Hul igennem til nyt job

Jobsøgningen var en hård omgang for Martin Krause. Workshop i Metal A-kasse og kontakt til vikarbureau fik ham i mål med nyt job.

​I slutningen af januar 2019 begyndte 41-årige Martin Krause for alvor at søge arbejde efter et år med stort vægttab og en operation i maven. Martin Krause, der tidligere havde arbejdet som chauffør i Falck, var optimistisk.

- Jeg havde været på workshop i A-kassen, og lært at skrive jobansøgninger. Og jeg havde fået en masse gode input til, hvordan man gebærder sig til en jobsamtale. Jeg mødte andre ledige medlemmer, jeg kunne tale med, og jeg fik god inspiration af dem, siger Martin Krause.

Trods optimisme, ny inspiration og viden havde Martin Krause svært ved at få hul igennem til arbejdsgiverne.

- Arbejdsgiverne bliver bombarderet med e-mails. Så jeg begyndte at tænke, at jeg var nødt til også at gøre noget andet og mere ekstraordinært end kun at sende ansøgninger.

Han besluttede sig for, at det ekstraordinære skulle være at tage kontakt til et vikarbureau. Det betød en ændring. Efter nogle ugers utålmodig venten, ringede vikarbureauet med gode nyheder: Virksomheden Roth i Frederikssund manglede lige sådan én som Martin Krause. Roth specialiserer sig i gulvvarme- og brugsvandssystemer.

- Jeg måtte selv bestemme, om jeg ville begynde fredag eller mandag, siger Martin Krause.

Intet billede valgt

Billedtekst: Martin Krause blev i første omgang ansat i en måneds vikariat. Det er forlænget, og han håber, at virkariatet på et tidspunkt bliver vekslet til fastansættelse.

Noget at stå op til
Det var i marts måned. I dag stortrives Martin Krause i de nybyggede og kæmpestore haller, som udgør Roths lager i Frederikssund.

- Jeg håndterer og pakker ordrer til hele Norden. Jeg har det smaddergodt, for det er et job med frihed under ansvar. Nu har jeg igen fået noget at stå op til med gode arbejdstider, gode kolleger og en god chef, siger Martin Krause.

Tal og skriv dig i job

Workshoppen 'Tal dig i job' giver dig konkrete tips til jobsamtalen. Du lærer fx hvordan du bedst bruger din stemme og dit kropssprog. På workshoppen 'Skriv dig i job' lærer du at skrive en god jobansøgning og et målrettet cv.