Thomas sikrer hul igennem til nettet

Thomas Aakjær elsker sit arbejde. Han drives af udvikling, kundekontakt og nye udfordringer.

​​37-årige Thomas Aakjær glæder sig til at komme på arbejde. Det har han gjort hver dag i snart 20 år.

- For mig er det aldrig bare et arbejde. Jeg har fået lov at prøve nye ting af og har været med til at flytte grænser for, hvad vi kan med vores udstyr, siger Thomas Aakjær.

ISDN, ADSL og PSTN
Thomas Aakjær er uddannet telefagtekniker, og arbejder i dag som servicetekniker. Jobbet består især af fejlfinding og udbedring af problemer med internet hos privatpersoner. Han har været i branchen siden 1998. Dengang arbejdede han blandt andet med ISDN, ADSL og PSTN.

Det er ikke sværere at arbejde med fiber, det er bare anderledes.
Thomas Aakjær, servicetekniker hos TDC

I dag er det TV-løsninger, alarmsystemer, telemedicin og i særdeleshed fiber, han har fingrene i.

- Der er sket rigtig meget, siden dengang jeg startede. Udviklingen har været super spændende. Fibernettet har betydet nye værktøjer, måleinstrumenter og måder at gøre tingene på. Da vi arbejdede med kobberkabler brugte vi en SmartClass TPS til at finde fejl. I dag bruger vi en lyspind til at se, om der er hul igennem. Det er ikke sværere at arbejde med fiber, det er bare anderledes, siger Thomas Aakjær.

Thomas Aakjær

  • Alder: 37 år
  • Uddannelse: Telefagtikniker
  • Stilling: Servicetekniker hos TDC

Mennesker er lig med arbejdsglæde

Der er særligt én ting, der går i igen på tværs af Thomas Aakjærs opgaver, og som bidrager til den store arbejdsglæde: kundekontakt.

- Jeg elsker at have med kunder at gøre. Det er så fedt, at folk er glade, når jeg kører fra en opgave. Det kræver, at jeg har god situationsfornemmelse og respekt for, at jeg er i andre folks hjem, siger Thomas Aakjær.

Fibercentraler i Hvidovre

  • Der er cirka 10 fibercentraler i Hvidovre.
  • Thomas Aakjær kommer i mindst én fibercentral om dagen.
  • En opgave i en fibercentral tager normalt 15-30 minutter, men det svinger meget.
  • En enkelt fibercentral leverer internet til mellem 200 og 2.000 husstande.

Kontakten til andre mennesker, kombineret med lysten til at gøre en forskel, var hovedårsag til, at Thomas Aakjær blev mentor-certificeret i 2005. Thomas Aakjær blev kvalificeret til at tage hånd om udsatte grupper på arbejdspladsen, og han blev derfor mentor for en mand i starten af tyverne.

- Han er stadig ansat ved TDC i dag. Han er rigtig glad, og jeg får et kram, hver gang vi mødes. Det har betydet meget for mig, at jeg var med til at gøre en forskel og få ham på rette køl. Det er altid noget, jeg har haft lyst til, siger Thomas Aakjær.

Intet billede valgt

Det kan se kaotisk ud, men der er fuldstændig styr på hvert enkelt kabel på TDC's centralstation i Hvidovre på den københavnske vestegn.

PET og telemedicin
Det er ikke helt tilfældigt, at Thomas Aakjær blev teleinstallationstekniker. Hans far er elektriker og interessen for elektronik, computere og internet har ligget dybt i Thomas, siden han var barn.
Det er samme interesse, der har gjort, at Thomas Aakjær altid rækker hånden i vejret, når der udbydes nye opgaver.

- For 10 år siden blev jeg sikkerhedsgodkendt hos Politiets Efterretningstjeneste. Det giver mig mulighed for at arbejde steder, man normalt ikke kommer. For fem år siden begyndte jeg at køre telemedicin, så jeg kommer ud til syge mennesker og sætter tablets og for eksempel iltmåler og lungeblæs op, så KOL-patienter kan udføre deres målinger hjemmefra, siger Thomas.

Det nytter ikke noget, hvis jeg siger, at jeg kun vil arbejde med ét produkt. For måske er produktet væk på et tidspunkt.
Thomas Aakjær, servicetekniker hos TDC

 Den personlige udvikling og interessen for faget holder Thomas til ilden i branchen, der, som han selv siger, også fremover bliver genstand for store ændringer, efterhånden som flere og flere ting, også helt almindelige hverdagsting som køleskabe, kaffemaskiner og biler, får adgang til internettet.

- Det nytter ikke noget, hvis jeg siger, at jeg kun vil arbejde med ét produkt, for måske er produktet væk på et tidspunkt. Jeg sørger for at holde mig opdateret, så jeg kan blive ved med at følge med udviklingen, siger Thomas Aakjær.