Karl fik bedre cv og nyt job

Karl Stougaard Bak er eksemplet på, at et opdateret cv kan bane vejen til et nyt job.

​Et godt cv kan gøre en forskel. Det opdagede Karl Stougaard Bak, da han blev tilbudt hjælp til sit cv af jobkonsulent i Metal A-kasse Tinne Otkjær.

- I det cv, jeg havde før, havde jeg bare listet alle mine tidligere jobs. Men nu har jeg lært, at man også skal huske at skrive, hvilke arbejdsopgaver, man har haft. Tinne var positiv og god til at motivere mig.

Det fortæller Karl Stougaard Bak, som gennem lang tid havde været på jobjagt. Hans erfaringer og faglige kvalifikationer var de samme som før, men der var en forskel: Han lærte at sætte ord på sine kompetencer. Det førte til samtale og job i første forsøg.

6 gode råd til dit cv

 • Målret til jobbet
  Dit cv skal altid målrettes det job, du søger. Fremhæv de jobs, kurser og certificeringer, der er relevante for den stilling, du søger. Har du truckcertifikat og søger job på et lager, så sørg for, at det fremgår tydeligt.
  Du kan med fordel lave et brutto-cv, hvor du detaljeret beskriver dine opgaver, kompetencer og resultater fra alle tidligere job. Her kan du plukke fra, når du laver dit målrettede cv til konkrete stillinger.
 • Skriv en profiltekst
  Hav en kort profiltekst på cv’et, der fortæller lidt om dig. Fx at du er vant til at arbejde selvstændigt, at du er god til at lære fra dig, at du er mødestabil, at du brænder for faget, elsker at lave store konstruktioner eller sætter pris på et godt grin og godt kollegaskab.
 • Det nye først
  Skriv omvendt kronologisk, så dit seneste job står øverst. Det gælder også kurser og certificeringer. Korte ansættelser er ofte også relevante at få med. Det viser, at du holder dig i gang.
 • Giv eksempler på dine kompetencer
  Titel og arbejdssted er ikke nok. Sørg for også at få beskrevet dine arbejdsopgaver. Stå ved det, du kan. Hvis du er den eneste, der står ved en bestemt maskine, har en sikkerhedsuddannelse eller hvis du har lærlingeansvar, så skriv det.
 • Husk foto
  Vi husker ansigter bedre end tekst, så sørg for at få et vellignende billede med.
 • Hold det kort
  Cv'et må max fylde 2-3 sider

Kilde: Tinne Otkjær, jobkonsulent i Metal A-kasse.

Skiller sig ud
I sit nye cv præsenterer Karl Stougaard Bak sig selv med billede, en kort profiltekst og et resume af hans kompetencer, tidligere arbejdsområder, kurser og certifikater.

- Jeg så et interessant job gennem vikarbureauet MatchMind og sendte dem mit nye cv. En halv time efter blev jeg kaldt til samtale. Jeg fik meget ros for mit cv af MatchMind. De sagde, at det var flot sat op, og at jeg kunne være et godt match til stillingen.

Efter samtalen hos MatchMind var Karl Stougaard Bak til jobsamtale hos DanVægt, der producerer vægte og vejesystemer til industri, landbrug og transport. De var også imponerede over cv’et, og allerede to dage efter stemplede han ind til sin første arbejdsdag.

- Det er et vikariat, men muligheden for fastansættelse er blevet luftet. Der er rigeligt at lave, og det er meget spændende arbejde.

Ledig? Brug Metal A-kasse

Kontakt altid Metal A-kasse, hvis du bliver ledig. A-kassen tilbyder skræddersyede forløb, der passer til din situation som ledig - uanset om du står med et friskt svendebrev i hånden, eller om du har rundet 50 år.