Ny inspiration til karrierevej

Michael Haferbier fra Hobro har arbejdet som bygningsmaler, men det er blevet for hårdt for kroppen. Et virksomhedsbesøg med Metal A-kasse viser en ny branche, hvor hans kompetencer kan komme i spil.

​I foråret sagde Michael Haferbier sit job som bygningsmaler op. Det var for hårdt for kroppen.

- Som bygningsmaler har jeg spartlet, sat tapet op og slebet. Det er meget belastende for skuldre og ryg, og jeg vil jo gerne holde mange år endnu, siger han.

Michael Haferbier tog fat i lokalafdelingen Metal Himmerland, da han ønskede et mindre opslidende job. Derfor blev han tilbudt et virksomhedsbesøg med Metal A-kasse hos JKF Industri, der blandt andet har malere ansat til at sprøjtemale ventilationssystemer.

Plads i kabinen
JKF Industri laver samlede ventilationsløsninger til industrien, og lige nu mangler de sprøjtemalere. Ofte lærer de uddannede malere op i stedet for at lære nogen op helt fra bunden.

Og Michael Haferbier er interesseret.

- Jeg kunne godt tænke mig at komme ind i malerkabinen, siger han. 

Hos JKF kan det være svært at finde arbejdskraft. Virksomheden ligger i Als uden for Hadsund. Det er langt fra de store byer. Der er 40 kilometer til Hobro, 50 kilometer til Aalborg og 40 kilometer til Randers.

- Vi står med det problem, at vi skal få nogen til at køre herud til udkantsområdet, siger produktionsleder Morten Frank Larsen.

Derfor åbnede JKF dørene for xx ledige til et virksomhedsbesøg. De vil gerne gøre opmærksom på de jobs, der er hos JKF, der er på udkig efter både smede, lagerfolk og sprøjtemalere. 

- Vi håber, der er en enkelt eller to, der kunne tænke sig at arbejde hos os.

Især for Michael Haferbier var virksomhedsbesøget godt. JKF Industri har gjort et godt indtryk på ham, og han håber, at han også har efterladt et godt indtryk på virksomheden.

 

Intet billede valgt

Foto: Michael Haferbier og Poul Bang Jensen, afdelingskasserer i Metal Himmerland, får sig en snak på JKF Industri.

Ringer til Poul
Når der kommer mange ordrer ind, og der mangler medarbejdere i produktionen, bruger JKF generelt livlinen ind til Metal Himmerland.

- Jeg ringer til Poul (afdelingskasserer, red.). Det gør jeg hver gang, jeg mangler folk, så jeg har et rigtigt godt samarbejde med Dansk Metal, siger Morten Frank Larsen.