Jørgen er tilbage i job

Det var en omvæltning for Jørgen Clausen, da han for første gang i 29 år blev ledig. Virksomhedspraktik blev springbrættet til nyt job som ejendomsadministrator.

​Det var en uvant situation Jørgen Clausen stod i, da hans arbejdsplads Cubic-Stanfo, Helsingør, i januar 2018 meddelte, at de ville stoppe produktionen og afskedige samtlige medarbejdere. Nu var han for første gang i 29 år ledig.

- Jeg var målløs og ærgerlig. Og jeg kunne først ikke finde ud af, hvad jeg skulle gøre. Med alderen kommer man til at tænke over, om man overhovedet kan bruges, siger Jørgen Clausen, der er udlært blikkenslager.

Han synes selv, han var nået en alder, hvor han ikke længere ville være på aften- eller nathold på fabrik og ville gerne prøve noget helt andet. Vejen til et nyt job blev gennem Metal A-kasse og jobpraktik.

Intet billede valgt

Fra jobpraktik til fastansættelse
For at komme i gang med jobsøgningen deltog han i flere af a-kassens workshops og temadage bl.a. ’I job igen +50’, som er et tilbud fra Metal A-kasse til ledige medlemmer over 50 år. Her fik Jørgen Clausen øjnene op for mulighederne for at komme i virksomhedspraktik hos Newsec Datea.

- Det lød som en rigtig god mulighed. I bedst fald ville jeg få et job. Hvis ikke, ville jeg stadig have noget godt at skrive på mit cv, siger Jørgen Clausen.

Han kom i en måneds jobpraktik hos Newsec Datea, der udlejer og administrerer kontorbygninger og shoppingcentre. Det gik så godt, at han fik en fastansættelse, da praktikken udløb. I dag arbejder han som ejendomsadministrator i Hellerup Hus Kontorhus og Waterfront Shoppingcenter i Hellerup.

Metal a-kasse: vejen til nyt job

Da Jørgen Clausen, 51 år, blev ledig for første gang i 29 år, skulle han lære at lave ansøgninger og skrive cv. For at komme i gang deltog han i flere af a-kassens workshops.
Den skræddersyede indsats I job igen +50, er et tilbud fra Metal A-kasse til ledige medlemmer over 50 år. Her fik Jørgen Clausen øjnene op for mulighederne for at komme i virksomhedspraktik.