. Du kan vælge at kvalificere dig yderligere inden for dit fagområde. Eller du kan snuse til et nyt felt, hvis du overvejer at skifte fag. Som hovedregel skal du have været ledig i 5 uger, før du kan starte på uddannelsen.
Har du brug for vejledning om 6 ugers jobrettet uddannelse, så spørg din Metal-afdeling.