Dansk Metals it-konference - en dag, du ikke vil misse

Arbejder du med it, er denne konference noget for dig. Sammen med Dansk IT afholder Dansk Metal den 30. september 2021 en konference, hvor vi dykker ned i nogle af de helt store temaer inden for it: Cloud, sikkerhed og AI i praksis.

​Tilmeld dig Dansk Metals store it-konference den 30. september 2021 og mød eksperter, specialister og andre som ved alt det, som du har brug for at vide – og som er lige så interesserede i at møde dig og høre dit bud på, hvor vi alle er på vej hen.

Konferencen er gratis og er tiltænkt dig, der arbejder med it, data og digitale løsninger eller beslægtede områder.

Overordnet giver vi deltagerne et større netværk til fagligt ligesindede gennem aktiviteter, oplæg, demoer, workshops og cases om en række fagligt relevante temaer.

Vi streamer oplæg i plenum i løbet af dagen – dermed kan du deltage online i de fleste af dagens dele. Selvfølgelig håber vi på, at du har mulighed for at være med on-site på Metalskolen – så kan du få det hele med, også de to workshops, vi tilbyder i Slyngelstuen om aftenen den 29. september.

Program

29. september

20.00 Aftenprogram – workshops

- Kom i gang med AI v/ Dan Rose, TodAI*
- God kemi i IT-service v/ Johnny Jensen, Peopleteam 

Deltag i en af aftenens to workshops og få en faglig oplevelse i hyggelige, uformelle omgivelser. 

Vælg mellem at få hul på AI i praksis og få hul på at aflæse alle de andre typer mennesker omkring dig i it-verdenen og få et stærkt værktøj til at opnå bedre resultater sammen med din omverden.

*deltagelse i workshoppen kræver egen computer

30. september

9.00 Velkommen og rammesætning v/ Dansk Metal 

9.15 Keynote: AI – hvad er det, og hvordan hulen kommer vi i gang?
Dan Rose, TodAI

Kunstig intelligens, AI, Machine Learning, Deep Learning, neurale netværk og mange andre navne flyder og flyver rundt allevegne, uden at man nødvendigvis mener det samme eller ved hvad det handler om. Det gør Dan Rose noget ved – han har arbejdet i praksis med kunstig intelligens, siden før det blev til ’en ting’, og han viser i praksis hvad det er, og hvordan vi kommer i gang.

Streames

Kort pause

10. 00 Cloud – der er storm på vej 
Michael de Fine Strand + Mike Polczynski, Implement Consulting Group  

Væk er den klare himmel, mørke skyer hænger over horisonten – det er ikke bare at gå i skyen men også at færdes i den. Hvad må vi, hvad kan vi, hvilken sky, og hvad koster det?! Men først og fremmest: Hvorfor skal vi i det hele taget i skyen? 

Streames

10.35 Pause

11.00 Data-driven (Smart) Production
Shreyas Srinivasa, PhD Fellow, Afdeling for elektroniske systemer, Aalborg Universitet + Aske Hornbæk Knudsen, Trifork Security

Med IoT, trådløse produktionsanlæg o.a. er der nye krav til sikkerhed, ikke bare som noget vi husker til sidst, men som noget, der tænkes ind fra start til slut. Vi får et oplæg direkte fra et industrielt (forsknings)miljø og ser på sårbarheder og muligheder igennem oplæg og eksempler.

Streames

11.45 Og hvad skal der så ske nu?!
Hans Ravnkjær Larsen, Dansk IT

Efter frokosten er det tid til at smøge ærmerne op: Deltagerne kan vælge mellem tre forskellige tilbud, én workshop og to oplæg + demo + hands-on. De ansvarlige præsenterer i plenum, hvad der er på det faglige menukort– før vi ser, hvad restauranten har på kortet til frokosten.

12.00 Frokost

 

Breakout I

Breakout II

Breakout III 

12.45

VR og AR – det er sådan vi lærer bedst
Kristian Emil Andreasen, Kanda

Kanda arbejder med Augmented og Virtual Reality-løsninger til  tunge industri-virksomheder, og direktør Kristian vil gøre os klogere på hvorfor, hvordan og hvorhen.

Der er mulighed for at komme helt tæt på det udstyr, Kristian arbejder med.

Byg en app uden at kode* 
Sine Zambach, Copenhagen Business School

Sine er en skarp repræsentant for det synspunkt, at udvikling ikke kun er for udviklere. Hun giver en intro til værktøjet APP-inventor og lægger et fundament for udvikling af apps via computational thinking.

Derpå er det hands-on: Lav en simpel app, som kan downloades og køres på en mobil. Vi bruger værktøjet AppInventor:

https://appinventor.mit.edu/

* deltagelse i worskhoppen kræver egen computer

New Automation Technology
Jørgen Berg og Morten Lund, Beckhoff

Vi skal se og høre om automatisering, der giver mening, forøget produktivitet og mulighed for innovation hele vejen rundt i det fysiske produktionsmiljø, når Jørgen og Morten fortæller om og viser nogle af markedets førende løsninger.


14.00 Pause

14.30 Tidens it-tendenser - og deres betydning for dit arbejde
Kim Stensdal, Dansk IT 

Få et overblik over tidens vigtigste tech-trends og forstå den digitale udvikling, og hvordan den påvirker dit arbejde i dag og i fremtiden. Vi samler op på de væsentlige budskaber fra dagen og slutter af med at debattere de muligheder og udfordringer, der opstår i takt med den digitale udvikling.

Streames

15.30 Næste skridt – fremtiden er her allerede
Hans Ravnkjær Larsen, Dansk IT

Vi skal mødes igen – ikke mindst på Digital Tech Summit i november. Vil I med?


15.45 Farvel og tak (baren er åben) v/ Dansk Metal