Med alles lyd i ørerne

Som lydtekniker i teater kan det godt blive hektisk. Skuespillere, instruktører og kapelmestre kalder på ham, men alligevel elsker Lasse Rømming sit job.

​Tre skærme fra mixerpulten lyser op i Lasse Rømmings ansigt. Pulten er Lasse Rømmings arbejdsredskab. Han er eventtekniker med speciale i lyd. I foråret var han tekniker på forestillingen Ghost the Musical.

- Jeg lytter til alt det, skuespillerne hører. Og jeg skal sørge for, at de hører det, de skal. Hvis tenor og alter skal synge sammen, så skal de ligge tæt på hinanden. Gør de ikke det, kan de synge falsk, siger den 25-årige.

Det med lyden i øret har altid været en del af Lasse Rømming. Og det lå næsten i kortene, at han skulle blive eventtekniker med speciale i lyd. Som barn rodede han med højttalere. Som teenager spillede han trommer og gik på musikskole. Nu får han input og rettelser fra alle i hele teaterproduktionen.

 

- Lyd har altid været min ting. Men på et tidspunkt blev teknikken bare sjovere for mig.

Under prøverne kan eventteknikeren have op til 24 stemmer i hovedet, da han fra mixerpulten skal kunne regulere alles lyd i forhold til hinanden.

En bred uddannelse

Eventteknikere kommer i mange forskellige former, som alle er organiseret under Dansk Metal. Når du har gennemført en uddannelse på to et halvt år som produktionsassistent er du færdig med første trin af uddannelsen.  

Der er to typer eventteknikere; Illuminationsteknikere og audioteknikere. Derudover kan du med en produktionsassistentuddannelse læse til at blive AV-tekniker og teatertekniker.

Lasse Rømming er uddannet audiotekniker og er ansat hos Heltemus Productions som eventtekniker.

 

Intet billede valgt

Lige med skuespillerne

Som Lasse Rømming står bag den massive pult, kan det godt virke som om, at han ikke er en del af holdet på helt samme måde som skuespillerne. Men sådan er det langt fra. Der bliver løbende kaldt på ham.

Skuespillere, der skal have justeret lyden i deres ører og kapelmesteren, der skal være sikker på, at hans lyd er synkroniseret med Lasses. Og fra alles side bliver det gjort med et smil.

- Vi går op og ned ad hinanden, og når vi er her, har folk altid et rigtig stort smil på. Det er vigtigt i produktioner. Man kan også mødes efter arbejde og hænge ud, siger Lasse Rømming.

Før forestillingen kan vises frem for de betalende gæster, går der hundredevis af arbejdstimer, men det er altid det hele værd, når gæsterne endelig får opsætningen at se.

- Det er megafedt at bygge op og levere noget, som publikum kan lide.