Jeg handler når tingene går i sort

Casper Dreisig holder Fredensborg Kommunes it-systemer og it-udstyr godt kørende. Faget er udadvendt og løsningsorienteret.

​- Jeg er typen, der passer godt til det her job. Jeg kan godt lide den menneskelige kontakt, computere, og det at lave mange forskellige ting hele tiden.

Det siger Casper Dreisig, 28 år. Han arbejder i it-supportafdelingen i Fredensborg Kommune, hvor han tackler alt fra printere og passwords til større udfordringer, der kræver research og fejlsøgning.

 - Som it-supporter er det mig, kollegerne rundt omkring i kommunen ringer til, når det tekniske driller. Jeg hjælper personalet på for eksempel plejecentrene med at få deres hverdag til at fungere. Så kan de koncentrere sig om borgerne og deres arbejde, uden at it fylder for meget.

Som it-supporter skal man have lyst til at finde fejl og have et veludviklet service-gen. Man skal kunne prioritere i opgaver, lide samarbejde og være indstillet på løbende at rage ny viden til sig.
Casper Dreisig, it-supporter, Fredensborg Kommune

Udadvendt job
Jobbet som it-supporter er udadvendt, og derfor er god kommunikation et nøgleord.

- Jeg bruger meget tid på at oversætte it og forklare, hvad jeg gør. Vi har brugere på mange forskellige niveauer, og det er vigtigt for mig, at de alle kan følge med i, hvad der sker.

It-supportafdelingen supporterer alle kommunens it-systemer og it-udstyr. Der er hele tiden mange skift fra det ene øjeblik til det andet. To dage er aldrig ens, men fælles for hans arbejdsopgaver er, at han altid arbejder med mennesker.

- Jeg kan godt lide at møde mennesker ansigt til ansigt, når jeg tager ud i kommunen og hjælper medarbejderne med deres it-problemer. Men jeg møder også mennesker, når jeg hjælper dem over telefonen og på mailen. Mange gange er det småting, der skal løses. Men det betyder meget for dem, jeg hjælper, og det giver en rigtig god følelse.

CV

Casper Dreisig
28 år
It-supporter - udlært i 2013
Arbejder hos Fredensborg Kommune

Teamet frem for alt
Der er travlt i afdelingen, og det er ikke unormalt, at telefonen ringer 50 gange om dagen. Derfor er sammenhold en vigtig del af Casper Dreisigs arbejdsliv.

- Det kollegiale er fedt. Vi har de samme interesser - IT og det at hjælpe. Alle er opmærksomme på, at ingen skal blive begravet under et stort læs opgaver. Det er de fælles resultater, der er i fokus. Det betyder også, at vi deler viden og erfaringer med hinanden, så det ikke kun er enkeltpersoner, der kan løse bestemte opgaver.

Fremtidens it
Udviklingen inden for it-branchen går hurtigere end nogensinde før.

- Om kort tid har vi måske en chip i armen, der opsamler al data om os. Vi vil kunne tale til systemer med kunstig intelligens, der så ordner tingene for os. Der vil helt sikkert komme robotteknologier i fremtiden, som vi slet ikke kan forestille os i dag. Jeg tror, man må udvikle sig med fremtiden. Det er vigtigt, som it-supporter at være klar på hele tiden at rage ny viden til sig.