Lokalt samarbejde får Thomas i job

Thomas Brogaard stod uden kontrakt, da han blev udlært automontør. Metal Sønderjylland og Metal Sønderborg skabte hurtigt kontakt til hans nye arbejdsplads, Kjær Biler A/S.

​ Thomas Brogaard var i lære som automontør hos Als Motor. Men da han blev udlært den 1. maj, lå der ikke lige en kontrakt og ventede.

 - Jeg vidste, at det ville blive svært at finde et nyt job som automontør, så jeg begyndte faktisk at kigge mod andre brancher, siger Thomas Brogaard.

Intet billede valgt

Men han undgik et brancheskift. En dag, hvor han var forbi Metal Sønderborg for at få hjælp til sit dagpengekort, fik han at vide, at Kjær Biler A/S manglede automontører.

- Jeg ringede til dem, og vi aftalte, at jeg skulle komme forbi til en snak den 29. maj. Samtalen varede 20 minutter, og så havde jeg fået et nyt arbejde.

Jobformidling på tværs
Metal Sønderjylland kunne hjælpe Thomas Brogaard videre, fordi afdelingskasserer Nis Schmidt den 25. maj blev kontaktet af Kjær Biler A/S. Virksomheden manglede automontører. Men da der ikke var nogle ledige automontører i Metal Sønderjylland, ringede han til afdelingskasserer Allan Christiansen fra Metal Sønderborg.

-Vi snakker meget sammen på tværs af afdelingerne og forsøger at hjælpe hinanden. Sager som denne, er et godt eksempel på, hvorfor det er vigtigt, at vi har et tæt samarbejde afdelingerne imellem, siger Nis Schmidt.