Jeg gik til samtale mandag og havde job fredag

Philip Rosendal og konen ville hjem til Skanderborg. Tillidsrepræsentanten hos MAN Diesel og Metal Skanderborg-Odder gav hurtig hjælp til at finde et nyt job.

Det er otte år siden Philip Rosendal rykkede teltpælene op og flyttede fra Skanderborg til København. Dengang var hans fokus en musikkarriere, men efter ét år i hovedstaden skiftede han guitaren ud med drejebænken.
- Der var ikke nok penge i livet som musiker. Derfor tog jeg en EUX som industritekniker på Københavns Tekniske Skole. Jeg fik læreplads hos MAN Diesel og blev fastansat. Det har jeg været meget glad, fortæller Phillip Rosendal.
Men på trods af en fast stilling hos en god virksomhed, fik den 30-årige skanderborgenser hjemve.
- Min kone og jeg havde gennem det sidste år snakket om at flytte hjem. Så vi holdt et vågent øje med boligmarkedet. Pludseligt var dén der, så vi tog chancen, siger Philip Rosendal.
Så var det også tid til at finde nyt job.
Phillip tog fat i sin tillidsrepræsentant hos MAN Diesel, og fortalte ham om situationen og ønsket om at komme videre til et godt job i det jyske.

Jobformidlingen gik meget hurtigt. Jeg valgte BJ Gear, fordi jeg virkelig kunne se mig selv i det. Der var visse ting, som gik igen fra MAN Diesel, som jeg havde været glad for.
Philip Rosendal, industritekniker.

Netværket går i gang

Tillidsrepræsentanten på MAN Diesel tog kontakt til den lokale Metalafdeling, Metal Skanderborg-Odder, og fortalte om Phillips kompetencer og talte med dem om hjælp til at formidle et nyt job.
Samme dag fik Phillip Rosendal en mail fra Metal Skanderborg-Odder med en liste på fem potentielle virksomheder.
- Inden jeg fik forslagene tilsendt havde jeg selv fundet to virksomheder. Jeg fik dem tjekket hos afdelingen i tilfælde af eventuelle dårlige sager, som de i sagens natur ikke skriver i jobopslaget, fortæller Philip Rosendal.
Det viste sig, at der var noget at komme efter og derfor rådede afdelingen Phillip til at kigge et andet sted.
- Det var ikke de to virksomheder, som stod øverst på vores liste over anbefalelsesværdige virksomheder, hvilket der var en grund til. I stedet opfordrede vi ham til at tage kontakt til BJ Gear, som stod øverst på den liste, som vi sendte til ham, siger Palle Langkjær, formand i Metal Skanderborg-Odder.

Nyt job på 4 dage

Efter dialogen med Metal Skanderborg-Odder tog Philip Rosendal tirsdag den 2. januar til jobsamtale hos BJ Gear. Fredag den 5. januar ringede de tilbage og tilbød ham jobbet.

- Det gik meget hurtigt. Jeg valgte BJ Gear, fordi jeg virkelig kunne se mig selv i det. Der var visse ting, som gik igen fra MAN Diesel, som jeg havde været glad for. Blandt andet flextid og kantineordning, siger Philip Rosendal.

MAN Diesel har ry for at være en virksomhed, hvor de ansatte går til nogle af branchens højeste lønninger. Det var også del af afdelingens input til Phillip – for Palle Langkjær vidste, at de ville få svært ved at matche lønnen helt, da de skulle finde et nyt job til Philip Rosendal.

- Det er et faktum, at lønrammen i Jylland ikke kan matche Sjælland. Særligt ikke København. Derfor ville en lønnedgang være uundgåelig. Men jeg vil vove den påstand, at han er gået fra en af de bedste arbejdspladser på Sjælland til en af de bedste arbejdspladser i Jylland, siger Palle Langkjær, Metal Skanderborg-Odder.

Jeg var godt klar over, at jeg ikke ville få det samme som hos MAN Diesel. Jeg havde forinden skrevet et tal ned, som jeg kunne bruge som pejlemærke, og det var også dér omkring, jeg endte. Omvendt er det billigere at bo i Jylland.
Philip Rosendal, Industritekniker.
Intet billede valgt

Philip Rosendal, 30 år.

  • Stilling: Industritekniker
  • Arbejdsgiver: BJ-Gear, Skanderborg