Jobjagten blev aldrig en rigtig jagt

Søren Guldberg Christensen havde knap sagt farvel til sin gamle arbejdsplads, før han sagde goddag til sin nye. Godt hjulpet på vej af en aktiv tillidsrepræsentant.

I foråret blev Søren Guldberg Christensen, 26 år og automekaniker, arbejdsløs. Men jobjagten blev aldrig rigtig en jagt. Han nåede kun at være ledig i få dage, inden Metal Sydfyn skaffede ham mulighed for at få en ny arbejdsgiver.

- Det var heldigt for mig, at tillidsrepræsentanten på N. Kjær Bilcentret lige havde haft fat i afdelingen, da jeg kom derned til samtale som ledig. De manglede sådan en som mig, og så kom jeg til samtale, fortæller Søren Guldberg Christensen.

Intet billede valgt
Jeg fik hurtigt et nyt job, jeg får højere løn, mere uddannelse og bedre vilkår i forhold til arbejdsmiljø og arbejdstid.
Søren Guldberg Christensen, automekaniker, N. Kjær Bilcentret

Job uden stillingsopslag

Tillidsrepræsentanten på N. Kjær Bilcentret hedder John Bent Jensen. Hver gang virksomheden mangler en dygtig mekaniker, tager han fat i lokalafdelingen. Både for at gøre opmærksom på, at der er ledige stillinger, men også for at få sendt mulige kandidater forbi til samtale. På den måde er der jævnligt job, der bliver besat, uden at stillingen nogensinde bliver slået op.

- Jeg starter altid i lokalafdelingen. Men det kan være svært at skaffe gode folk, fordi ledigheden er lav i Svendborg og omegn. Men vi har været meget heldige med Søren, der både kan og vil, siger John Bent Jensen om det nye jobmatch.

Jeg starter altid i lokalafdelingen, og vi har været meget heldige med Søren, der både kan og vil.
John Bent Jensen, tillidsrepræsentant på N. Kjær Bilcentret

Nyt job på én uge
- Jeg har aldrig tidligere haft brug for min fagforening, men jeg er glad for, at jeg er medlem. Jeg fik hurtigt et nyt job, jeg får højere løn, mere uddannelse og bedre vilkår i forhold til arbejdsmiljø og arbejdstid, siger han.

Søren Guldberg Christensen, der har en særlig interesse for varebiler, er allerede godt i gang med en uddannelse som servicetekniker. N. Kjær Bilcentret sælger og laver rigtigt mange varebiler – derfor er det planen, at Søren på sigt skal have titel som varevognstekniker.