Nyt job: Jeg kommer ikke til at stå stille

Da it-supporter Michael Merrifield blev ledig, tog han imod al den hjælp, han kunne få. I dag har han fuld fart på i nyt job.

Da Michael Merrifield, 31 år, bliver afskediget i forbindelse med en fyringsrunde, begynder han at søge arbejde med det samme.

- Jeg sender ansøgninger ud til højre og til venstre; både kontor-, it- og chaufførjob. Og jeg overvejer også at skifte spor og måske begynde at læse. Jeg var meget opsat på at komme videre, fortæller Michael.

6 go'e

1. Mit bedste råd:Giv ikke op
2. Tag imod alt den hjælp, og alle de kurser, du kan få
3. Vær lidt fræk og vær ikke ræd for at brænde broer. Der sker ikke noget ved at møde op, give hånd og sige hej
4. Vis gå-på-mod og engagement
5. Vær dig selv
6. Deltag i workshops og temadage i Metal A-kasse

Det er en udbredt tilgang i it-branchen, som kaldes: Hire for attitude. Train for skills.

Elevatortaler og truckcertifikat
Han taler også med sin lokale Metalafdeling og deltager i workshops i Metal A-kasse.

- Jeg var vist i A-kassen omkring ti gange til workshops og samtaler, hvor jeg bliver skarp på at skrive ansøgninger og i at være til jobsamtale. Jeg lærer fx at præsentere mig med en elevatortale, fortæller Michael.

Så ved siden af workshops og jobsamtaler tager Michael også et truckcertifikat. Han regnede med at prøve at komme i praktik via det. Men så får han en opringning.

Intet billede valgt

Hire for attitude
Det er Michaels kammerat, der tipper ham om, at hostingselskabet Zitcom, kigger efter nye medarbejdere.  

- Jeg er i tvivl om jeg har de helt rigtige kompetencer. Men han siger, at det har jeg. Og at Zitcom er en virksomhed, der fokuserer meget på det personlige, og på, at det man mangler, kan man lære, forklarer Michael Merrifield.

Det er en udbredt tilgang i mange firmaer i it-branchen, som kaldes: Hire for attitude. Train for skills. Hvis virksomheden tror på personen, er de villige til at give oplæring i manglende kompetencer. Det kommer Michael til gode.

- De inviterer mig til samtale, og og de får et godt indtryk af mig, siger Michael, der nu er ansat som it-supporter med løntilskud.

Bliv skarp på jobsøgningen

  • Michael Merrifield deltog i forskellige tilbud om fx workshop og samtale i Metal A-kasse. Han lærte fx at lave en elevatortale om sig selv til jobsamtalen. Nogle af de workshops og samtaler Michael deltog i var:
    - Min vej i job
    - Skriv dig i job
    - Tal dig i job
Der er tekniske områder, jeg skal opgraderes på, men virksomheden er indstillet på at lære mig det. Det er spændende, udfordrende og fyldt med muligheder.
Michael Merrifield, it-supporter

Giv den gas
I jobbet hjælper Michael Merrifield kunder med deres webshop.

- Jeg har simpelthen valgt at tage chancen her og give den gas. Der er tekniske områder, jeg skal opgraderes på, men virksomheden er indstillet på at lære mig det. Det er spændende, lærerigt, udfordrende og fyldt med muligheder, siger Michael.

- Jeg har nok ikke troet på, at jeg kunne få sådan et job, som jeg har nu. Derfor er jeg meget taknemlig for at have fået chancen. Og jeg bliver hele tiden udviklet her. Jeg kommer ikke til at stå stille, siger Michael, der har blikket fast rettet på fremtiden.

- Jeg kan godt se mig selv blive i virksomheden i mange år. Jeg vil gøre hvad jeg kan for at udvikle mig inden for virksomhedens behov.