Kompetencer er vigtige - ikke alder

Når man ikke har søgt job i 23 år er det en udfordring at skrive en ansøgning. Men 61-årige Tonni Engelhardt Larsen er ikke klar til at forlade arbejdsmarkedet.

​30. april 2017 går Tonni Engelhardt Larsen ud af døren for sidste gang på sin arbejdsplads, det tyske firma FTE Automative, hvor han har været i 23 år. Han er ledig i cirka 8 måneder, inden han begynder i et vikariat.

- Det er dejligt at arbejde igen, siger Tonni Larsen med eftertryk.

Det er vikarbureauet HR Industries i Randers, der har fundet et vikariat til Tonni på System Cleaners i Aalborg.

Intet billede valgt
Mine kompetencer er jo ikke forsvundet, bare fordi jeg er blevet over 60 år.
Tonni Engelhardt Larsen

Kompetencer forsvinder ikke ud i den blå luft, bare fordi man bliver afskediget. Det kan Tonni Larsen skrive under på.

- Min arbejdsgiver flyttede produktionen til Tyskland og så blev jeg ledig. Det var træls. Jeg har ellers aldrig været ledig og har ikke en selvopfattelse, der spiller sammen med at være det. Jeg er sådan en, der helst skal have noget at lave, siger Tonni Engelhardt Larsen.

For gammel til arbejde?

Inden Tonni får vikariatet, går han i gang med workshops, temadage og samtaler for ledige i Metal A-Kasse.

- Jeg deltager i flere aktiviteter. Det giver god mening at få input til at skrive ansøgninger og være til jobsamtale. Det har jeg jo ikke prøvet i mange år, siger Tonni.

Han er også ude for at kigge efter nyt arbejde. Og her støder han ind i spørgsmålet om alder.

- Mange trækker på det, når de hører, jeg er over 60. Det er ikke lige sjovt hele tiden. Min første optimisme om at jeg nok skulle få et nyt job forsvinder lidt efter lidt i den periode. Jeg når også at tænke, at jeg måske aldrig vil få arbejde igen, fortæller Tonni.

Vikariat – en vej tilbage
Tonni Engelhardt Larsen får via sin kontakt i Metal A-kasse en opfordring til at melde sig til vikarbureauet. Det bliver vejen tilbage til job. Han er nu ansat i et vikariat i System Cleaners, der arbejder med fødevaresikkerhed inden for bryggeri, mejeri, slagteri og fiskeindustri.

- Mine opgaver er især at arbejde med højtryksrensere og hygiejne til slagteriindustrien. Jeg håndterer fx slanger, der bliver brugt til at rense maskiner med. De er på alt fra 2,5 til 100 meter.

Skræddersyet indsats til +50 - Kurser og aktiviteter

  • Kom godt i gang med IT
  • Skriv dig i job
  • Fællessamtale
  • I job igen
  • Søg uopfordret
  • Min vej i job samtalen