Keven er tilbage i autobranchen

Efter en turbulent periode fandt Keven Aarenstrup Nielsen tilbage til et job som automekaniker. Metal A-kasse gjorde en kæmpe forskel.

​Skal jeg blive i industrien, eller skal jeg gøre mit deltidsarbejde til min fuldtidsbeskæftigelse?
Det spørgsmål stillede Keven Aarenstrup Nielsen sig selv efter en periode med forskellige deltidsarbejder, dårlige jobmatch og stress.

- Jeg havde mange ting i hovedet, da jeg var færdig med min uddannelse, siger den 25-årige personvognsmekaniker fra Odense.

Intet billede valgt

 

På overarbejde
Kevin Aarenstrup Nielsen færdiggjorde sin uddannelse i november 2017, men kunne ikke fortsætte på sin læreplads. Han gik ledig en periode, som kortvarigt blev skiftet ud med forskellige deltidsjobs uden for branchen. Da han fik fast arbejde som automekaniker, var det ikke det rigtige jobmatch.

-  På værkstedet var der arbejde til fire mand, selvom vi kun var to ansatte. Det gav over 50 timers overarbejde på halvanden måned, fortæller Keven Aarenstrup Nielsen.

Han gik ned med stress, blev fyret og var sygemeldt i fire uger. I starten af juli 2018 stod han ved en skillevej. Skulle han blive salgsassistent på fuldtid i en e-cigaret-butik? Eller skulle han finde job som automekaniker?

Tilbage til branchen
Keven Aarenstrup Nielsen valgte det sidste.Han tilmeldte sig Metal A-kasse-workshoppen ’Tal dig i job’, og brugte erfaringerne fra workshoppen, da han søgte en stilling hos Hvidtved Larsen, der bygger og servicerer slamsugere.

-  De syntes min ansøgning var godt udarbejdet og orienteret mod deres firma. De valgte mig på baggrund af den, siger Keven Aarenstrup Nielsen, der begyndte på værkstedet i oktober.

Råd til jobsamtalen

  • Sørg for et godt fast håndtryk og god øjenkontakt.
  • Lyt godt efter og notér eventuelt, mens du får information om virksomheden.
  • Stil spørgsmål om jobbet og virksomheden. Lyd, som om du mener, hvad du siger og undgå ord som måske og ved ikke.