Det rullende værksted

Hvordan indretter man lige en servicevogn, der på én gang er værksted, kontor og kantine? Ny vejledning samler regler og tips til dig, der har bilen som arbejdsplads.

I stort set samtlige af Dansk Metals brancher findes der virksomheder, der benytter sig af servicevogne - et slags rullende miniværksted med værktøjs-og stumpeopbevaring og her og nu mulighed for at arbejde på lokationer landet over. Samtidig skal medarbejderen digitalt kunne registrere og fx holde regnskab - og ind i mellem skal der også være plads til at spise frokost.

 

 

Dansk Metal har udarbejdet en ny vejledning om indretning og brug af servicevogne sammen med Dansk Industri og de andre forbund i CO-industri.

 

Vejledningen viser med eksempler, hvordan servicevognen kan indrettes, så det er nemt at finde værktøj og stumper, og så det er nemt at udføre de mindre opgaver
Jan Toft Rasmussen, faglig sekretær, Dansk Metal

Det skal du bruge vejledningen til

Stil de rette krav til leverandører af servicevogne om indretning, så den passer til formålet og er i overensstemmelse med lovgivning.

Jan Toft Rasmussen:

De bedste løsninger får man ved at indrette bilerne i samarbejde med de håndværkere som skal bruge dem og sammen med arbejdsmiljørepræsentanten. Så er der både styr på, hvad der fungerer i praksis og at reglerne bliver overholdt, så man undgår nedslidning og skader.

Det er et krav at medarbejdernen er med til at indrette

Det er ikke valgfrit at give medarbejderne og deres arbejdsmiljørepræsentanter indflydelse på indkøb og indretning af servicebiler. Det er der krav om i arbejdsmiljøloven og de regler bliver også gennemgået i vejledningen.

De bedste løsninger får man ved at indrette bilerne i samarbejde med de håndværkere som skal bruge dem og sammen med arbejdsmiljørepræsentanten.
Jan Toft Rasmussen, faglig sekretær, Dansk Metal

 Vejledningen viser eksempler på, hvordan man kan indrette servicevognen.