Lad være med at vente

Jan Northved skrev til underdiretøren og blev belønnet med et job. Hans bedste råd: Husk din faglighed, når du søger job.

​- Hvis du virkelig gerne vil have jobbet, så skal du turde tage nogle chancer og gøre opmærksom på dig selv, og det, du kan, siger Jan Northved, 54 år, der fik nyt job, fordi han ikke ventede på et stillingsopslag.
Han sprang ud i det, og skrev til underdirektør Jan Heltborg for Onsite i TDC, som han gerne ville arbejde hos.

Intet billede valgt


- Jeg har 13 års erfaring fra TDC, og jeg mente, at mine kompetencer kunne bruges i en anden afdeling, end jeg jeg var i, så jeg beskrev mine erfaringer og de opgaver, jeg har løst, siger han.

Jeg mente, at mine kompetencer kunne bruges, så jeg beskrev mine erfaringer og de opgaver, jeg har løst.
Jan Northved, udkørende tekniker, TDC

Den direkte kontakt virkede. Få dage efter sin henvendelse blev Jan Northved kaldt til samtale og fik tilbudt jobbet som udkørende tekniker.

De mest efterspurgte kompetencer på it-området. Kilde: Metal Jobservice

  • Systemforståelse
  • Fejlfinding
  • Overblik
  • Sprog
  • Problemløsning
  • Rådgivning

Nyt job i samme virksomhed
Jan Northved var forinden ansat i TDC's interne suppoert. Afdelingen skulle outsources og medarbejderne overdrages til en anden it-virksomhed. Men Jan Northved var ansat i et fleksjob efter en arbejdsulykke, og han var usikker på, om den nye arbejdsplads kunne tilbyde ham ligeså gode vilkår, som dem han allerede havde. Derfor gik jagten ind på et nyt job et andet sted i TDC.

Er du også på udkig efter nyt job?

Tag kontakt til din afdeling. De kender lokalområdet og virksomhederne, så de kan hjælpe med det rigtige match mellem virksomhed og medarbejder.

Der var få ledige stillinger, som matchede et fleksjob. Derfor tog Jan Northved også kontakt til Metal Tele Øst, hvor han fik råd og parring om, hvordan han kunne gribe opgaven af. John Schwartzbach, afdelingsformand, fortalte direktøren om Jan Northveds kompetencer og erfaringer.

- John åbner døren ind til Jan Heltborg. Men jeg sparker selv døren ind.