Michelle kæmpede sig i job

Michelle Johansen er motorcykelmekaniker og har en uddannelse som autoteknolog. I april fik hun job som servicerådgiver hos Volkswagen. A-kassen banede vejen med konkrete redskaber og sparring.

​20. april blev Michelle Johansen ansat som servicerådgiver hos Volkswagen i Næstved. Et drømmejob for kvinden, der har Volkswagen som sin store lidenskab og bruger fritiden på at skrue på gamle veteranbiler - når hun ikke dyrker sin passion for heste. Men den går hun ind imellem stille med, for ellers er der dømt ”heste-pige”. Og den detalje er 24-årige Michelle opmærksom på at dosere. For ét af bumpene på vejen til job har været, at hun er pige.

- Jeg har haft svært ved at få praktikpladser. Det var simpelthen sådan, at når de så mine tynde arme, så var de ikke interesserede

Styrk din jobsøgning

Alle medlemmer af Metal a-kasse kan deltage i samtaler og temadage - uanset hvilken faggruppe, du tilhører. Der er skræddersyede indsatser til bl.a. nyuddannede, it-uddannede, +50-årige og medlemmer med risiko for langtidsledighed.
Det kan være:

Workshops
Skriv dig i job (også målrettet nyuddannede)
Tal dig i job (også målrettet nyuddannede)
Søg uopfordret

Temadage
I job igen (medlemmer over 50 år)
It-temadag (medlemmer i it-branchen)
Klar til job (nyuddannede)

Topmotiveret - men uden held

Michelle Johansen lykkedes med at få plads som motorcykelmekanikerlærling på et Harley Davidson værksted. Hun nåede at lære en masse, inden værkstedet gik konkurs. Som nyudlært valgte hun at videreuddanne sig for at stå bedre på jobmarkedet.

- Jeg tog autoteknologuddannelsen med speciale i den merkantile del. Da jeg var færdig, var jeg topmotiveret for at komme i gang med at bruge alt det, jeg har lært fra begge uddannelser. Men jeg nåede alligevel at være ledig i næsten et halvt år.

 I denne periode er Michelle Johansen i tæt kontakt med Metal a-kasse. Hun deltager i samtaler og workshops målrettet ledige.

- Jeg fik konkrete værktøjer og masser af sparring i forhold til fx at skrive en god ansøgning. Jeg har også lært, hvordan jeg skal sælge mig selv mundtligt. Det bedste er, at Metal a-kasse har stort branchekendskab. Jeg har helt klar følt, at de så mig og mine kompetencer.

Michelle Johansen er ikke længere ansat i Volkswagen. Men hun har ønsket, at artiklen om hende bliver bragt alligevel.