Lysgaards lysshow

Til svendeprøven var det første gang, at eventtekniker Patrick Lysgaard Kristensen skulle prøve kræfter med et asymmetrisk lysdesign. Han var rystende nervøs, men fik alligevel smag for det skæve design.

Hvad lavede du til din svendeprøve?

Helt overordnet lavede jeg en lysproduktion, som den vil se ud på en musikturné. Her er man ofte tidspresset. Det betyder også, at produktionen skal være nem at transportere og få ind og ud af forskellige lokationer. Mere konkret tidskodede jeg et show bestående af LED-kilder og ’moving heads’. Det vil altså sige, at jeg på forhånd havde programmeret en masse. For at udfordre mig selv valgte jeg at lave et asymmetrisk lysdesign. På en festival hænger lamperne typisk på en lige linje, det hele er symmetrisk, og der skal meget lidt til, for at det ser pænt ud. I et asymmetrisk lysdesign skal man arbejde meget mere med hver enkelt lampe. Det var første gang, jeg prøvede det. Men helt sikkert ikke den sidste.

Hvordan gik det?

Det gik okay, selv om jeg lavede en lille fejl til det musiknummer (’Solkongen’ af det danske band The Minds of 99, red.), jeg skulle afvikle i hånden. I min læretid har jeg afviklet shows for flere tusinde mennesker, men aldrig har jeg været så nervøs som til svendeprøven. Og det var altså kun for tre mennesker. Måske skyldes det også, at jeg natten inden var oppe indtil kl. halv seks for at få det sidste programmering på plads – simpelthen fordi, at der var så meget.

Hvad skal du nu?

Efter en hård sommer trænger jeg til en pause. Corona gjorde, at mange koncerter blev udskudt, så jeg fik pludselig et helt års arbejde presset ned på et par måneder. Ellers drømmer jeg om at komme på verdensturné. Helst en elektronisk kunstner.

Patrick Lysgaard Kristensen
Patrick Lysgaard Kristensen